bilgi yarışmasına buyrun..

Aklınıza Takılan Soruları Yazabileceğiniz Alanımız.

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

Re:

Mesaj gönderen gulyaprak »

Dünyada iken Hz.Peygamber tarafından Cennetle müjdelenen on kişiye Aşere-i Mübeşşere denir.Bunlar: 1)Hz. Ebû Bekir 2) Hz. Ömer 3)Hz. Osman 4) Hz. Ali 5)Hz. Talhâ 6) Hz. Zübeyr 7) Hz. Avf oğlu Abdurrahman 8)Hz. Sa’d 9)Hz. Zeyd oğlu Saîd 10)Hz. Ebû Ubeyde (r.a.) hazretleridir.
Rabbim şefaatler,ne mazhar kılsın.
Ben ne sorayım hımmmmmmmmmmmmmmm düşünüyom evet buldum
Alemi berzah nedemek?
Kullanıcı avatarı
kamilbaydu
Özel Üye
Özel Üye
İletişim:

Re:

Mesaj gönderen kamilbaydu »

SELAMUN ALEYKUM ,

CEVAP : ölümden sonra başlayıp, kıyamet kopuncaya kadar olan süredir. Buna aynı zamanda Kabir hayatı da denır.

SORU : Sual meleklerine neden "Münker-Nekir" denır.?
Bedenim , senden uzak olsada ALLAHIM Ruhum , Sana olan vuslatı  fısıldar.........
gulyaprak

Re:

doğru valla kardeş..teşk ederim
Berzah, Arapça bir isimdir. İfade ettiği manalara gelince;

a. Engel, engel olan perde.

b. İki coğrafyayı birbirine bağlayan ince-uzun kara parçası ve iki denizi birbirinden ayıran dar dil, veya kanal-geçit-boğaz.

c. s. Can sıkıcı yer.

d. s. Zor, güç.

e. İslâm akaidine göre, ölülerin ruhlarının kıyamete kadar bulunacakları mânâ âlemiyle madde âlemi arasındaki yer ve o vakte kadar geçen zaman, köprü âlem. Bu yer ve zaman için “Berzah âlemi” tabiri kullanılır. Bu âlem, ahiret hayatının başlangıcını oluşturur. Ruh, cesetten ayrıldıktan sonra ya azap görmek yahut nimete kavuşmak üzere öyle kalır.

senin sorunu cevabı

Ölen kimseyi mezarında sorguya çeken ve gerektiğinde onu cezalandıran iki Melek. Bunların, Münker ve Nekir diye isimlendirilmeleri, her ikisinin de aşinası olmadığımız garip bir sûrette olmalarındandır. Nitekim Arapça'da bir kimsenin, bilmediği veya tanımadığı bir şeyi bilmediğini ifade etmek için, "nekirtü'ş-şey'e" der.

Ehl-i Sünnet'e göre, Münker ve Nekir, ölen kişiye Rabbini, dinini ve peygamberini sorarlar. Mü'min kişi bu sorulara cevap verir, ama kâfir veremez. Bu husustaki hadisler pek çoktur. Söz konusu iki melek ölünün kabrine gelir, Allah ölüyü diriltir ve melekler sorularını yöneltirler (Pezdevî, "Ehl-i Sünnet Akâidi" Çev., Şerafettin Gölcük, İstanbul 1980, 237).

benim soru:
"Hamd" mi kıymetli, "şükür" mü?
haktan_
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen haktan_ »

selamun aleykum verahmetullah,maşaALLAh katılımlar çoğalıyor :)

EL CEVAP:Hamd etmek şükr etmekten daha kıymetlidir. Çünkü şükr etmekte, sevgilinin nimetlerini düşünmek vardır, onlar gözönündedir. Bu ise sıfata ve fiile yönelmektir.

Hamd ederken düşünülen ise, hamd edilen Zat’ın güzelliğidir; O’nun hüsn-i cemali yani bizzat kendisi gözönündedir. Yani nimetleri de, elem ve keder vermesi de hep sevilmekte, medhedilmekte övülmektedir. Zira, Cenab-ı Hakk’ın verdiği elemler ıztıraplar, hüzün ve kederler de, nimetleri gibi güzeldir.

Görülüyor ki, hamd; sena etmenin, övmenin en üstün şeklidir ve özünde hüsn-i cemal mertebesini daha çok toplamakta; dolasıysile sevinç halinde de, üzüntü ve sıkıntı halinde de hamd edilmektedir.

Şükür ise; nimet zamanlarında olup devamlı değildir. Nimet kalmayıp ihsan ikram bitince, şükür de çabucak kaybolur gider...

MEVLAM bizleri hakiki manada hamd edenlerden ve şükredenlerden eylesin inşaALLAH u RAHMAN.

YENİ SORU:Dünyanın herhangi bir yerinde hiçbir şekilde dinden haberi olmayan insanların ahiretteki durumu nedir?

BAKİ muhabbetle..
AHİRETte seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme....•°¤* haktan_•°¤*
Kullanıcı avatarı
kamilbaydu
Özel Üye
Özel Üye
İletişim:

Re:

SELAMUN ALEYKUM ;

CEVAP : Peygamberlerin tebligatından haberi olmayanlar; ibadetler, namaz, oruç, zekât vesaire şer’i hükümlerle mükellef değildirler. Çünkü bu gibi şer’i hükümler yalnız akıl ile anlaşılmaz. Onlar ancak bir Peygamberin haber vermesiyle bilinir.

SORU : "Seninle gurur duyuyorum” sözü müslümana caiz midir?
Bedenim , senden uzak olsada ALLAHIM Ruhum , Sana olan vuslatı  fısıldar.........
haktan_
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen haktan_ »

ve aleykum selam vr vb ebeden ve daimen inş..

EL CEVAP:Dinde yasak olan gurur, kibre götüren gururdur. Yoksa takdir ve beğeni manasında olan gururun bir sakıncası yoktur. Bu bakımdan “seninle gurur duyuyorum” sözünün bir sakıncası yoktur..

YENİ SORU:faydasız şeylerle uğraşmak ve ağza her gelen şeyi sölemek gibi hallerden kaçınmaya ne denir???..

BAKİ MUHABBETLE..
AHİRETte seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme....•°¤* haktan_•°¤*
haktan_
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen haktan_ »

DAHA CEVAP GELMEDİ :cry: :cry: :cry:

ResimResimResim
Med_Cezir
İletişim:

Re:

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Cevap : Takva
Yeni Soru : Vacib Nedir ? Örnek Vererek açıklayınız.
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
gulyaprak

Re:

Farz derecesinde kat'i olmayan delille sabit hükümlerdir.vitir ve bayram namazı gibi..

Yeni soru:Kuranı kerimdeki tilavet secdeleri kac tane ve hangi süre ve ayetleriyle sayarmısınız?
Testiyi doldurmak için çeşmeyi bulmak gerek. Hizmet nimettir, Rabbim (c.c.) hizmetlerinde muvaffak eylesin.!!
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen TuAnA »

KURANI KERİMİN BELİRLİ YERLERİNDE TOPLAM 14 TANE VAR AMA HANGİ SURE VE AYETTE BİLMİYORUM NE YAZIK Kİ
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
gulyaprak

Re:

ah kardeşim yazayımmı ben acaba
Kur'an-ı kerim'de tilâvet secdesi bulunan âyetlerin kenarında "Secde" diye yazılıdır. Kur'an okuyan kimse bu âyeti okuduğu zaman secde etmek üzerine vâcip olur. Bu kimse, kıbleye döner, ellerini kaldırmadan " Allâhü Ekber" diye tekbir alarak secdeye varır. Secdede 3 kere " Sübhaane rabbiyel a'laa " der . Sonra tekrar "Allâhü Ekber" diye tekbir alarak doğrulur, ayağa kalkar. Ayağa kalkarken de "Semi'nâa ve eta'nâa gufraaneke rabbenâa ve ileykel masıyr" der.

Secde âyetini işiten kimsenin de secde etmesi lâzım gelir.

Sûre-i Â'raf, âyet: 206
Sûre-i Ra'd, âyet: 15
Sûre-i Nahl, âyet : 49
Sûre-i İsrâ, âyet: 107
Sûre-i Meryem, âyet: 58
Sûre-i Hac, âyet: 18
Sûre-i Fürkan, âyet: 60
Sûre-i Neml, âyet: 25
Sûre-i Secde, âyet: 15
Sûre-i Sâd, âyet: 24
Sûre-i Fussılet, âyet: 37
Sûre-i Necm, âyet: 62
Sûre-i İnşikak, âyet: 21
Sûre-i Alak, âyet: 19
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen TuAnA »

YA KURANI OKUYORUM AMA SECDE İŞARETİNİ GÖRDÜĞÜM ZAMAN SECDE EDİYODUM AMA HANGİ AYETTE SUREDE BİLMİYODUM ŞİMDİ ÖĞRENMİŞ OLDUM SAĞOL ABLACIM
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
haktan_
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen haktan_ »

selamun aleykum verahmetullah..

son sorduğum soruya med cezir kardeşimiz takva demiş,doğru cevap: Hıfz-ı Lisan (Dili korumak) olacaktı... Peygamberimiz (s.a.v.)’de “Her kim Allah (c.c.)’a ve ahiret gününe iman ediyorsa ya hayır söylesin yada sussun” buyurmuşlardır...

son cevap veren iki kardeşimizden biri yeni sorusunu sorsun inşaALLAH..

BAKİ MUHABBETLE..
haktan_
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen haktan_ »

eee nerde soru yahuu,bekliyoozz,terlik geliyor hee :) .....

NOT:terliklerimin altında MUHAMMED'i güller saklı :D

BAKİ MUHABBETLE...
Kullanıcı avatarı
kamilbaydu
Özel Üye
Özel Üye
İletişim:

Re:

HAKKINIZI HELAL EDIN ARKADASLAR DAYANAMADIM SORUYORUM

SORU : İlk Cuma Namazı nerede kılındı?

SELAM VE DUA İLE
haktan_
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen haktan_ »

oohh elhamdulillah soru gelmiş,seni yaradana kurban olayım :)

EL CEVAP:ranuna vadisinde kılınmıştır..

YENİ SORU: Hz. Hafsa validemiz kimin kızıdır???

BAKİ MUHABBETLE....
Kullanıcı avatarı
kamilbaydu
Özel Üye
Özel Üye
İletişim:

Re:

SELAMUN ALEYKUM

CEVAP : Hz. Ömer (r.a.)'in

SORU : Hz. İbrahim (a.s.)'in ilk hanımı kimdir?

SELAMETLE INS.

“Soru-Cevap” sayfasına dön