lütfen beni aydınlatın

Aklınıza Takılan Soruları Yazabileceğiniz Alanımız.

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
sel_kur
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

lütfen beni aydınlatın

Mesaj gönderen sel_kur »

Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorum olacaktı.Kafamı allak bullak ediyor.Günaha girmekten korkuyorum. Sorum ŞU:
Biz kaderimizde ne varsa, alnımıza ne yazılmışsa onu yaşıyoruz değilmi.Misalen ben bir şeyin olması için çalışıyorum çabalıyorum.örneğin adliyenin katiplik alımları vardı benim de çok rahatlıkla geçebileceğim bir sınavdı fakat olmadı bir şekilde heyecan falan yaptım olmadı. Nasipte yokmuş dedim.Ama kafamın karışıklığı şu madem kısmetimizde ne varsa onu yaşicaz neden bu kadar çabalayayım.Olucaksa olur zaten bir şekilde. Kafamdaki çelişkilerden kurtulmak istiyorum Bu nedenle bazen sitem edesim geliyor ama sonra besmele çekip dua ediyorum günaha girmemk için bu sorumu cevaplarsanız sevinirim..Teşekkür ederim
BENİM VATANIMDA EZAN DİNMEZ,BAYRAK İNMEZ!
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İletişim:

Re: lütfen beni aydınlatın

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Merhaba,

Aşağıda verdiğim linkten aklınızdaki tüm soruları giderebilirsiniz.

http://www.islamiyasam.com/Forums-file- ... -3404.html

Saygılarımla
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
sera
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen sera »

sizin hayır gördugunuzde şer şer gördugunuzde hayır vardır diyor rabbimiz

biz dua ederiz ederiz ama kabul olmaz neden benim dualarım kabul olmuyo diye sitem ederiz bilmiyoruzki dualarımız

kabul olmuyorsa vardır bunda da bi hayır

doktor hastasına agrısından kıvrım kıvrım kıvrann hastasına ilaç vermiyorsa bi bildiği vardır degilmi ona ısrar edemeyiz neden ilaç vemiyosun ölüyorum diye

rabbimizin bazı dualarımıza cevap vermemeside bunun gibi bişey

tabi dualarımıza cevap gelmiyor diye de dua etmemekde olmz dualarımızı hıcbizaman eksik etmicez her daim dua edicez edicezki sıkışınca dualarımız

yerini bulsun sadece darda kaldıgımızda edilen dualarında pek önemi olacagını zannetmıyorum

bunlar benim dusuncelerim Allah yar ve yardımcınız olsun selametle.....
...
TESETTÜRLÜYÜM ÇÜNKÜ;TESETTÜRÜN ENBAŞ VASFI "BAŞÖRTÜSÜNÜ"İLK ÖNCE KALBİMDE SONRA KAFAMDA TAŞIYORUM..
Kullanıcı avatarı
barissaygili
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

Mesaj gönderen barissaygili »

O halde hiç çalışmayalım, bir şey ekmeyelim yemek bile yemeyelim nasıl olsa kaderimizde varsa nasipse yiyeceğiz, yoksa yiyemeyeceğiz? Kaderimde varsa yerim yoksa yiyemem deyip kalkıp yemek yemezsek açlıktan ölürüz değil mi değerli sel_kur?

Çalışıp tevekkül edip gerisini Allah'a bırakmamız gerekiyor, o zaten hayırlısını verendir.

Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah.
Allah'ım, sen bizi senin rızandan ayırma. (amin)
Allah'ım, sen bizi affeyle. (amin)
Allah'ım, işimizi kolaylaştır zorlaştırma ve hayırlı bir sonuca erdir. (amin)
filozof
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: lütfen beni aydınlatın

Mesaj gönderen filozof »

kardeşim kaderimiz bizden 7 saniye önce yazılır. Bir örnekl vereyim. Aileni doğduğun seneyi seçemezsin yaşadığın şartları belli bir yere kadar seçemezsin değil mi? Ama o şartlar altında en iyisini yapmayı seçebilirsin desem kafan mı karışır?

“Soru-Cevap” sayfasına dön