Fakir Sahabelerin Üzüntüsü

Dualar Bölümümüz

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

tuba87
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen tuba87 »

--------------------------------------------------------------------------------

Ebu Hureyre (ra) anlatıyor:

Fakir Müslümanlar, Resûl-i Ekrem’in (sav) yanına giderek:

- “Varlıklı Müslümanlar, cennetin en yüksek derecelerini ve ebedi nimetleri alıp ürdüler” diye dert yandılar.

Resûl-i Ekrem (sav):

- “Nasıl olmuş o?” diye sorunca da:

-”Bizim kıldığımız namazları onlar da kılıyorlar. Tuttuğumuz oruçları onlar da tutuyorlar. Fazla malları olduğu için hac ve umre yapıyorlar, cihad edip sadaka veriyorlar ve köle azat ediyorlar; biz ise imkanımız olmadığı için bunları yapamıyoruz” dediler.

Bunun üzerine Resûl-i Ekrem onlara:

- “Sizden önde gidenlere yetişebileceğiniz, sizden sonra gelenleri geçebileceğiniz, sizin yaptığınızı yapanlar dışında herkesten üstün olacağınız bir şeyi öğreteyim mi?” diye sordu.

- “Evet, öğret ey Allah’ın Elçisi!” dediler. Resul-i Ekrem şöyle buyurdu:

- “Her namazın ardından otuz üçer defa “Sübhanallah” diyerek Allah’ı tesbih eder, “Elhamdülillah” diyerek O’na hamdeder ve “Allahü ekber” diyerek tekbir getirirsiniz.”
DeRyA
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Mesaj gönderen DeRyA »

keşke olsakta onlar gibi olsak

allah razı olsun
EY SEVGİLİ! Şimdilik aşk bana, güzellik sana nasib olmuş, bilmiş ol ki bunlar bize ِdünç verilmiştir. Yoksa ne o güzellik senindir, ne de bu aşk benim  
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu

Mesaj gönderen gulyaprak »

ALLAH RAZI OLSUN BAKIYORUMDA SİTEYE ISINDINIZ HADİ BAKEM GÖREM SİZİ.DAİM OLURSUNUZ İNŞ
Kullanıcı avatarı
yabangulu
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen yabangulu »

“Her namazın ardından otuz üçer defa “Sübhanallah” diyerek Allah’ı tesbih eder, “Elhamdülillah” diyerek O’na hamdeder ve “Allahü ekber” diyerek tekbir getirirsiniz.”

nekadarda basit görünüo öle değil mi?

ama an gelio bunları bile yapmaktan aciz kaldığımız zamanlar oluyor!
DeRyA
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Mesaj gönderen DeRyA »

gulyaprak yazdı:ALLAH RAZI OLSUN BAKIYORUMDA SİTEYE ISINDINIZ HADİ BAKEM GÖREM SİZİ.DAİM OLURSUNUZ İNŞ
valla öyle oldu gülüm sizin sıcaklıgınızdan kaynaklanıyo allah razı olsun
EY SEVGİLİ! Şimdilik aşk bana, güzellik sana nasib olmuş, bilmiş ol ki bunlar bize ِdünç verilmiştir. Yoksa ne o güzellik senindir, ne de bu aşk benim  
irena
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen irena »

her namazın ardından aslında bu tesbihi yapıoruzda bu şekilde düşünüp yapmamız bilincine varıpta yapmamız daha güzel olacak inşallah.Allah razı olsun...
tuba87
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen tuba87 »

yorumlar için teşekkür ederim sağolun...

“Dua Köşesi” sayfasına dön