RABBENAĞFİRLÎ DUÂSI

Kuran-ı Kerim Ve Arapça Terimleri Ögrenebileceğiniz Bilgilerin Bulunduğu Forum

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

RABBENAĞFİRLÎ DUÂSI

Mesaj gönderen Ertugrul »

'' RABBENÂ ''EY BİZİM RABBİMİZ
'' İĞFİRLÎ ''BANA MAĞFİRET (AF) ET (DAHA)
'' VELİVÂLİDEYYE ''ANA BABAMI MAĞFİRET ET (DAHA)
'' VE LİL MÜ'MİNİYNE ''MÜMİNLERİ SANA İNANANLARI MAĞFİRET ET (NEREDE)
'' YEVME YEGÛMÜLHİSÂB '' HESAP GÜNÜ KURULDUĞUNDA(KIYAMET GÜNÜNDE)

ÂMÎN..
MÜHİM HATIRLATMA:DUÂ VEYA ÂYETİ KERÎMELERİ EZBERLEYEN ARKADAŞLARIN ARABÎ HARFLERE BAKARAK EZBERLEMESİ DAHA DOĞRU VE FAYDALI OLUR. MESELÂ TÜRKÇEDEKİ ''S'' HARFİNİN KARŞILIĞI ARABÎ HARFLERDE ''SE(PELTEK)'' ''SÎN'' VE ''SÂD'' DIR.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re: RABBENAĞFİRLÎ DUÂSI

Mesaj gönderen TuAnA »

bişey sorabilir miyim rabbena duası kimi kitaplarda sizin yazdığınızla beraber yazılmış kimi kitaplarda ise diğeri yazılı şimdi ben ezberlerken rabbena duasını ezberledim sonra bi itapta bu eki de görünce yalnış mı ezberledim diye şüphedeyim.ikisi bir mi okunuyo diğerini okusam bu yazdığınızı kumasam bişey olur mu?şimdiden teşekkürler
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

önce rabbena atina duası sonra rabbenağfirli duası okunur namazda son oturuşta.sünnet olan her ikisinide okumaktır ama birisi okunsa sünnet terk edilmiş olur namazda ise tabi.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen TuAnA »

öyle miii.ben bilmiyodum bunu bişey olmaz demişlerdi ama ben bunu da ezberliyim madem öyle sağolun bilgilendirdiğiniz için
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
yaban
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

Mesaj gönderen yaban »

Bu duanın mealini dün okumuştum sitede çok hoşuma gitmişti şimdi aklıma geldikçe okuyorum umarım aklımdan hiç çıkmaz teşekür ederim
Kullanıcı avatarı
ebkem
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

Mesaj gönderen ebkem »

rabbena atina ve rabbenağfirli kuran da yer alan dualar oldugu icin yani allah-u tealanin kelami oldugu icin son derece etkili ve de son derece hoş dualar gercekten kuran da ki dua ayetleri ni insan okuyunca gonlunde bir huzur buluyor ve cogu zaman da sıkıntısı gidiyor inşallah biz de allahin dualarini kabul eyledigi salih kullarindan oluruz...

“Arapça Öğreniyorum” sayfasına dön