KENDİNDEN KENDİ VARLIĞINDAN KURTULMUŞ BİR CANDA ZEVK İÇİNDE

Tasavvûf Bölümü

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
naye
Özel Üye
Özel Üye

KENDİNDEN KENDİ VARLIĞINDAN KURTULMUŞ BİR CANDA ZEVK İÇİNDE

Mesaj gönderen naye »

KENDİNDEN KENDİ VARLIĞINDAN KURTULMUŞ BİR CANDA ZEVK İÇİNDE ZEVK VARDIR.

*DÜN,SEVGİLİM KEDERLİ,GAMLI DOSTUNU OKŞADI.ACILAR ÇEKEN,SİTEMLER TATMIŞ OLAN CANA,TATLI SÖZLERİ İLE KENDİ TADINDAN TAT VERDİ.

*AKLAKIL ÜSTÜNLÜĞÜ VERDİ,HOŞ ÖĞÜTLERİ İLE KULAĞA KÜPE TAKTI,TADI TATLILIĞI COŞTURDU.GÖZLERİ NUR BAĞIŞLADI.

*BANA;"EY BENİM YÜZÜMDEN ZAYIFLAYAN,HASTA DÜŞEN,PERİŞAN OLAN DOST,EY BENDEN ÜRKEN,KORKAN KİŞİ,BEN KEREM SAHİBİYİM,BEN KENDİ SATIN ALDIĞIM KULUMU SATMAM."DEDİ.

*DİKKATLE BAKTA GÖR:SEVGİLİ NE YARDIMLADA BULUNUYOR?BİZE NASIL FERAHLIKLAR VERİYOR?YUSUF,GÜZELLİĞİ UĞRUNDA ELLERİNİ KESENLERİ ARIYOR.

*ONA;"BENİ ACİZ,ZAVALLI SANMA!"DEDİM."KANLI GÖZ YAŞLARIMA DA BAKMA,EY SEVGİLİ SENİN HABERİN YOK,BEN SENİ ALTINLA İŞLENMİŞ ATLAS BİR ELBİSE GİBİ GİYMİŞİM,SENİNLE BERABERİM,BENİ KİMSESİZ SANMA!"

*KİMDE DÜNYA SEVGİSİNİ BIRAKIP HAKKA YÖNELMEK İSTEĞİ VARSA,O NEFSİNİ YENDİĞİ İÇİN ŞAŞILACAK BİR KİŞİDİR.KENDİNDEN,KENDİ VARLIĞINDAN KURTULMUŞ BİR CANDA,ZEVK İÇİNDE,ZEVK VARDIR.

*ALLAH AŞKINA SUS,YERSİZ SÖZLER SÖYLEYEREK,SUSMA HUYUNU ÖLDÜRME!BU KASİDEYİ UZATMA,KISA KES;ÇÜNKÜ ASİDE GELİYOR.

HZ.MEVLANA
Peygamberimizin yolu-yordamı aşktır;Aşktan doğduk biz,anamız aşktır.                               
Kullanıcı avatarı
naye
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen naye »

SEVGİLİM;SENİ SEVDİĞİM İÇİN HERKES TARAFINDAN AYIPLANMAM,ÇEKİŞTİRİLMEM,KINANMAM,BİR AYIP,BİR SUÇ DEĞİLDİR.ZATEN AŞKTAN HABERLERİ OLMAYAN GÖNÜLLERLE,ÖLMÜŞ KİŞİLERLE UĞRAŞMAK YERSİZDİR.
*AŞK CAN TATLILIĞIDIR,BÜTÜN TATTIR.MANEVİ BİR ZEVKTİR.BU MANEVİ ZEVKİN DUYULUŞUNUN BİR ŞEKLİ,BİR RENGİDE YOKTUR.BU ZEVK ANLATILAMAZ.
*AŞK,HAKİKAT DERYASINDAN AYRILMIŞ,GÖNLE DOĞRU AKIP GELEN,SONUNDA GÖNLE DÖKÜLEN BİR IRMAK GİBİDİR.ASLINDA,BU DARACIK GÖNÜL,DERYANIN VE İNCİNİN SIĞACAĞI YER DEĞİLDİR.
*SEN AKLINI BAŞINA AL,NEFİS SAHİLİNDEN KURTUL DA,HAKİKAT DERYASININ İÇİNE DAL,BÖYLE BİR DENİZDE TİMSAH KORKUSU YOKTUR.
*AŞK AYNASI PASLANMAMIŞSA,ÜSTÜNDE GÜNAH TORTULARI YOKSA,İKİ DÜNYANIN DA ŞEKLİ ORADA GÖRÜNÜR
HZ.MEVLANA
Kullanıcı avatarı
naye
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen naye »

Varlığı ateşe attık yaktık. Yeni baştan yokluğa gittik.

Ey kardeş! Şunu bil ki, iyi de kötü de varlık dünyasındadır. Yokluğa gittiğimizden ötürü, biz ne iyiyiz, ne de kötüyüz.

Hayırsız felek, neyimizi çaldı, götürdü ise, biz gece bekçisi gibi gittik, çalınanların hepsini ondan geri aldık.

Yüzlerce ben ve biz arasında biz bir kişi idik. 0 tekten arpa kadarı bile kalmadı. Biz şimdi yüzlerceyiz.

İnsanın kendinden geçmedikçe kendine gelmesine imkan yoktur. Bu yüzden biz de kendimizden geçtik de sonra kendimize geldik.

Aşkın boyuna, bosuna göre bizim boyumuz kısaldı. Bizim boyumuz, bosumuz kısaldıktan sonra, biz yüce bir boya, bosa sahip olduk.

İnsanlığı, kemal mertebesini Hakk´tan öğrendik. Biz aşk pehlivanıyız. Bu yüzden de Ahmed(s.a.v.)´in dostuyuz.

Varlık levhinde yirmi dokuz harf vardır. Biz bu harfleri sildik, ebced içine daldık da elif gibi tek kaldık.

HZ.MEVLÂNÂ (K.S) - DİVAN-I KEBİR
Kullanıcı avatarı
naye
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen naye »

Aşkın sırları kime görünürse, artık onun varlığı kalmaz. 0 sevgili de yok olur.

Yanan bir mumu güneşin önüne koy! Sonra dikkat et, bak, o mum güneşin ışığı içinde nasıl yok oluyor?

Güneşin önüne koyduğun mumun nüru, hem yoktur, hem de vardır. Eserleri de öyle, hem yoktur, hem de vardır.

İşte şu beden ateşi de, rühun nürunda tıpkı böyledir. Bu ateş hem vardır, hem de yoktur.

Bir ırmak denize doğru akar, çağlayarak aslından ayrı düştüğü için sanki ağlayarak, başını taştan taşa çarparak denize kadar gider. Denize dökülünce artık ırmaklığı kalmaz. Orada yok olur gider.

Arayanlar oldukça istenilen yoktur. Ama istenilen gelirse artık aramak bir işe yaramaz.

Aşksız beden, kendine bir külah arasa, boş yere aramaktadır. Çünkü, onun başı yoktur. 0 baştan başa sarıktan ibarettir.

0 ansızın bir gül yüzlüyü görse, o zaman o sarık da ona diken kesilir.

Başında bu sırlar bulunan kişi benim gibi Şemseddin'in sevgisine düşer.

HZ.MEVLÂNÂ (K.S)
Kullanıcı avatarı
naye
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen naye »

*Güzeller güzeli padişah yüzünü açmış, yarattığı eserlerde kendini gösteriyor. Fakat onu görecek göz nerede? Padişahın şarabı güllerle, nesrinlerle dopdolu. O şerabı güllerin, nesrinlerin kadehinden kim içecek?

* Nürlar saçan güneşin nuruna karşı durmadan dönüp duran kimdir? Yani bizim güneşimiz de, gökler de, göklerde bulunan sayısız yıldızlar da hakikat güneşinin aşığı oldukları içn, O'nun etrafında hiç durmadan dönmektedirler. Beden bulutunun ötesinden doğacak ay kimde var? Kim kendinde bulunanı bulabilir?

*Padişahın yüzünün güzelliğinden her an bir güzel mekansızlık aleminden başını çıkarır da der ki "Kimde nikah parası var? Benimle kim evlenebilir?

*Aşk deryasının kıyısında çeşitli renklerde güzel su kuşları var. Onları avlayacak gönül, onları yakalayacak şahin, doğan kuşu nerede?

*İşte aşk burakları şurada onun çayırlığında otlamaktadırlar. Fakat onlara ulaşmaya imkan yok! Onlara vurulacak eyer kimdedir?

Gümüş bedenli aşk güzeli geldi, gönül çadırına girdi. Fakat o gümüş renkli bedenli dilbere layık, lekesiz, parlak altın yüz kimde var...
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen hakandidinir »

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
Kullanıcı avatarı
naye
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen naye »

Amin ecmain kardeşim

“Tasavvûf” sayfasına dön