kredi

Aklınıza Takılan Soruları Yazabileceğiniz Alanımız.

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
lastking
Yeni Üye
Yeni Üye

kredi

Mesaj gönderen lastking »

selamun aleyküm ben üniversite okurken kredi aldım rastgele işaret koydum sonunda kredi geldi ama ben bunu faizli olarak ödeyeceğimi bilmiyordum kefaret için ne gerekiyor bilginiz varmı? :oops:
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

Banka kredisinin caiz olmadığı hakkında kat'i bir hüküm olmadığı gibi,olduğu hakkındada cevaz yoktur.Müşkil bir meseledir,doğru olan faiz kokusu olandan bile kaçınmaktır.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
filozof
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: kredi

Mesaj gönderen filozof »

Okumak için kredi çekmek. Bilgi Çin'deyse gidip alın hikayesinden daha ileri bir şey değildir sevgili dostum. Ben de okurken kredi ile okudum. Bir çok insan da kredi ile okuyor. İhtiyacın varsa çek oku hiç bir şey olmaz. Bu geri ödemeli burstur. Bu bursu sen 10 lira alıp 13 lira ödersen sorun olmaz. Nende olsa okumak büyük bir ibadettir :wink:
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İletişim:

Re: kredi

Mesaj gönderen Med_Cezir »

filozof yazdı:Okumak için kredi çekmek. Bilgi Çin'deyse gidip alın hikayesinden daha ileri bir şey değildir sevgili dostum. Ben de okurken kredi ile okudum. Bir çok insan da kredi ile okuyor. İhtiyacın varsa çek oku hiç bir şey olmaz. Bu geri ödemeli burstur. Bu bursu sen 10 lira alıp 13 lira ödersen sorun olmaz. Nende olsa okumak büyük bir ibadettir :wink:
Değerli kardeşim,

Yazdığın fıkhi yorumları bir kaynağa bağlaman gerekmektedir. Aksi takdirde insanlar yanlış yönlendirilmiş olabilir.

Ertuğrul hocamızın dediği gibi "doğru olan faiz kokusu olandan bile kaçınmaktır."

Faiz konusunda cübbeli ahmet hocanın çokça sohbetide mevcut, ilerleyen vakitlerde paylaşırım.
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
BURSALIHOCA
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen BURSALIHOCA »

Ertugrul yazdı:Banka kredisinin caiz olmadığı hakkında kat'i bir hüküm olmadığı gibi,olduğu hakkındada cevaz yoktur.Müşkil bir meseledir,doğru olan faiz kokusu olandan bile kaçınmaktır.
sen beni güldürdün ALLAHTA seni güldürsün HOCAM :P :D

islami bir beldede FAİZLİ BİR KURUM AÇILMASINA KİM CEVAZ VERİYORDA

ORADAN KREDİ ALMAK CAİZ OLSUN
DENDİMİ BİR YERİN ADINA TÜRK BELDESİ GÖZÜM ALBAYRAK ARAR KULAĞIM EZAN SESİ

“Soru-Cevap” sayfasına dön