Cep Telefonu ve Bilgisayar Kullanımının Zararları

Sagliklı Bir Yaşam İçin Öneriler

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
Mesajlar: 1966
Kayıt: 11 Eki 2006, 23:00
Konum: İstanbul
İletişim:

Cep Telefonu ve Bilgisayar Kullanımının Zararları

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Biyologlar Birliği Derneği gelişen teknolojinin getirdiği zararlara karşı uyardı. Gelişen teknolojinin hayatı kolaylaştırdığı kadar pek çok zararı da beraberinde getirdiğini belirten Biyologlar Birliği Derneği, özellikle cep telefonları, bilgisayarlar ve elektronik eşyaların yaydığı elektromanyetik dalgalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Biyologlar Birliği Derneği Başkanı Kadir Sorucuoğlu yaptığı yazılı açıklamada, cep telefonunun gereksiz kullanımının, insanların saatlerce bilgisayar karşısında Oturmalarının, televizyon ve diğer elektronik eşyaların yaydıkları elektromanyetik dalgaların insanları daha stresli ve daha sağlıksız bir nesle doğru götürdüğünü söyledi. Pek çok hastalık ile kanser vakalarındaki artışta teknolojinin payının oldukça fazla olduğunu savunan Biyologlar Birliği Derneği Başkanı Kadir Sorucuoğlu, “En büyük tehlikelerden biri cep telefonları. Araştırmalara göre; cep telefonlarından yayılan mikrodalgalar sperm sayısını, hareketliliğini ve kalitesini neredeyse yarı yarıya düşürüyor, genetik yapıyı bozuyor, lenfoma kanserine neden oluyorö dedi. Sorucuoğlu ayrıca, kan beyin bariyerinin zedelenmesi, kalp rahatsızlıkları, hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski, kalıcı işitme bozuklukları. embriyo gelişiminin zarar görmesi, kadınlarda düşük riskinin artması. kan hücreleri ile bağışıklık sisteminin bozulması, yüksek tansiyon ve cilt kanserinin de cep telefonlarının zararları arasında sayılabileceğini ifade etti. Cep telefonlarının bu tür etkilerinden korunma yollarına da işaret eden Sorucuoğlu, “Bu kadar zararından korunmanın en basit yolu ise; cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmektir" dedi.

- BİLGİSAYARLAR GÖZLERİ VE TÜM SİNİR SİSTEMİNİ ETKİLİYOR-
Bilgisayarların yaydığı elektromanyetik dalgaların ise en çok gözlerde olmak üzere tüm sinir sistemi ve vücut üzerinde olumsuz etkileri olduğunu dile getiren Sorucuoğlu, “Ekranla en az 120 cm mesafe mutlaka sağlanarak çalışılmalıdır. Doğru pozisyonda oturmak da çok önemli bir önlem olacaktır. Bütün bunların yanında mutlaka planlı bir şekilde bilgisayar kullanılmalıdır. Örneğin bir saat çalışmadan sonra mutlaka en az 15 dakika ara verilmeli böylece hem gözlerin hem kas iskelet sisteminin rahatlaması sağlanmalıdır" dedi. Teknolojinin pek çok zararlarıyla evlerimizde olduğunu kaydeden Biyologlar Birliği Derneği Başkanı Kadir Sorucuoğlu, “Hatta cep telefonu örneğindeki gibi bir organımız oldular artık. Ama bu kadar zararları olan bu teknolojiden mümkün olduğunca kaçınmamız gerekmekte. Bu cihazları mümkün olduğunca az kullanmalı onları, oturduğumuz yattığımız kısaca çok vakit geçirdiğimiz yerlerden uzak tutmalıyız. Özellikle çocuklarımızı bu cihazlara alıştırmamalıyız" diye konuştu.

ANKA
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
gulyuzlum
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 637
Kayıt: 17 Oca 2008, 00:00

Mesaj gönderen gulyuzlum »

YAŞANTIMIZDAKİ STRESİN SEBEBİ BÖYLELİKLE ÇÖZÜLMÜŞ OLDU.SAĞOL KARDEŞİM.
Yolun düşer, Medine’yi münevvereye uğrarsan  Var Yeşil Ravza’yı gör seher yeli.  Yüzüm, imkânım yok, beni sorarsan  Yakar ciğerimi, kor seher yeli..
Kullanıcı avatarı
hadranur
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 46
Kayıt: 26 Eki 2007, 23:00

Re:

Mesaj gönderen hadranur »

NE YANA DÖNSEKTEKNOLOJİNİN AĞINA TAKILIYORUZ.AMA SANIRIM HEPİMİZ ALIŞTIK BUNA VE HAYATIMIZI DA ONA GÖRE YÖNLENDİRİYORUZ DEĞİLMİ.?
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Re:

Mesaj gönderen TuAnA »

BENİM GÖZLER GİDİCİ.HEM İŞ GEREĞİ ÇOK KULLANIYORUM HEM EVDE KULLANIYORUM YAKINDA HİÇ BİRİ İLE İLGİLENEMİYCEM
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Cevapla

“Sağlık ve Yaşam” sayfasına dön