GEÇİCİ OLANA KALBİNİ BAĞLAMA
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
GEÇİCİ OLANA KALBİNİ BAĞLAMA
Ömrünü boşa geçiren, faydalı ve kıymetli ameller işlemeyen, göç davulu çalınmasına rağmen dengini hazırlamayan insan, yarın mutlaka utanacaktır. Göç sabâhında tatlı uyku, yolcuyu yoldan alıkoyar.
Bu dünya menziline her uğrayan, bir yapı inşâ etti; fakat bırakıp gitti! Yerine gelen de aynı vehmin kurbânı oldu... O da yitip gitti. Kimseye yâr olmadı dünyanın malı-mülkü...
Geçici olana kalbini bağlama. Dünya merhametsizdir, dost olmaya gelmez. İyi olan da, kötü olan da göçüp gidecektir dünyadan...
Mezara azığını kendin götür, kimseden umma...
Hayat, temmuz güneşiyle eriyen kar gibidir... Eriyip giderken, hâlâ bu gurur, bu kibir neden?..
Ey pazara eli boş ulaşan kişi! Boş keseyle gittiğin pazardan, elin boş döneceksin.
Henüz yeşilken ekini biçen de, harman zamanı aç kalır. (Şeyh Sadî-i Şirâzî, Gülistan)
Bu dünya menziline her uğrayan, bir yapı inşâ etti; fakat bırakıp gitti! Yerine gelen de aynı vehmin kurbânı oldu... O da yitip gitti. Kimseye yâr olmadı dünyanın malı-mülkü...
Geçici olana kalbini bağlama. Dünya merhametsizdir, dost olmaya gelmez. İyi olan da, kötü olan da göçüp gidecektir dünyadan...
Mezara azığını kendin götür, kimseden umma...
Hayat, temmuz güneşiyle eriyen kar gibidir... Eriyip giderken, hâlâ bu gurur, bu kibir neden?..
Ey pazara eli boş ulaşan kişi! Boş keseyle gittiğin pazardan, elin boş döneceksin.
Henüz yeşilken ekini biçen de, harman zamanı aç kalır. (Şeyh Sadî-i Şirâzî, Gülistan)
Re: GEÇİCİ OLANA KALBİNİ BAĞLAMA
İmamı Rabbani hazreteri mektubatı şerifinde
şeytan
dünya benim kızımdır ona talip olanlardan mihir olarak dinini isterim dediğini bizlere bildirmişdir.Rabbim gecici güzelliklere bizleri aldatmasın..
şeytan
dünya benim kızımdır ona talip olanlardan mihir olarak dinini isterim dediğini bizlere bildirmişdir.Rabbim gecici güzelliklere bizleri aldatmasın..
Haklısınız ömür çok kısa ama gereksiz işlerle dolduruyoruz tabiki nefise onlar tatlı geliyor.Dünya sultan süleymana kalmamış bu kainatı senin için yarattım dediği yüce peygamberimize kalmamışta sanki bize kalacak gibi yaşıyoruz Allah hepimize hıdayet versin.Allah razı olsun paylaşımın için zülal abla..selam ve dualarımla..
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Re:
S.A. HAZRETİ ALLAH DÜNYAYI YARATTIKTAN SONRA BİRKEZ BİLE DÖNÜP BAKMAMIŞ,SEN OLMASAYDIN YARATMAZDIM DEDİĞİ SEVGİLİ EFENDİMİZİN KALBİNDE HİÇ O DÜNYANIN SEVGİSİ GİRMEMİŞ. AMABİZ KULLARIN KALBİNDENDE HİÇ ÇIKMAYAN BİR DÜNYA SEVGİSİ,RABBİM KORUSUN AFFETSİN.SELAMETLE
ALLAH RAZI OLUN
Cok guzel ınsanı uyaran kendını hesaba cekmesıne sebeb olan yanlıs degılsem bır gulıstan dergısı MUHANMED KONEVI ks.nın mursıdı ısıgı oldugu bır dergı ALLAH soyleyenden yazandan okuyandan sebeb olandan razı olsun
dünyaya sevdalandık adeta...hiç ölemeyecek gibi hırslıyız...kalplerimizi geçici olan ne varsa hepsine bağlıyoruz..bi dünya bi durak bilmiyoruz ölümde son durak haberimiz yok..öyle bir dalışla dalmışız ki dünyanın içine..ne için yaratıldığımızı bile unutuyoruz sanki..??mal biriktirme hevesi sarıp sarmalamış bizi..bankalara para yatırma yolundayız da hayır bankalarımıza para yatırma yolundan saptık çoktan..bu dünyanın aldatıcılığı aldatmasın inş. hiçbirimizi..BU DÜNYANIN bi uğrak yeri olduğunu bilenlerden olabilelim inş..RABBİM KALPLERİMİZDEN HIRSI SÖKÜP ALSIN..SAĞOLASIN ZULAL ABLACIM..
mademki ayrılığa hüküm giymiş bu yürek artık ölmek için yaşamak gerek...
Re:
selamı ile..
merhaba henüz birkaç dakika oldu üye olalı...
bişiler karalamak geçti gariban gönülden naçizane...
anadan geldik pazara bir kefen aldık döndük mezara sözü açıklar dünya hayatını
fikrimce...
lakin aldanıyoruz aldatıyor melun şeytan...
şeytanada gerek yok esasen.kişinin şeytanı yine kendisi yani eğilip bükülmekten bi haber nefsi....
hani bir kıssa vardır ya,
şeytan birine musallat olur bakarki adam 5 vakit buluşmayı yok sayıyor...
şeytan ben RABBE bir defa isyan ettim sen hergün 5 kez eğilmekten kaçıyorsun deyip musallat olamkatan vazgeçer o misal...
zaten denir ki şeytan ALLAH 'A çok müptela olmuş insanlara yanaşır şaşırtmak için bu durumda nedir bizimkisi nefisten başka bir meret değil
dua ile...
merhaba henüz birkaç dakika oldu üye olalı...
bişiler karalamak geçti gariban gönülden naçizane...
anadan geldik pazara bir kefen aldık döndük mezara sözü açıklar dünya hayatını
fikrimce...
lakin aldanıyoruz aldatıyor melun şeytan...
şeytanada gerek yok esasen.kişinin şeytanı yine kendisi yani eğilip bükülmekten bi haber nefsi....
hani bir kıssa vardır ya,
şeytan birine musallat olur bakarki adam 5 vakit buluşmayı yok sayıyor...
şeytan ben RABBE bir defa isyan ettim sen hergün 5 kez eğilmekten kaçıyorsun deyip musallat olamkatan vazgeçer o misal...
zaten denir ki şeytan ALLAH 'A çok müptela olmuş insanlara yanaşır şaşırtmak için bu durumda nedir bizimkisi nefisten başka bir meret değil
dua ile...
Şeyh Sadî-i Şirâzînin Gülistanından hikmetler:
● Ey pazara eli boş ulaşan kişi! Boş keseyle gittiğin pazardan, elin boş döneceksin.
● Henüz yeşilken ekini biçen, harman zamanı aç kalır.
Ömrünü boşa geçiren, faydalı ve kıymetli ameller işlemeyen, göç davulu çalınmasına rağmen dengini hazırlamayan insan, yarın mutlaka utanacaktır. Göç sabâhında tatlı uyku, yolcuyu yoldan alıkoyar.
Rabbim henüz dünyada iken uyandırdığı kullarından eylesin.
● Ey pazara eli boş ulaşan kişi! Boş keseyle gittiğin pazardan, elin boş döneceksin.
● Henüz yeşilken ekini biçen, harman zamanı aç kalır.
Rabbim henüz dünyada iken uyandırdığı kullarından eylesin.
Yolun düşer, Medine’yi münevvereye uğrarsan Var Yeşil Ravza’yı gör seher yeli. Yüzüm, imkânım yok, beni sorarsan Yakar ciğerimi, kor seher yeli..
Re:
Henüz yeşilken ekini biçen de, harman zamanı aç kalır.
Rabbim henüz dünyada iken uyandırdığı kullarından eylesin. ..AMİN..
Allah razı olsun
Henüz yeşilken ekini biçen de, harman zamanı aç kalır.
Rabbim henüz dünyada iken uyandırdığı kullarından eylesin. ..AMİN..
Allah razı olsun
- islam_habercisi
- Özel Üye
- İletişim:
Re:
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN
- yaramderin
- Yeni Üye
Re:
EVET ARKADAŞLAR BENDE YENİ ÜYE OLDUM RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN GERCEKTEN ELLERİNİZE SAĞLIK....
Re:
Gerçekten boş ve yalan dünyaya ne kadar da özeniyoruz. Hz. Ali (kv) nin bir sözünü paylaşmak istiyorum: " Dünya arkasını dönmüş gidiyor, âhiretse bize yönelmiş geliyor. Bunlardan ikisinin de kendine has evlatları vardır. Sizler ahiretin evlatları olun.Sakın dünyanın evlatları olmayın. Zira bugün amel var hesap yok, yarın ise hesap var amel yok."
Bu dünya gelip geçiyor, Allah bizleri salih ameller işleyenlerden eylesin inşaallah. Sizlerden de Allah razı olsun, bu güzel paylaşımlarınız için. Selam ve dua ile...
Bu dünya gelip geçiyor, Allah bizleri salih ameller işleyenlerden eylesin inşaallah. Sizlerden de Allah razı olsun, bu güzel paylaşımlarınız için. Selam ve dua ile...
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Re:
yazılanlar çok güzel arkdaşlar hepinizden Allah razı olsun.
Peygamber Efendimiz(sav) buyuruyor;
"Allahım göz açıp kapayıncaya kadar bile beni NEFSİMLE BAŞBAŞA BIRAKMA."
(amin amin amin)
O, Allah'ın en sevgilisiyken böyle diyor ve günde yüzlerce tövbe edip,
geceleri uyumuyor ibadet ediyor.
Biz ahir zaman ümmetinin bunları hiç aklımızdan hiç çıkarmayıp sürekli tövbe ederek Rabbimize ve Efendimiz'in şefaatine sığınmamız gerekiyor.
Peygamber Efendimiz(sav) buyuruyor;
"Allahım göz açıp kapayıncaya kadar bile beni NEFSİMLE BAŞBAŞA BIRAKMA."
(amin amin amin)
O, Allah'ın en sevgilisiyken böyle diyor ve günde yüzlerce tövbe edip,
geceleri uyumuyor ibadet ediyor.
Biz ahir zaman ümmetinin bunları hiç aklımızdan hiç çıkarmayıp sürekli tövbe ederek Rabbimize ve Efendimiz'in şefaatine sığınmamız gerekiyor.
Re:
çok güzel tevafuk olsa gerek bugünde hep ölümü ölümü hatırlatacak yazılar okudum...çok tşkler...
çok güzel tevafuk olsa gerek bugünde hep ölümü ölümü hatırlatacak yazılar okudum...çok tşkler...
...hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur......kalbi kırık olanın kalbine ALLAH dokunur...
- yakmayarabbi
- Yeni Üye
Re:
ALLAH razı olsun paylaşım için ben yeni üye oldum...çok güsel bi site emegi geçenlerden ALLAH razı olsun...ALLAH günahlarımızı affeylesin...(((EsmeR)))