Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, huzura kabul edilmeyen amelden, huşu sahibi olmayan kalpten, işitilmeyen duadan sana sığınırım
Allah'ım! Senin kolay kıldığın dışında kolay yokturSen istediğin zaman hüznü sıkıntıyı kolay kılarsın
Allah'ım! Canımı fakir olarak alZengin olarak almaBeni miskinler, fakirler zümresiyle haşretAzgınlığın en azgını (şakilik) dünya fakirliği ve ahiret azabı kendisinde toplanan kimsedir
Allah'ım! Doymayan nefisten , fayda etmeyen namazdan, işitilmeyen duadan, huşu sahibi olmayan kalpten sana sığınırım
Allah'ım! Beni çok şükreden kıBeni çok sabreden kılBeni kendi gözümde küçük, insanların gözünde büyük kıl
Allah'ım! Senden hayrın hemen gelecek ve sonradan gelecek olanın tamamını bildiğim olsun bilmediğim olsun- istiyorumAllahım şerrin tamamından bildiğim olsun bilmediğim olsun sana sığınıyorum
Allah'ım! Ayıplarımı örtKokularımdan emin kılborçlarımı öde(yecek sebepleri halket)
Allah'ım! İşlerimin tamamında akıbetimi güzel yapAhiret azabından, dünya rüsvaylığından koruHer kimin duası devamlı böyle olursa bela isabet etmeden önce ölür
Allah'ım! Kıyamet gününde üzüntülü yapmaKarşılaşma günüde bizi zor durumda bırakma
Allah'ım! Kuvvetimin zayıflığını, çıkış yolumun azlığını, insanlara karşı hafif oluşumu ey Merhamet edenlerin en merhametlisi sana şikayet ediyorumBeni kime bırakıyorsun? Beni, yüzüme şiddetle vuracak düşmanıma mı bırakıyorsun? Benim işimi kendisine muhtaç olduğum bir arkadaşa mı bırakıyorsun? Senin gazabın olmazsa hiçbir şey umurumda değilSenin afiyet vermen benim için büyük bir genişliktiGazabıyın bana gelmesinden veya ansızın inmesinden ; dünya ve ahiret işlerini düzene sokan,karanlığı aydınlığa dönüştüren , semaları aydınlatan Vechi Kermiyin nuruna sığınırımDönüş sanadırSenden başka güçte kuşatıcı da yoktur;
Allah'ım! Kalbimi münafıklıktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hainlikten temizleŞüphesiz sen, Gözlerin hainliğini, kalplerde gizleneni bilirsin
Allah'ım! Beni ilimle zenginleştir,hilimle süsle, takva ile zenginleştir, afiyetle güzelleştir
Allah'ım! Gücün kudretinle afiyet ver, rahmetine girdir, Sana itaatle canımı al Sevabını cennet kıldığın hayırlı bir amelimle son nefesimi al
Allah'ım! Rüzgarın şerrinden, rüzgarın getirdiklerinin şerrinden, ve helak edici olan kuzey rüzgarının şerrinden sana sığınırım
Allah'ım! Kokularımdan güvende kılayıplarımı ört, emanetlerimi muhafaza et, borçlarımı öde(yecek sebepleri halket)
Allah'ım! Sen bizden ancak senin vermenle sahip olacağımız şeyleri bizden istedin Öyleyse bize senin razı olacağın şeyleri ver
Allah'ım! İkamet yurdunda kötü komşudan sana sığınırımçünkü seferi komşuluk geçicidir
Allah'ım! Beni iyilik yaptığı zaman sevinenlerden, kötülük yaptığı zaman istiğfar edenlerden kıl
Allah'ım! Gözümü ve kulağımı faydalandırOnları bana varisçi kılBana zulmedene karşı bana yardım etOndan intikamımı al
Allah'ım! Şüphesiz ben dünya darlığından ahiret darlığından sana sığınırım
Allah'ım! Günahlarımı bağışlEvimde beni geniş(huzurlu) kıl Rızkımı bereketlendir Bunlardan soruldu da; Geriye bir şey bıraktım mı? Buyurdu
Allah'ım! Katında bereketli, temiz Çok hamd sanadır
Allah'ım! Kalbimi bolca şükreden,dilimi çokça zikreden kıl
Allah'ım! Benden daha iyi bildiğin kusurlarımı, işlerimde aşırıya gitmemi, cehaletimi, hatalarımı bağışla
Allah'ım! Beni bağışla Bana merhamet et Beni Refiki Alaya kat
Allah'ım! Sana teslim oldum Sana iman ettim Sana tevekkül ettim Sana yönümü döndüm Senin rızanda düşmanlık ettim Ey Allah'ım! Beni sapıtmandan senden başka ilah olmayan, insanlar ve cinler öldüğü halde ölmeyen, diri olan izzetine sığınırım
Allah'ım! Nimetiyin kaybolmasından, afiyetiyin benden çevrilmesinden, ani azabından, gazabıyın tamamından sana sığınırım
Allah'ım! Tembellikten, üzüntüdenkabir azabından sana sığınırım
Allah'ım! Benimle, sana isyan arasına girecek olan haşyetinden, cennetine ulaştıracak olan taatinden, dünya musibetlerini kolaylaştıracak yakinden, nasipdar kıl Hayat verdiğin müddetçe kuvvetimden, gözümden, kulağımdan beni faydalandıronları bana varisçi kıl Bana zulmedenden intikamımı al Düşmanıma karşı bana yardım et Musibetimi dinimde kılma Merhametli olmayanları üzerime musallat etme
Allah'ım! Boş amellerden,ahlakı kötüsünden sana sığınırım
Allah'ım! Öğrendiğim şeyi bana faydalandır Faydalanacağım şeyi bana öğretilmimi artır Her halimde Allaha hamdolsun
Allah'ım! Şükrün büyüğünü zikrin çoğunu nasihatın tabi olanını, vasiyetin korunanını bana ver
Allah'ım! Borcun galebe çalmasından, düşmanın galebesinden, düşmanın başımıza gelene gülmesinden sana sığınırım
Allah'ım! İsrafilin, Mikailin, Cebrailin Rabbi olan Allahım! Cehennemden sana sığınıyorum
Allah'ım! Kovulmuş şeytandan, kaş göz işareti yapmasından, üflemesinden, nefesinden sana sığınıyorum
Allah'ım! Senden sıhhat, afiyet, güzel ahlak, kadere rıza istiyorum
Allah'ım! Sapıklıktan, küfürden, ve ademoğluna isabet edecek olan fakirlikten sana sığınırım
Allah'ım! Beni bağışla Bana merhamet et Benden razı ol Beni kabul et Cennetine girdir Cehenneminden koru Durumumun tamamını düzelt Dediler ki; Artır Buyurdu ki: Hayrın tamamını toplamadım mı?
Allah'ım! Bilerek yaptıklarımı, hatalarımı, günahlarımı bağışla Allah'ım! En doğru işimde bana hidayet ver Nefsimin şerrinden beni koru
Allah'ım! Bana azgınlık yapana karşı bana yardım et Bana zulmedenden intikamımı al Bedenime afiyet verGözümü ve kulağımı bana faydalandır Onları bana varisçi kıl
Peygamber Efendimiz Lisanıyla Dualar..
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
- Katre-iMatem
- Tecrübeli Üye