Cennete ilk Girecek Kadın

Dini Hikayeler

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
ENSAR65
Özel Üye
Özel Üye

Cennete ilk Girecek Kadın

Mesaj gönderen ENSAR65 »

Hazreti Fatıma çok merak etmişti:

-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu.
Hazreti Peygamberimiz:

-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular.
Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu:

-Kim o?
Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın:

-Canım sana feda ey Allah Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkmadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi.

Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti

Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanınada bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya:

-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi.

Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak

Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. dördüncü gün hep birden gittiklerinde kadın kocasından hepsi için izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti

Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu:

-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi.

Kadın:

-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi.

Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı.

Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya:

-Ey Allah Resulünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyormuyum? Allah beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi.

Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi:

-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi.
Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsade isteyerek oradan ayrıldı.
kula bela gelmez,HAK yazmadıkca;HAK bela yazmaz kul azmadıkça.
Kullanıcı avatarı
melek65
Özel Üye
Özel Üye

Re: Cennete ilk Girecek Kadın

Mesaj gönderen melek65 »

tüylerim diken diken oldu...maşALLAH...ALLAH razı olsun çok hoş bi paylaşım...
...hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur......kalbi kırık olanın kalbine ALLAH dokunur...
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen gulferi »

Çok dokunakliydi cok güzelll bir örnek rabbim tüm mumine hanimlarina bu mübarek hanimin ahlakini nasip etsin insallah. ALLAH razı olsun ensar kardeşim..
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen inci »

gulferi yazdı:Çok dokunakliydi cok güzelll bir örnek rabbim tüm mumine hanimlarina bu mübarek hanimin ahlakini nasip etsin insallah. ALLAH razı olsun ensar kardeşim..
AMİN

Allah razı olsun, çok güzel ve manidar bir paylaşım.
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
kristal
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen kristal »

gerçekten çok çok anlamlı ve bir o kadar da düşündürücü...
rabbim biz neresindeyiz hayatın ömrümüz boşa mı geçiyor :cry: :(
allah razı olsun
Derdin sendendir, fakat görmüyorsun Dermanın sendedir, fakat bilmiyorsun Koskoca alem içine yerleştirilmiş Sen kendini hâlâ küçük bir şey sanıyorsun
Zulal
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen Zulal »

HZ ALLAH İDRAK EDENLERDEN EYLESİN.
Kullanıcı avatarı
traup
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Mesaj gönderen traup »

teşekkürler işte bu yaşantı insanların islamın neresinde olduğunu gösteriyor ALLAH ibret alanlardan eylesin.
Kullanıcı avatarı
aykar
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen aykar »

ALLAH razı olsun.. bu yaşantı insanların islamın neresinde olduğunu gösteriyor ALLAH ibret alanlardan eylesin selam ve dua ile..
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen hakandidinir »

allah razı olsun kardeşim
Kullanıcı avatarı
ENSAR65
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen ENSAR65 »

allah cümlemızden razı olsun selametle
Kullanıcı avatarı
ALP_EREN
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

Mesaj gönderen ALP_EREN »

Allah razı olsun ya... Bu ne mütiş bi paylaşım, ne kadar da günahkarız Rabbim bizi affet... Sana kulluğumuzu hakkıyla yapmamıza yardımcı ol. :(
Kullanıcı avatarı
nasrallah
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

Mesaj gönderen nasrallah »

Bu konu daha öncedende açılmıştı. Cennet kadınlarının efendisi günahlardan arınmış pak olan Alemlerin sultanı Hz Muhammed(saa)'in kızı olan Fatıma bedenimden bir parçadır.Onu inciten beni incitmiş beni incitende Allahı incitir diye buyrulan kişi mi cennete girecek ilk bayandır yksa yukarda tarif ettiğiniz bayan mı? Aklen sizce hangisi. Cennet gençleri olan hasan-huseyn (as)'ın annesi muminlerin mevlası Ali as'ın hanımı Peygamberimizin kızı Peygamberimize en çok benziyen mi ilk cennete girecek olan olur yoksa yoldan geçen biri mi???
SIRR
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen SIRR »

Nasrallah kardeşim burda anlatılmak istenen illaki cennete girecek olan ilk kadının kim olduğu değil.
Burda bir mü'min hanımın hassasiyeti var onu idrak etmek asıl maksat.Bu bir takvadır elbette
Rabbim bizlerede muttaki kullarından olabilmeyi nasibetsin.

Hz. Fatıma cennet kadınlarının Efendisidir zaten ona ne şüphe..
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
Kullanıcı avatarı
ENSAR65
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen ENSAR65 »

nasrallah yazdı:Bu konu daha öncedende açılmıştı. Cennet kadınlarının efendisi günahlardan arınmış pak olan Alemlerin sultanı Hz Muhammed(saa)'in kızı olan Fatıma bedenimden bir parçadır.Onu inciten beni incitmiş beni incitende Allahı incitir diye buyrulan kişi mi cennete girecek ilk bayandır yksa yukarda tarif ettiğiniz bayan mı? Aklen sizce hangisi. Cennet gençleri olan hasan-huseyn (as)'ın annesi muminlerin mevlası Ali as'ın hanımı Peygamberimizin kızı Peygamberimize en çok benziyen mi ilk cennete girecek olan olur yoksa yoldan geçen biri mi???
kardeşim burada anlatılan ılk gırecek kişiyi anlatmak degıl maksat cennete gırebılecek bır kadının vasıfları yapması gereken şeyler ki cennete girecek ılk kadının hz. fatıma annemızın oldugunu bılıyoruz.anlatılmak ısteneni iyice anla sonra yorum yap anlatılmak ıstenenı ben sana söleyım (cennetle müjdelenen kadın)allah tüm kadınlara böyle müjdelenmek nasip etsin inş selametle.
Kullanıcı avatarı
KafKef
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen KafKef »

Amin amin amin.... :)

Üff yine tartışma ortamı.....

Hadi kendinize gelin...Biz böyle değildik.... :roll:
Kuzular için ağlayan kurtlar da vardır hayatta(umarım)(Yunus Özyavuz)
Kullanıcı avatarı
kitapkurdu
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Mesaj gönderen kitapkurdu »

Allah razı olsun
Ölüm güzel şey;budur perde ardından haberHiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?
hayalperest
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen hayalperest »

ALLAH razı olsun çok güzel bir yazı bunu biliyordum ama okunmasına doym olmayan yazılardan.

“Dini Hikayeler” sayfasına dön