Fırında Domatesli Levrek

Deniz Ürünleri İle Yapılan Yemeklerin Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
abu_hayat
İçerik Sorumlusu
İçerik Sorumlusu
Mesajlar: 569
Kayıt: 03 Ara 2006, 00:00

Fırında Domatesli Levrek

Mesaj gönderen abu_hayat »

Resim

Malzemeler;


2 Levrek (Biz üç parçaya böldürdük siz isterseniz bütün olarak kullanabilirsiniz)

1 büyük limon, yuvarlak dilimlenmiş

2 domates, yuvarlak dilimlenmiş

2 kuru soğan, halka halka doğranmış

Tane karabiber veya toz karabiber

1/2 çay bardağı zeytinyağı + fırın kabını yağlamak için biraz daha

Tuz

Hazırlanışı;
Levrekleri yıkadıktan sonra eğer toz karabiber kullanıcaksanız tuz ve karabiberle ovun.

Kullanıcağınız tepsiyi veya kiremiti yağlayın (fotoğrafta görüldüğü üzere biz o gün kiremit kullandık ben sonra borcamda yaptım ikisi de güzel oldu). Halka doğranmış soğanların yarısını kaba serpin. Yuvarlak dilimlenmiş domateslerin üçte ikisini soğanların üzerine dizin.

Üzerine levrekleri yerleştirin.

Kalan soğanları balıkların üzerine serpin. Tane karabiber kullanıcaksanız karabiber tanelerini serpin.

Domates ve limon dilimlerini yerleştirin.

Üzerine 1/2 çay bardağı zeytinyağını gezdirin. Folyoyla kapatıp 200C fırında 40 dakika kadar pişirin.

40 dakika sonra üzerindeki folyoyu çıkarıp 10 dakika daha kızarması için fırında bırakın.

Üzeri kızarında servis yapabilirsiniz.
Cevapla

“Deniz Ürünleri” sayfasına dön