Zeytinyağlı sebzeli enginar dolması

Sebze Yemeği Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
nazen
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Eyl 2007, 23:00

Zeytinyağlı sebzeli enginar dolması

Mesaj gönderen nazen »

Zeytinyağlı sebzeli enginar dolması






Zeytinyağlı sebzeli enginar dolması
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


6 enginar

10 arpacık soğan

2 havuç

2 patates

6 çorba kaşığı iç bezelye

150 gr iç bakla

Yarım demet dereotu

1 limonun suyu

2 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Hazırlanışı:
* Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Dereotunu temizleyip doğrayın.
* Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
* Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin ve soğuyunca servis yapın.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön