Otlu pilav

Makarna ve Pilav Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
nazen
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Eyl 2007, 23:00

Otlu pilav

Mesaj gönderen nazen »

Otlu pilav






Otlu pilav
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


3 su bardağı baldo pirinç

4.5 su bardağı sıcak et suyu

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

30 gr tereyağı

Birkaç damla limon suyu

Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastaşı gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyın.
* Tereyağının yarısını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çeken kadar pişirin. Ocaktan alıp kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 5 dakika dinlendirin. Küçük kalıplara alıp üzerlerine sıkıca bastırın. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.
Cevapla

“Makarna ve Pilavlar” sayfasına dön