ZAMAN UZERINE.............................
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
- siyahzambak
- Tecrübeli Üye
ZAMAN UZERINE.............................
Zaman nedır,dıye sordukmu hıc kendımıze hıc dusunduk mu, kafa yorduk mu,hızla gecıyor ıyı degerlendırmek lazım dedık mı bırbırımıze.dusunduk mu baslangıcı ve sonu nereye kadardır.toksa ne gerek var canım dıyerek dudak bukerek gectık mı bunca zamandır...nasıl degerlendırılır nedır bu zaman.....ne soluklanır bır cesme basında ne azıcık kestırır bır agac altında.ne yer, ne ıcer,nerelerden gecer.nereye yatısmek ıster boyle.haydı tatmın edıcı bır cevebın varsa soyle......................elınde kum saatlerı durmadan kosar.her dogan bebegın elıne kendınden dolma kum saatlerı tutusturur sonra kosusturur da kosusturur.donup bakmaz bıle bır kez arkasına.verdıgı saatlerın parasına.kumu bıten saat sahıplerının yasına.nereye boyle ey zaman durup dınlenmezmısın bı an.bız uyurkende sen dınlen mezsın,dag,tepe ova,ulke ulke gezersın..velhasıl sırrı cozulmemıs bır bılmecesın.ılk gunlerde anlayamadım neler oldugunu.verdıgı zamanı oyuncak zannettım bu cok dogal cunku bebektım.evırdım cevırdım.cok begendım sonra buyudum buyudum buyudum.ben buyudukce zaman kuculdu,kuculdu kuculdu.gıden her dakıka benım ıcın solan bır guldu.bır gun baktım kı bu saat tersıne donmuyor.bana verılen sure habıre azalıyor.asagıya dokulen kum bı turlu yukarı cıkmıyor.BU SATIRLARI OKURKEN KUM SAATINIZDEKI KUMLARIN ASAGIYA AKTIGININ BILMEM FARKINDAMISINIZ.LUTFEN SIZDE ZAMANINIZI AYARLARMISINIZ.......................
Re: ZAMAN UZERINE.............................
"ben buyudukce zaman kuculdu,kuculdu kuculdu.gıden her dakıka benım ıcın solan bır guldu.bır gun baktım kı bu saat tersıne donmuyor.bana verılen sure habıre azalıyor"
Ne kadar da ibret verici bir yazı... Emeğine sağlık kardeşim.Dua ile
Ne kadar da ibret verici bir yazı... Emeğine sağlık kardeşim.Dua ile
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
İnsan oğlunun en değer bilmediği şeylerin başı "zaman". Rabbim zamanını hayırlı işlerle uğraşan ve zamanın hakkını verenlerden eylesin bizi inşallah.
AMİN.
Emeğine sağlık. Allah razı olsun.
AMİN.
Emeğine sağlık. Allah razı olsun.
"Muhakkak ki, zâlim idârecilerin huzûrunda hakkı ve adâleti müdâfaa etmek, Allâh indinde cihâdın en yücesidir." (Tirmizî, Ebû Dâvud)
1. Hz. Ali (ra): Dünya her an bizden uzaklasmakta, ahiret yaklasmaktadir. Bunlardan siz ahireti tercih edenlerden olun, dünyayi tercih edenlerden olmayin. Zira bugün çalisma var hesap yok, yarin hesap var çalisma yok buyurmuslardir.
2. Imam-i Rabbani (hz): Firsati ganimet bilip bosa harcamamak gerekir. Merasimlerle, adetlere uyup zamani bosa geçirmekle bir sey hasil olmaz. Zarar, ziyan ve hüsrandan baska bir sey de artirmaz.
3. Imam-i Rabbani (hz): Bir kimsenin iyi müslüman oldugu lüzumlu seylerle mesgul olup faydasiz seylerden uzaklasmasi ile belli olur. Zamanin bos seylerle telef olmamasi için insanin vakitleri muhafaza etmesi lazimdir. Insan öyle yasamalidir ki yaninda bulunanlari da daginikliktan, basibosluktan, malayaniden kurtarip toparlasin. Zira zaman, nutuk çekecek, dedikodu yapacak zaman degildir.
4. Sah-i Naksibend (hz): Gecelerini uykuyla kisaltma, gündüzlerini günahla karartma.
5. Abdülkadir Geylani (hz): Dünya üç gündür: Dün, bugün, yarin... Dün geçti. Yarinin gelecegi belli degil. Öyle ise bugünün kiymetini bil.
6. Imam-i Sarani (hz): Alelade bir insan zamani nasil bitirecegini, akilli bir insan ise zamani nasil kullanacagini düsünür.
7. Imam-i Gazali (hz): Geçmis zaman elden çikmistir, gelecek ise henüz gayiptadir. Öyle ise mevcut olan senin içinde bulundugun su andir. Allah razı olsun,ellerine sağlık...
2. Imam-i Rabbani (hz): Firsati ganimet bilip bosa harcamamak gerekir. Merasimlerle, adetlere uyup zamani bosa geçirmekle bir sey hasil olmaz. Zarar, ziyan ve hüsrandan baska bir sey de artirmaz.
3. Imam-i Rabbani (hz): Bir kimsenin iyi müslüman oldugu lüzumlu seylerle mesgul olup faydasiz seylerden uzaklasmasi ile belli olur. Zamanin bos seylerle telef olmamasi için insanin vakitleri muhafaza etmesi lazimdir. Insan öyle yasamalidir ki yaninda bulunanlari da daginikliktan, basibosluktan, malayaniden kurtarip toparlasin. Zira zaman, nutuk çekecek, dedikodu yapacak zaman degildir.
4. Sah-i Naksibend (hz): Gecelerini uykuyla kisaltma, gündüzlerini günahla karartma.
5. Abdülkadir Geylani (hz): Dünya üç gündür: Dün, bugün, yarin... Dün geçti. Yarinin gelecegi belli degil. Öyle ise bugünün kiymetini bil.
6. Imam-i Sarani (hz): Alelade bir insan zamani nasil bitirecegini, akilli bir insan ise zamani nasil kullanacagini düsünür.
7. Imam-i Gazali (hz): Geçmis zaman elden çikmistir, gelecek ise henüz gayiptadir. Öyle ise mevcut olan senin içinde bulundugun su andir. Allah razı olsun,ellerine sağlık...
- nahnulillah_99
- Özel Üye
''Zaman aklı, olgunluğu ve hizmeti artırmak için bize verilmiş en değerli sermayedir''
ALLAH(CC) RAZI OLSUN.
ALLAH(CC) RAZI OLSUN.
- ERTANYAVUZ
- Yeni Üye