HAYIRLI CUMALAR
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
- lazhuseyin
- Özel Üye
Re:
amin hayırlı cumalar cemagati müslimin cumanızı tberik eder hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ederim inş ayrıca şimdiden kurban bayramınızı tebrik eder hayırlra vesile olmasını cenabı haktam ni,yaz ederim inş bu güzel günleri en güzeliylen baki muhabbetle sevgi neşeylen huzur mutluluklan aileyi efradınızlan sevdiklerinizlen sevenlerinizlen geçirmeniz temennisiylen inş allah makamınızı cennet mertebenizi yüksek eylesin amin inş a.e.olun k.i.b
- lazhuseyin
- Özel Üye
Re:
"Ey ölümlü fâni nefsim!
Elbette bir gün nefesin kesilecek.
Hem de hic ummadıgın bir anda, hic beklemedigin bir yerde.
İste o zaman umutların tükenecek, dünyan kararacak, göz kapakların hic acılmamak üzere kapanacak,
aglasanları duyamayacak kadar sagırlasacaksın.
Kalbinden hicbir ses gelmeyecek, nabzın etrafındaki vaveylaya inat, hic atmayacak.
O kibirle, gururla, firavun gibi tozları savurdugun ayaklarının mecali kesilecek,
nice günahlar işledigin ellerin iki yanında mıhlanmıs gibi duracaklar.
O hain gülüsünle, hic solmayacakmıs gibi duran meymenetli yüzün burusup pörsüyecek ve
nühusetli bir eda ve abus bir cehre ile terk edeceksin o cok sevip, ugruna en kıymetli seylerini
tereddütsüz feda ettigin dünyanı...
Ve terk edileceksin dostların tarafından, küreklerinden atılan topragın altında bırakılarak!
Ne neslin, ne malın, ne canın, ne rütben, ne de dünyevi dostların hicbir teselli veremeyecekler sana...
O dem sesler kesilecek, tek renkli dünyana göc edeceksin!
Bagırmak isteyeceksin bagıramayacaksın, pisman oldugunu defalarca haykırmak isteyeceksin, dilin tutulacak...
Geri dönmek isteyeceksin, 'Bir kez daha!' diyeceksin.
Kapıların sımsıkı kapalı olduğunu göreceksin.
Hıckıra hıckıra aglamak isteyeceksin, gözünden tek damla yas akmadıgını göreceksin.
Kendi kendine hayıflanıp, bes para kıymeti olmayacak serzenislerde bulunacaksın.
Ha bire; sen vardım dedin, yok oldun iste!!...
Sen oldum dedin öldün be iste!!...
Sen bildim dedin unutuldun iste!!...
Gözün varken görmedin, kulagın varken dinlemedin, kalbin varken hissetmedin, aklın varken anlamadın...
Simdi hepsini kaybettin.
Sana hizmet eden bütün arzuların; artık senin nankörlügün, nâkadirsinaslıgın, vefasızlıgın,
emanete hıyanet etmekligin yüzünden senden sikâyet etmeye baslayacaklar.
Ey miskin nefsim!
En ufak bir menfaatin icin, en habis seytanların ayaklarını öpecek kadar zillete düsüyorsun.
Sonsuz ve hakiki bir menfaat icin neden basını secdeye götürmekte tereddüt ediyorsun?
Hangi cesaretle kullugun izzetini elinin tersiyle itiyorsun?
Karanlık ve soguk cehennem atesinin seni yakmayacagına dair elinde bir senet mi var?
O karacık ve daracık kabre konulmamak icin bir taahhüt mü aldın yoksa?
Titre nefsim, titre!
Titre de kendine gel!
Cünkü ölüm gelince titreyemeyeceksin..."
Allah'a emanet olun
Selam ve dua ile...cumanız mubarekli olsun
Elbette bir gün nefesin kesilecek.
Hem de hic ummadıgın bir anda, hic beklemedigin bir yerde.
İste o zaman umutların tükenecek, dünyan kararacak, göz kapakların hic acılmamak üzere kapanacak,
aglasanları duyamayacak kadar sagırlasacaksın.
Kalbinden hicbir ses gelmeyecek, nabzın etrafındaki vaveylaya inat, hic atmayacak.
O kibirle, gururla, firavun gibi tozları savurdugun ayaklarının mecali kesilecek,
nice günahlar işledigin ellerin iki yanında mıhlanmıs gibi duracaklar.
O hain gülüsünle, hic solmayacakmıs gibi duran meymenetli yüzün burusup pörsüyecek ve
nühusetli bir eda ve abus bir cehre ile terk edeceksin o cok sevip, ugruna en kıymetli seylerini
tereddütsüz feda ettigin dünyanı...
Ve terk edileceksin dostların tarafından, küreklerinden atılan topragın altında bırakılarak!
Ne neslin, ne malın, ne canın, ne rütben, ne de dünyevi dostların hicbir teselli veremeyecekler sana...
O dem sesler kesilecek, tek renkli dünyana göc edeceksin!
Bagırmak isteyeceksin bagıramayacaksın, pisman oldugunu defalarca haykırmak isteyeceksin, dilin tutulacak...
Geri dönmek isteyeceksin, 'Bir kez daha!' diyeceksin.
Kapıların sımsıkı kapalı olduğunu göreceksin.
Hıckıra hıckıra aglamak isteyeceksin, gözünden tek damla yas akmadıgını göreceksin.
Kendi kendine hayıflanıp, bes para kıymeti olmayacak serzenislerde bulunacaksın.
Ha bire; sen vardım dedin, yok oldun iste!!...
Sen oldum dedin öldün be iste!!...
Sen bildim dedin unutuldun iste!!...
Gözün varken görmedin, kulagın varken dinlemedin, kalbin varken hissetmedin, aklın varken anlamadın...
Simdi hepsini kaybettin.
Sana hizmet eden bütün arzuların; artık senin nankörlügün, nâkadirsinaslıgın, vefasızlıgın,
emanete hıyanet etmekligin yüzünden senden sikâyet etmeye baslayacaklar.
Ey miskin nefsim!
En ufak bir menfaatin icin, en habis seytanların ayaklarını öpecek kadar zillete düsüyorsun.
Sonsuz ve hakiki bir menfaat icin neden basını secdeye götürmekte tereddüt ediyorsun?
Hangi cesaretle kullugun izzetini elinin tersiyle itiyorsun?
Karanlık ve soguk cehennem atesinin seni yakmayacagına dair elinde bir senet mi var?
O karacık ve daracık kabre konulmamak icin bir taahhüt mü aldın yoksa?
Titre nefsim, titre!
Titre de kendine gel!
Allah'a emanet olun
Selam ve dua ile...cumanız mubarekli olsun
Re:
Titre nefsim, titre!
Titre de kendine gel!
Çok güzel bir yazı lazhüseyin kardeşim Allah razı olsun. Ama yeni bir başlık açman daha iyi olurdu bence, çok güzel yazı ve ben tesadüfen okudum, bu başlıkta pek ilgi çekmeyebilir. Benim fikrim tabii... Selam ve dua ile
Titre de kendine gel!
Çok güzel bir yazı lazhüseyin kardeşim Allah razı olsun. Ama yeni bir başlık açman daha iyi olurdu bence, çok güzel yazı ve ben tesadüfen okudum, bu başlıkta pek ilgi çekmeyebilir. Benim fikrim tabii... Selam ve dua ile
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Re:
Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun, cumanınız mübarek olsun arkadaşlar.
"Hayırlı Cumalar arkadaşlar,Allah-ü Teâlâ işimizde gücümüzde yardımcımız olsun.Bütün müslüman kardeşlerimizi sıkıntılarından halâs eylesin." AMİİN
"Hayırlı Cumalar arkadaşlar,Allah-ü Teâlâ işimizde gücümüzde yardımcımız olsun.Bütün müslüman kardeşlerimizi sıkıntılarından halâs eylesin." AMİİN
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
- nahnulillah_99
- Özel Üye
Re:
Yusuf olmaksa muradın ya da Züleyha; Korkmayacaksın ölümden. Ölümün ayrılık değil kavuşmak olduğunu bileceksin.Dünyaya kafa tutacaksın tek başına. Yandaş yoldaş aramayacaksın. Bir Allah’ına bir kendine güveneceksin sadece. Yol arkadaşın terk etse bile seni yarı yolda, aşkına sahip çıkacaksın sonuna kadar. Tek başıma taşıyamam demeyeceksin. Ölünceye kadar taşıyacaksın şerefle.Karşılık beklemeyeceksin. Sevmek olacak tek amacın
HAYIRLI CUMALAR
HAYIRLI CUMALAR
"Yegâne DeRDim "Sen" Ol ki Rabbim; DeRman Diye Başka ŞeyLeR İçin ÇaRpmasın KaLbim !"