Yedikıta dergisi çıktı....

Üyelere Ait Çeşitli Haberlerin Yer Aldığı Forumumuz

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Yedikıta dergisi çıktı....

Mesaj gönderen gulferi »

Çamlıca yayınevi YEDİKITA isimli bir tarih, ilim, ve kültür dergisi çıkardı. Dergi ilk sayısında büyük ilgi gördü.

Sahip olduğumuz muhteşem târihî geçmiş ve onun bize hediyesi olan târihimizin aynaları olan çok zengin matbu-yazma nâdir eserle milyonlarca arşiv vesîkası, bunların yanında harita, fotoğraf, gazete, mecmua gibi muazzam miras, bizlere geçmişimize dâir araştırma, inceleme ve tahliller yapmayı, bunlardan istifâde ile bugüne ve geleceğe ışık tutmak îcâp ettiğini hatırlattı..

Yedikıta dergisini okumanızı tavsiye ederim çünkü günümüz türkiyesinde osmanlıya ait tarihi mirasımızı bilen gençler neredeyse yok denilecek kadar az.Böyle bir çalışmanın şimdiye kadar yapılmaması çok büyük bir kayıp,inşallah çamlıca y.e. bu açıgı kapatacak.;yedi asırlık tarihi olan bir millet olarak kendimizi küçük görmememiz lazım bilakis tarihimizle gurur duymalı ve en ince ayrıntısına kadar ögrenmeyi bir borç bilmemiz lazım.

Bir milletin ıslahı ; kötülerin imhasıyla değil, genç neslin eğitim ve terbiyesi ile mümkündür…
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Zulal
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen Zulal »

şanlı tarihimizin en ince detaylarına kadar en doğru şekilde anlatılmış mest oldum herkese de tavsiye ederim arkadaşlar
güzel bir tarih ve kültür eseri hazırlanmış osmanlı bizim dedelerimizdir. onların halini bilmemiz lazım diye düşünüyorum gecmişini bilmeyen gelecegini tanıyamaz.
ALIN AKŞAMLARI ÇOCUKLARINIZA OKUYUN, ARKADAŞLARINIZLA SOHBET KONUNUZ OLSUN, EKICI BİR USLUP, ÇOK FARKLI VE DEGİŞİK BİR YAZIM...İNANIN ÇOK SES GETİRECEK...BİRAZ DAHA GÜNCEL KONULARDA İLAVE EDİLİRSE DAHADA MÜKEMMEL OLUR TEBRİKLER.
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

üye oldum ikinci sayısıda birinci sayı gibi dopdolu,heleki ilk sayıdaki Abdülhamit Hân'ın boğaz köprüsü projesi tam bir dehâ.şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar..
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

Mesaj gönderen gulferi »

Sonunda kendi tarihimizi doğru dürüst öğrenecez.eminimki çoğumuz bilmiyordur o şanlı tarihimizi.işte bize fırsat en kısa zamnda abone olmayı düşünüyorum.çok yararlı olacağına eminim..ertuğrul hocam negüzel size istanbulda olunca herşeyden çabuk faydalanıyorsunuz..bizler uzağız.çok merak ediyorum biran önce alıp okumak istiyorum..internetten biraz araştırdım ama elindeki gibi olmuyor işte..İNŞALLAH hizmetlerinde muvaffak olurlar...
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

inşallah muvaffak olunur evet,kur'anı kerimin umumisi geçmiş peygember ve ümmetlerinden bahseder,bu cihetle bazı alimler kişinin tarihini bilmesi farzdır demişlerdir.Buna yakın tarihte girer,okuyup istifade etmek lazım çok ilginç bilgilerde var kâtil olmaya meyilli bir kimsenin tesbiti gibi.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
ucharfbesnokta
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen ucharfbesnokta »

Herkesin alıp okumasını şiddetle öneririrm...

Resim

Daha geniş bilgi için tıklayın:

http://www.yedikita.com.tr/
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Kullanıcı avatarı
gulyuzlum
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen gulyuzlum »

İnsanın güvenle okuyabileceği bir dergi olması çok güzel. Hayırlı olsun.
SIRR
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen SIRR »

Buram buram tarih kokuyor.
Kimliğimizi yitirdiğimiz şu günlerde çok güzel bir iş olmuş.

Rabbim muvaffak etsin..
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
Kullanıcı avatarı
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

Mesaj gönderen Berzah »

Çok güzel anlattınız..
Okumam lazım :roll:
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
ucharfbesnokta
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Re:

Mesaj gönderen ucharfbesnokta »

Çok güzel anlattınız..
Okumam lazım

dedikya her keze elzem...
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Kullanıcı avatarı
utku
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

Mesaj gönderen utku »

YEDİKITA DERGİSİNİN ÇIKMASINA SEVİNDİK BİZDE MERAKLA BEKLİYORDUK.

“Üyelerden Duyurular” sayfasına dön