Cennete ilk Girecek Kadın
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Cennete ilk Girecek Kadın
Hazreti Fatıma çok merak etmişti:
-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu.
Hazreti Peygamberimiz:
-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular.
Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu:
-Kim o?
Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın:
-Canım sana feda ey Allah Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkmadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi.
Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti
Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanınada bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya:
-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi.
Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak
Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. dördüncü gün hep birden gittiklerinde kadın kocasından hepsi için izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti
Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu:
-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi.
Kadın:
-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi.
Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı.
Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya:
-Ey Allah Resulünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyormuyum? Allah beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi.
Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi:
-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi.
Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsade isteyerek oradan ayrıldı.
-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu.
Hazreti Peygamberimiz:
-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular.
Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu:
-Kim o?
Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın:
-Canım sana feda ey Allah Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkmadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi.
Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti
Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanınada bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya:
-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi.
Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak
Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. dördüncü gün hep birden gittiklerinde kadın kocasından hepsi için izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti
Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu:
-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi.
Kadın:
-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi.
Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı.
Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya:
-Ey Allah Resulünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyormuyum? Allah beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi.
Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi:
-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi.
Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsade isteyerek oradan ayrıldı.
kula bela gelmez,HAK yazmadıkca;HAK bela yazmaz kul azmadıkça.
Re: Cennete ilk Girecek Kadın
tüylerim diken diken oldu...maşALLAH...ALLAH razı olsun çok hoş bi paylaşım...
...hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur......kalbi kırık olanın kalbine ALLAH dokunur...
Çok dokunakliydi cok güzelll bir örnek rabbim tüm mumine hanimlarina bu mübarek hanimin ahlakini nasip etsin insallah. ALLAH razı olsun ensar kardeşim..
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
AMİNgulferi yazdı:Çok dokunakliydi cok güzelll bir örnek rabbim tüm mumine hanimlarina bu mübarek hanimin ahlakini nasip etsin insallah. ALLAH razı olsun ensar kardeşim..
Allah razı olsun, çok güzel ve manidar bir paylaşım.
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
gerçekten çok çok anlamlı ve bir o kadar da düşündürücü...
rabbim biz neresindeyiz hayatın ömrümüz boşa mı geçiyor
allah razı olsun
rabbim biz neresindeyiz hayatın ömrümüz boşa mı geçiyor
allah razı olsun
Derdin sendendir, fakat görmüyorsun Dermanın sendedir, fakat bilmiyorsun Koskoca alem içine yerleştirilmiş Sen kendini hâlâ küçük bir şey sanıyorsun
HZ ALLAH İDRAK EDENLERDEN EYLESİN.
teşekkürler işte bu yaşantı insanların islamın neresinde olduğunu gösteriyor ALLAH ibret alanlardan eylesin.
- hakandidinir
- Özel Üye
Re:
allah razı olsun kardeşim
Re:
Bu konu daha öncedende açılmıştı. Cennet kadınlarının efendisi günahlardan arınmış pak olan Alemlerin sultanı Hz Muhammed(saa)'in kızı olan Fatıma bedenimden bir parçadır.Onu inciten beni incitmiş beni incitende Allahı incitir diye buyrulan kişi mi cennete girecek ilk bayandır yksa yukarda tarif ettiğiniz bayan mı? Aklen sizce hangisi. Cennet gençleri olan hasan-huseyn (as)'ın annesi muminlerin mevlası Ali as'ın hanımı Peygamberimizin kızı Peygamberimize en çok benziyen mi ilk cennete girecek olan olur yoksa yoldan geçen biri mi???
Re:
Nasrallah kardeşim burda anlatılmak istenen illaki cennete girecek olan ilk kadının kim olduğu değil.
Burda bir mü'min hanımın hassasiyeti var onu idrak etmek asıl maksat.Bu bir takvadır elbette
Rabbim bizlerede muttaki kullarından olabilmeyi nasibetsin.
Hz. Fatıma cennet kadınlarının Efendisidir zaten ona ne şüphe..
Burda bir mü'min hanımın hassasiyeti var onu idrak etmek asıl maksat.Bu bir takvadır elbette
Rabbim bizlerede muttaki kullarından olabilmeyi nasibetsin.
Hz. Fatıma cennet kadınlarının Efendisidir zaten ona ne şüphe..
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
Re:
kardeşim burada anlatılan ılk gırecek kişiyi anlatmak degıl maksat cennete gırebılecek bır kadının vasıfları yapması gereken şeyler ki cennete girecek ılk kadının hz. fatıma annemızın oldugunu bılıyoruz.anlatılmak ısteneni iyice anla sonra yorum yap anlatılmak ıstenenı ben sana söleyım (cennetle müjdelenen kadın)allah tüm kadınlara böyle müjdelenmek nasip etsin inş selametle.nasrallah yazdı:Bu konu daha öncedende açılmıştı. Cennet kadınlarının efendisi günahlardan arınmış pak olan Alemlerin sultanı Hz Muhammed(saa)'in kızı olan Fatıma bedenimden bir parçadır.Onu inciten beni incitmiş beni incitende Allahı incitir diye buyrulan kişi mi cennete girecek ilk bayandır yksa yukarda tarif ettiğiniz bayan mı? Aklen sizce hangisi. Cennet gençleri olan hasan-huseyn (as)'ın annesi muminlerin mevlası Ali as'ın hanımı Peygamberimizin kızı Peygamberimize en çok benziyen mi ilk cennete girecek olan olur yoksa yoldan geçen biri mi???
kula bela gelmez,HAK yazmadıkca;HAK bela yazmaz kul azmadıkça.
- kitapkurdu
- Tecrübeli Üye
-
- Özel Üye
Re:
ALLAH razı olsun çok güzel bir yazı bunu biliyordum ama okunmasına doym olmayan yazılardan.