ALLAH DAN HAKKIYLA KORKMAK
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
ALLAH DAN HAKKIYLA KORKMAK
Ebülleys rahimehüllah şöyle demiştir:'Bir kısım melekler,yaratıldıkları günden beri Allah Teala'ya karşı secde vaziyetindedirler.Kalpleri de O'na karşı korku ile kalkıp iner.Kıyamet kopup mahşer kurulunca bunlar başlarını secdeden kaldırırlar ve yaptıkları bunca zamanlık ibadeti az bularak :'Rabbimiz! Sana layık olacak şekilde ibadet edemedik.' derler.AllahTeala, bütün melekler hakkında şöyle buyurmuştur:''ÜSTLERİNDE OLAN RABLERİNDEN KORKARLAR VE YALNIZCA KENDİLERİNE EMREDİLEN İŞLERİ YAPAR VE O ŞEKİLDE HAREKET EDERLER.''(NAHL,25)Allah Resulü Aleyhisselatü Vesselam şöyle buyurmuşlardır:'' kullun kalbi Allah Teala korkusuyla titrediği zaman,o kalbe yapışmış olan kötü hisler ve duygular ve onun günahları kuru yaprakların dökülmesi gibi dökülürler.'' İNŞAALAH Rabbimiz bizi kendisinden hakkıyla korkanlardan eyler AMİN
Re: ALLAH DAN HAKKIYLA KORKMAK
AMİN.İNŞALLAH KARDEŞİM.
müslüman korku ve ümit arasında yaşarmış...!!!
ben Allah korkusunu cem karacadan öğrendim desem inanır mısınız...??? hani Rabb cehennem tasvirlerinde çok acımasız hale getirilir ya, bunları dinleye dinleye de bilinçaltımızda onu nereye koyuyorsak???
sözün özü; cem karaca (Rabbimin bağışladıklarından olsun) bir ramazan proğramında Allah korkusunu şöyle anlatmıştı:''Allah bir öcü değildir;bizim aklımızın oluşturduğu o korku objelerinden biri değildir.Allahtan korkarız,çünkü biz sevdiklerini incitmekten korkarız,Allah sevgilidir, bizde sevdiğimizi kırmaktan korkarız...''benim cümlelerimle böyleydi... ben o gün bugündür öyle korkuyorum Rabbimden öyle önemsiyorum Onu, yani bu tanımı yıllar önce tutmuştum paylaşayım istedim...
ben Allah korkusunu cem karacadan öğrendim desem inanır mısınız...??? hani Rabb cehennem tasvirlerinde çok acımasız hale getirilir ya, bunları dinleye dinleye de bilinçaltımızda onu nereye koyuyorsak???
sözün özü; cem karaca (Rabbimin bağışladıklarından olsun) bir ramazan proğramında Allah korkusunu şöyle anlatmıştı:''Allah bir öcü değildir;bizim aklımızın oluşturduğu o korku objelerinden biri değildir.Allahtan korkarız,çünkü biz sevdiklerini incitmekten korkarız,Allah sevgilidir, bizde sevdiğimizi kırmaktan korkarız...''benim cümlelerimle böyleydi... ben o gün bugündür öyle korkuyorum Rabbimden öyle önemsiyorum Onu, yani bu tanımı yıllar önce tutmuştum paylaşayım istedim...
İLK DEFA DUYUYORUM BERİA KARDEŞİM GERÇEKTEN GÜZEL Bİ ANLATIM OLMUŞ.RAVDA42 KARDEŞİM DUANA EN İÇTENLİKLE BENDE AMİN DİYORUM PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
OKUYAN VE DUA EDENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.SELAMETLE KALINIZ.