BU BEDELİ KULLAR ÖDEYEMEZ
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
- hakandidinir
- Özel Üye
BU BEDELİ KULLAR ÖDEYEMEZ
Evliyalardan birisine bir gün,
"Efendim, İhlas hususunda en çok etkilendiğiniz bir olay yaşadınız mı?" diye sorarlar.
"Evet yaşadım" buyurur ve devam eder,
Mekke-i Mükerreme'de altın kesemi kaybetmiş, parasız kalmıştım. Basra'dan para bekliyordum ama gelmemişti. Saçım sakalım çok uzamıştı. Bir berbere girdim, (Param yok, Allah rızası için saçlarımı düzeltebilir misin?) diye sordum.
Berber o anda birini tıraş ediyordu. Hemen adamın yanındaki boş koltuğu gösterip, otur buraya dedi ve onu bırakıp beni tıraş etmeye başladı. Adam itiraz etti. Berber, kusura bakmayınız efendim dedi, sizi ücreti mukabilinde tıraş ediyorum. Ama bu genç Allah rızası için istedi, Allah için olan işler önceliklidir ve bir bedeli yoktur yani Allah için olan işin bedelini kullar ödeyemez ve bilemez dedi.
Berber tıraştan sonra, cebime zorla birkaç altın sokuşturdu, acil ihtiyaçlarını karşılarsın, imkanım bu kadar kusura bakma dedi. Aradan birkaç gün geçti, beklediğim para geldi. Ona bir kese altın götürdüm. Asla alamam dedi ve ekledi, Allah için olan işin bedelini kullar ödeyemez demedim mi ben, var git işine, Allah selamet versin.
Helalleşip ondan ayrıldım ama tam kırk senedir ona dua ediyorum,
ona dua etmeye doyamıyorum, gece kalkıp dua ediyorum
Konya esintisinden
ALINTIDIR
"Efendim, İhlas hususunda en çok etkilendiğiniz bir olay yaşadınız mı?" diye sorarlar.
"Evet yaşadım" buyurur ve devam eder,
Mekke-i Mükerreme'de altın kesemi kaybetmiş, parasız kalmıştım. Basra'dan para bekliyordum ama gelmemişti. Saçım sakalım çok uzamıştı. Bir berbere girdim, (Param yok, Allah rızası için saçlarımı düzeltebilir misin?) diye sordum.
Berber o anda birini tıraş ediyordu. Hemen adamın yanındaki boş koltuğu gösterip, otur buraya dedi ve onu bırakıp beni tıraş etmeye başladı. Adam itiraz etti. Berber, kusura bakmayınız efendim dedi, sizi ücreti mukabilinde tıraş ediyorum. Ama bu genç Allah rızası için istedi, Allah için olan işler önceliklidir ve bir bedeli yoktur yani Allah için olan işin bedelini kullar ödeyemez ve bilemez dedi.
Berber tıraştan sonra, cebime zorla birkaç altın sokuşturdu, acil ihtiyaçlarını karşılarsın, imkanım bu kadar kusura bakma dedi. Aradan birkaç gün geçti, beklediğim para geldi. Ona bir kese altın götürdüm. Asla alamam dedi ve ekledi, Allah için olan işin bedelini kullar ödeyemez demedim mi ben, var git işine, Allah selamet versin.
Helalleşip ondan ayrıldım ama tam kırk senedir ona dua ediyorum,
ona dua etmeye doyamıyorum, gece kalkıp dua ediyorum
Konya esintisinden
ALINTIDIR
Re: BU BEDELİ KULLAR ÖDEYEMEZ
Bu dünya için olmayanın bedelini bu dünyalıklar nasıl ödesin..
Çok güzeldi hakan abi.Allah razı olsun
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
gönlünüze sağlık
Allah razı olsun kardeş,çok güzel bir paylaşımdı.aslında bildiğimiz ama nedense unuttuğumuz ya da yaşatamadığımız bir şeylerin farkına varmamızı vesile oldun.sağol
binlerce kilometrelik yol bir tek adımla başlar
- hakandidinir
- Özel Üye
Re: BU BEDELİ KULLAR ÖDEYEMEZ
allah razı olsun kardeşim.SIRR yazdı:Bu dünya için olmayanın bedelini bu dünyalıklar nasıl ödesin..
- hakandidinir
- Özel Üye
Re: gönlünüze sağlık
allah razı olsun kardeşimempati yazdı:Allah razı olsun kardeş,çok güzel bir paylaşımdı.aslında bildiğimiz ama nedense unuttuğumuz ya da yaşatamadığımız bir şeylerin farkına varmamızı vesile oldun.sağol
- hakandidinir
- Özel Üye
eyvallah kardeşim rabbim cümlemizden razı ve hoşnud olsun inşallahberrak_ yazdı:rabb razı olsun kardeşim
çok üzücü bir durum ki bu ve bu gibi olaylar çoğu insana çok basit ve olağan birşeymiş gibi geliyor
ne diyim allah onlara hidayet versin onlar için duamız bu olsun
tekrar ALLAH RAZI OLSUN kardeşim...
- lazhuseyin
- Özel Üye
Re:
s.a
eyi herşey güzel sizlered allah için hepinizde çok iyisiniz birbirinize destek olup yardımlaşıyosunuz inş
bu güzelliklerimiz vede beraberligimiz cennette de resulumüz MUHAMMED S.A.V.EFENDİMİZİN YANINDADA DEVAM EDER
amin
e şimdi mademöyle gel böyle
herşey allah için vede onun rızası için
bende sizleredn allah için birşey isteyecem hayırlı bi işim için
inş
nasip olursa hayırlı olursa arabistanda çalışmaya gidecem dualarınızı bekliyorum
gönülden
tam net degil ama
imnş
dua ilen hayırlı olurda
gideriz
hadi dua veed selamlan a..eolun
k.i.b.
eyi herşey güzel sizlered allah için hepinizde çok iyisiniz birbirinize destek olup yardımlaşıyosunuz inş
bu güzelliklerimiz vede beraberligimiz cennette de resulumüz MUHAMMED S.A.V.EFENDİMİZİN YANINDADA DEVAM EDER
amin
inş
nasip olursa hayırlı olursa arabistanda çalışmaya gidecem dualarınızı bekliyorum
gönülden
tam net degil ama
imnş
dua ilen hayırlı olurda
gideriz
k.i.b.
- hakandidinir
- Özel Üye
Re:
AMİN KARDEŞİM RABBİM HEPİMİZE MERHAMET EYLESİNkristal yazdı:allah rızası için yapmak...biz artık karşılığını bu dünyada alacağımız şeyler için bile burun kıvırır beğenmez olduk...allah nefsimizi ıslah etsin onun rızasından konuşuyorum ya ALLAH razı olsun paylaşım için
- hakandidinir
- Özel Üye
- hakandidinir
- Özel Üye
Re:
GÜZEL DUALARININ TÜMÜNE BÜTÜN KALBİMLE AMİN DİYORUM KARDEŞİM RABBİM İNŞALLAH SENİ HEM BU DÜNYADA HEM AHİRETTE RESULÜNE YAKIN EYLERlazhuseyin yazdı:s.a
amin
inş
gönülden
tam net degil ama
imnş
dua ilen hayırlı olurda
gideriz
k.i.b.
GÜZEL GÖNLÜNÜN DİLEDİKLERİNE KAVUŞMAN DİLEĞİYLE HER İŞİNİ RAHMANA HAVALE EDER ONUN SONSUZ KUDRET VE KUVVETİNE SEN DEĞERLİ KARDEŞİMİ EMANET EDERİM
EN DERİN SELAM VE MUHABBETLERİMLE....
- lazhuseyin
- Özel Üye
Re:
s.a
sagol sendende allah razı olsun sene rahmana emanet ol
sagol sendende allah razı olsun sene rahmana emanet ol
- lazhuseyin
- Özel Üye
Re:
s.a.bende
eniçten sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum