tesettürün doğru kullanılmaması
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
tesettürün doğru kullanılmaması
ARKADAŞLAR GÜNÜMÜZDE TESETTÜR DOĞRU OLARAK KULLANILMIYOR.BUNA BİR ÇÖZÜM BULMALIYIZ.TESETTÜRÜN DOĞRU KULLANILMASINI BİLMELİYİZ.MODERN KAPALILARDAN OLMAMALIYIZ.BAŞ YARISI AÇIK,ALTTA PANTOLON,YÜZÜNDE MAKYAJ.GÜNÜMÜZ TESETTÜRÜ BÖYLE KULLANIYOR AMA YANLIŞ KULLANIYOR.TESETTÜRÜ ALLAH'IN İSTEDİĞİ GİBİ KULLANMALIYIZ...
Re: tesettürün doğru kullanılmaması
BU YAZDIĞIM TESETTÜRÜN DOĞRU KULLANILMAMASI HAKKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM...
- omerhattab
- Özel Üye
- İletişim:
Cok haklısın kardeş
Zaten tesetturlu bir bayan ALLAH(cc) emrettiği için takarsa dediğiniz durum olmazdı...
Allah hıdayet versin...
Zaten tesetturlu bir bayan ALLAH(cc) emrettiği için takarsa dediğiniz durum olmazdı...
Allah hıdayet versin...
Onlar yol kesecek ve sen yürüyeceksin. Davan için yürüyeceksinDavasını satanlara aldırmadan yürüyeceksinGerekirse öleceksin; ölsende şehadetinle yürüyeceksinÇünku Rabbine söz verdin
allah razı olsun kardeş.umarım allah biran önce izi ıslah eder yorumun için teşekkür ederim allah razı olsun...
Takvadan uzak örtünme beyhudedir..Yalnızca örtünme şekli değil o örtüyü taşırken davranışlarada özen gösterilmeli ki bir anlam taşısın.Neyi ne için yaptığımızı bilmiyorsak örtü amacını aşıp akesesuar olarak kalır..
Bir hocanın dediği gibi:"Siz kendi değerlerinizi dalgaya alıyorsanız sizi kim ciddiye alsın?"
yazıkki günümüzde tam anlamıyla kapanmıyorlar ya bacakları yarıya kader açık saçları açık makjaz süper bunu adınada örtülü diyorlar zaten bunu yapan kendi istededigi için degil ailesi istedigi için yapıyorlar Allah için yapsalardı o tür kapalı olmazlardı
Bazı imtiahnlar boşuna verilmiyo denir ya.. Bu konuda öyle.. Yani örtümüze doğru sarılmıyoruz.. Veya sarılmayanlara örnek olmuyoruz... Sonuç: Örtümüzle okuyamıyoruz vs. vs. Rabbim düzeltsin inş.
Zaten benim burada anlatmak istediğim bu.Tesettür neden doğru kullanılmıyor.Allah boşuna cehennemi yaratmamış.İnanın çereme bakıyorum diyorum ki Allah Allah biz adı müslüman ülkeyiz ama neden dinimizin kurallarına uymuyoruz.bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.ne kadar utanç verici bir duygu.Halimize acıyorum...
Re:
bu büyük bir mesele.artık giyim mağzaları bile kişilerin isteği doğrultusunda kapalılar için diz altı etekler yarım pardüseler getirmek zorunda kaldıklarını söylüyolar. bilinç azaldıkça doğrudan sapmak kaçınılmaz oluyo.inşallah milletçe uyanışa geçeriz de bilinçle beraber dosdoğru yolumuzu buluruz .....
Sükut-ü Lisan selameti insan..
Re:
SIRR arkadaşıma katılıyorum..
Hep kıyafet diyip duruyoruz.Onu taşıyan kişinin davranışları da önemli..
Hakkını vermeli insan..
Kısaca neden örtünüyoruz??iyi bilmeli...
"Peygamber efendimizin bize buyurdugu tesettür CARSAFtir... "diyen Fatima66 ,
bunu destekleyen hadisleri paylaşır mısın bizimle?
Hep kıyafet diyip duruyoruz.Onu taşıyan kişinin davranışları da önemli..
Hakkını vermeli insan..
Kısaca neden örtünüyoruz??iyi bilmeli...
"Peygamber efendimizin bize buyurdugu tesettür CARSAFtir... "diyen Fatima66 ,
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
tesettur
selamın aleykum arkadaslar guzel bır konu bır kul cevresı veya baskıyla veya alıskanlık tan dolayısozde ortunurse yanı gaye ALLAH rızası dısına cıkarsa sızlerın dedıgı gıbı ortunulur ne aıle bırsey der ne cevre .Fakat kulun nıyetı ALLAH rızası olsa Alah ın emrettıgı uzere ortunur.Bazan oyle ortunenler var kı yuhhh dedırtecek kadar allı pembelı morlu ne kadar cırtlak dıkkat cekıcı renk var ıse hepsınden var bır de sankı bırı gurbetten gelırken hanı eskıden koylerde olurduya goz kararı bırı hedıye alır .bosa gıtmesın dıye hevesle gıyerlerdı kucukde olsa be kızım o elbıse sana olmuyor .o fazla yaglarıntesettur dıye gıydıgın elbıseden tasıyor.sen o elbıseye olmuyorsun .o elbısede sana olmuyor .o yazın sıcagına bır sekılde katlanıyorsun zaten bıraz bol olsa daha serın olmazmı hem hepsınden otesı ALLAH razı olamazmı,gıyeceksen tesetturu adam gıbı kapan.soytarılıgın luzumu yoktur .oyle degılmı kardeslerım.
selamun aleykum kardeşlerim çok güzel bi kunuya değinmişsiniz rabb razı olsun inşaallah...yakınen tanıdığım bir arkadaşım henüz 1senelik kapalıydı ama güzel kapanmıştı fakat bunu anne ve baba istemiyordu yakınlarda aldığım üzücü haber beni derinden etkiledi çünkü arkadaşım basskıyla beraber örtüsünü bırakmıştı sizlerden onun için dua bekliyorum kardeşlerim şimdiden teşekkür ederim
-
- Özel Üye
Re:
Berzah kardes yanlis telaffuz etmisim...Rabbim Kurani Kerim Ahzab suresi 59.uncu ayetde bize cilbabi emrediyor...alimlerimiz bunu CARSAF olarak tanimliyorlar...Berzah yazdı:"Peygamber efendimizin bize buyurdugu tesettür CARSAFtir... "diyen Fatima66 ,
Cenabi Hak bize hakkiyla örtünmeyi nasib etsin...gercekten günümüzdeki tesettür modasi cok üzücü...