NAMAZ KILMAYI GÜZEL YAPABİLİYOR MUYUZ?

İslâmla ilgili bilmek istediklerimiz, dînimizin güzellikleri, Rabbimizin emir ve yasakları...

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Zulal
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen Zulal »

Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:
—Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?
O da “Evet”deyince, Âsım (k.s.):
—Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:
—Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.
Sonra Kâbe’yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ’yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.
Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.
Sonra ihsan ile (Mevlâ’yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.
Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.
Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.
Bunu duyan Âsam hazretleri:
—Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:
— Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:
—Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re: NAMAZ KILMAYI GÜZEL YAPABİLİYOR MUYUZ?

Mesaj gönderen TuAnA »

ah ah bende kılamadım ama çok istiyorum Rabbim cümlemize böyle namaz kılmayı nasip etsin...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
naye
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen naye »

Allah-u Teala hz.leri böyle namaz kılmayı isteyen herkese nasib etsin.Hiç olmazsa ömründe bir kere inşallah.
Peygamberimizin yolu-yordamı aşktır;Aşktan doğduk biz,anamız aşktır.                               
Kullanıcı avatarı
hadranur
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Mesaj gönderen hadranur »

ÇOBANLIK YAPAN VEYSEL KARANİ HZ. NAMAZA DURDUĞU ZAMAN RABBİM MELEKLERİNİ GÖREVLENDİRİR VE KOYUNLARINI BEKLEMELERİNİ EMREDERDİ.TA Kİ O'NUN NAMAZI BİTENE KADAR.RABBİM BU BİLİNÇLE NAMAZ KILMAYI NASİP ETSİN.İNŞLLH
ONU bulsan neyi kaybedersin,ONU kaybetsen neyi bulursun!!!!

“İslami Bilgi ve Kaynaklar” sayfasına dön