Evde Köpek Beslemek Günahmıdır ?
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Azrâil aleyhisselam yeri,zamanı her ne olursa olsun eceli gelen kimsenin ruhunu almaya memur olduğundan bir saniye dahi geçiremez çünkü Allahımızın emri budur.Meleklerin evlere girmemesi elbetteki bu hükümle alakalı değildir,bahsedilen melekler rahmet melaikeleridir ki manevi varlık olduklarından necis sayılan köpekle aynı mekanda bulunmazlar.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
- webislander
- Yeni Üye
Re:
Selaymün Aleyküm
Benim de köpeklerle ilgili bir sorum olacak.
Kedi-köpek olan eve rahemt meleklerinin girmediğini zaten biliyorum,faakt içimdeki köpek sevgisinden de uzaklaşamadığım için bahçemde beslemek istiyorum.Bunun da dinen bir sakıncası var mıdır?Yani acaba burada evden kasıt sadece evin duvarları dahilindeki yaşam alanı mı yoksa evin bahçesi de buna dahil midir?
Bir diğer sorum da kuş beslemek ile ilgili..Evde kuş beslemenin bir sakıncası olabilir mi?
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim,konuyu en baştan beri okudum.Fakat bazı arkadaşların neden ısrarcı olduklarını anlayamdım.Burada Peygamberimizin hadislerinden örnekler verilmiş.Durum gayet net ve ortadayken tartışmak sizin haddinize düşmez.Ayrıca hatırlatırım ki İslam evrensel ve güncel bir dindir.Yani 2000 sene öncesiyle şimdiki şartlar farklı diye kafanıza göre hadisleri yorumlayamazsınız.
Benim de köpeklerle ilgili bir sorum olacak.
Kedi-köpek olan eve rahemt meleklerinin girmediğini zaten biliyorum,faakt içimdeki köpek sevgisinden de uzaklaşamadığım için bahçemde beslemek istiyorum.Bunun da dinen bir sakıncası var mıdır?Yani acaba burada evden kasıt sadece evin duvarları dahilindeki yaşam alanı mı yoksa evin bahçesi de buna dahil midir?
Bir diğer sorum da kuş beslemek ile ilgili..Evde kuş beslemenin bir sakıncası olabilir mi?
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim,konuyu en baştan beri okudum.Fakat bazı arkadaşların neden ısrarcı olduklarını anlayamdım.Burada Peygamberimizin hadislerinden örnekler verilmiş.Durum gayet net ve ortadayken tartışmak sizin haddinize düşmez.Ayrıca hatırlatırım ki İslam evrensel ve güncel bir dindir.Yani 2000 sene öncesiyle şimdiki şartlar farklı diye kafanıza göre hadisleri yorumlayamazsınız.
Kediyi evde beslemekte sakınca yoktur,Köpeği bahçede beslemek bekçilik yapması niyetiyle caizdir.
(Hatırlatma;Köpeği evde beslemek günah değildir,Günah Hazreti Allahın kat'i olarak yasakladığı şeyleri (Haram) yapmaktır,Fakat evde beslemek manevi ciheti dikkate alındığında güzel görülmemiştir.)
(Hatırlatma;Köpeği evde beslemek günah değildir,Günah Hazreti Allahın kat'i olarak yasakladığı şeyleri (Haram) yapmaktır,Fakat evde beslemek manevi ciheti dikkate alındığında güzel görülmemiştir.)
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Re:
Bi sorum olucak annem evde köpek bakmama izin vermiyor ama köpeğe bakmak zorundayız. Vericek birisi yok, evden başka biyerdede bakamıyacağım.Mecbur kalınması durumunda köpeği evde bakmak günahmıdır??? Şimdiden teşekkürler
-
- Tecrübeli Üye
Re:
jaywalker kardeş aslında köpeği verecek bir yer var mecburiyet söz konusu olamaz senin için hayvan barınakları var mesela... ya da şöyle düşünelim Allah Azze ve Celle köpeği dışarıda yaşayabilecek bir şekilde ve kuvvette yaratmıştır
ÖMÜR ÖMRÜNE EMANETTİR, KIYMETİNİ BİLMEK GEREK, DOST DOSTA SENETTİR, ALLAH İÇİN SEVMEK GEREK...
Re:
Öncelikle verdiğiniz biligiler için hepinize teşşekkür ediyorum.
Evde köpek beslemek caiz deildir hukmu hadislerle kesin olarak bildirilmiştir.Fakat ben bunu yeni öğrendim yaklasık 3 aydır evımde köpek besliyorum.Bu bir özenti veya bazı toplumlara yönelim amaçlı değil.sadece bir hayvansever olarak böyle bir sorumluluk duygusu hissetmemden dolayıdır.Tabiki insanları yasamı ve hayvanları yaradılmış olan herseyı rabbımden öturu seviyorum.Kafam çok karısık Rabbim e karsı kulluk görevlerimi ihmal etmek kusur işlemekten korkuyorum.Şimdi sizlere ne yapabılırım bu konuda desem siz aynı hadisleri aktarıcaksınız.Köpeğimi barınağa bıraksam insanların acımasızca yaklasımları sonucu ölebilir, sokağa kesinlikkle bırakamam bu sehrin karmaşasında bir araba altında kalabilir, birine versem oda evinde bakar bu sefer bunun gunahıda benım boynuma kalabilir.ALLAH ım yol gösterir bana İNŞALLAH.ne yapacağımı bilemiyorum.Her anlamda çok uzqun ve korkuluyum...
Evde köpek beslemek caiz deildir hukmu hadislerle kesin olarak bildirilmiştir.Fakat ben bunu yeni öğrendim yaklasık 3 aydır evımde köpek besliyorum.Bu bir özenti veya bazı toplumlara yönelim amaçlı değil.sadece bir hayvansever olarak böyle bir sorumluluk duygusu hissetmemden dolayıdır.Tabiki insanları yasamı ve hayvanları yaradılmış olan herseyı rabbımden öturu seviyorum.Kafam çok karısık Rabbim e karsı kulluk görevlerimi ihmal etmek kusur işlemekten korkuyorum.Şimdi sizlere ne yapabılırım bu konuda desem siz aynı hadisleri aktarıcaksınız.Köpeğimi barınağa bıraksam insanların acımasızca yaklasımları sonucu ölebilir, sokağa kesinlikkle bırakamam bu sehrin karmaşasında bir araba altında kalabilir, birine versem oda evinde bakar bu sefer bunun gunahıda benım boynuma kalabilir.ALLAH ım yol gösterir bana İNŞALLAH.ne yapacağımı bilemiyorum.Her anlamda çok uzqun ve korkuluyum...
- Mustafa_27
- Yeni Üye
-
- Yeni Üye
Re: Evde Köpek Beslemek Günahmıdır ?
bir şey soracağım,benim 10 yaşında bir kızım var köpekleri çok ama çok seviyor,evimiz apartman olması dolayısıyla küçük bir cins almayı düşünüyorum,almmam günah olurmu,yani kızımın mutluu olması için??lütfen cevap verin.
-
- İslamiYasam Genel Sorumlusu
- İletişim:
Konu hakkında benzer örneklere açıklayıcı cevaplar mevcuttur. Tüm mesajları inceleyebilirseniz bir fikre varabilirsiniz.tekdinislam yazdı:bir şey soracağım,benim 10 yaşında bir kızım var köpekleri çok ama çok seviyor,evimiz apartman olması dolayısıyla küçük bir cins almayı düşünüyorum,almmam günah olurmu,yani kızımın mutluu olması için??lütfen cevap verin.
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
-
- Yeni Üye
belki benim yazdıklarıma tepki gösterebilirsiniz ama ben size katılmıyorum . toprağa can veren allah c.c. o hayvanlarada can verdi onlar bize muhtaç . kurban olduğumun allahın yarattığı her şey bu kadar güzel bu kadar ince olurken nasıl olurda bir evde beslenen yarattığı varlığın günah olduğunu söylersiniz bence çarpıtılıyor yada yalnış okunuyor. ben müslümanım ama bir hayvanında günah olduğuna inanmıyorum. daha 7 günlükken aldığım bir köpeğim var evimde ve onun sorumluluğunu aldım birkez söz verdim yüce yaradana ben sahip çıkacağım diye ne yani şimdi ben günahkarmıyım? eğer bunun için günahkar olup cehheneme gideceksem yorumsuz kalıyor ve cezama razıyım diyorum. milyonlarca insan her gün çöpe yemek dökerken ve milyonlarca insan bir kaba su koyup bu hayvanları sahiplenmeyip şimdi karşıma geçip evde köpek beslemek günah derken ben herkezin müslümanlığından şüphe ediyorum. onlar bize muhtaç biz verirsek yer içerler ağızları var dilleri yok dertlerini anlatamıyorlar şimdi söyleyin bakalım ben günahkarım kararı size bırakıyorum.
-
- İslamiYasam Genel Sorumlusu
- İletişim:
Daha öncede çokça belirttiğim gibi, sitemizdeki bu paylaşımda bizim herhangi bir şahsi yorumumuz bulunmamaktadır. Hadis-i şeriflere ve ilmihallerde ki bilgiler paylaşılmıştır. Siz ben hadis-i şerife ve ilmihaldeki bu bilgilere inanmıyorum diyebilirsiniz. Sizin kendi fikrinizdir.yağmur esen yazdı:belki benim yazdıklarıma tepki gösterebilirsiniz ama ben size katılmıyorum . toprağa can veren allah c.c. o hayvanlarada can verdi onlar bize muhtaç . kurban olduğumun allahın yarattığı her şey bu kadar güzel bu kadar ince olurken nasıl olurda bir evde beslenen yarattığı varlığın günah olduğunu söylersiniz bence çarpıtılıyor yada yalnış okunuyor. ben müslümanım ama bir hayvanında günah olduğuna inanmıyorum. daha 7 günlükken aldığım bir köpeğim var evimde ve onun sorumluluğunu aldım birkez söz verdim yüce yaradana ben sahip çıkacağım diye ne yani şimdi ben günahkarmıyım? eğer bunun için günahkar olup cehheneme gideceksem yorumsuz kalıyor ve cezama razıyım diyorum. milyonlarca insan her gün çöpe yemek dökerken ve milyonlarca insan bir kaba su koyup bu hayvanları sahiplenmeyip şimdi karşıma geçip evde köpek beslemek günah derken ben herkezin müslümanlığından şüphe ediyorum. onlar bize muhtaç biz verirsek yer içerler ağızları var dilleri yok dertlerini anlatamıyorlar şimdi söyleyin bakalım ben günahkarım kararı size bırakıyorum.
Biz kimsenin müslümanlığından şüphe edecek konumda değiliz. Sizin için hayırlısı olsun diyorum.
Bu konu hakkında yeteri kadar ilmi bilgi paylaşıldığını düşündüğümden, önceki mesajları okumayan kişilere önceki mesajların okunmasını tavsiye ediyorum...
Cübbeli Ahmet Hocanın Konu hakkındaki yorumuda aşağıdaki gibidir.
http://www.youtube.com/watch?v=4CzCIsdXrtw
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
Her sey söylenmis diyecek bir sey kalmamis Evlerimizde köpek beslemek günahdir bu cok üzücü evimize Melekler girmez(cebrail) girmez ama zamnin gelince cebrail canimizi alir köpek de olsa öyle anladim , biz madur uz dinimizin maduru zamaninda hic bir seye yasak yoktu icerlerdi köpek beslerlerdi ama o zaman bunlar hep kötüye kullanildigi icin Hz.Muhammed s.a.s. bunlari yasaklamis bulunuyor Hatirldaigin kadariyla yalan olmasin tam hatirlamiyorum Hz.Muhammed s.a.s. da sarap icermis yasaklamadan önce varmi böyle bir sey ?? yalanmi dogru mu?? . Bildigim kadar veya anladigim kadar ve ögrendigim kadar dünyanin sonu 2000 yilinda gelecek diye kurani kerim de yaziyormus , ben hatim ettim üc defa ,ama allahiminn Gücüne gitmesin bu aciklamalar ,cok istiyrum köpek beslemeyi , iki tane kizim var ikisi de köpegi cok seviyor benim gibi , elimden geldigi kadar fakir fukara ya yardim ediyorum . Ben bir aralar cok zor zamanlar gecirdim allahima sigindim ama kimse hic kimse yardimci olmadi kendim savasdi hep , ama kendim herkese kosutum her zaman .Neyse dedigim gibi arkadaslar biz maduruz . Hayatin Güzel seyleri bize Haram . Herkesin günahi kendine sevabi kendine bence herkes istedigi gibi davranmali herkes kendi yaptiklarindan sorunlu olacaktir allahin huzurunda günahiyla sevabiyla .
Allahümme salli alah seyidina muhammed !!
Allahümme salli alah seyidina muhammed !!
Köpek giren yere melek girmez diyorlar. Banada hediye geldi bahçede kulübe kurup bakıcaz. Caiz midir ?