Fazla gülmeyi terk edene heybet verilir.
Fazla konuşmayı terk edene hikmet verilir.
Fazla yemeği terk edene ibadetin lezzeti verilir.
Mizahı terk edene zerafet verilir.
Dünya sevgisini terk edene ahiret sevgisi verilir.
Başkalarının kusurlarıyla uğraşmayı terk edene,
kendi kusurlarını ıslah etme imkanı verilir.
Hz. Ömer (r.a)
Hakikat damlaları..
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Re: Hakikat damlaları..
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))
Özü doğru olanın, sözü de doğru olur. (Hz. Ali (r.a))
Bütün kötülüklerin anahtarı, hiddettir. (Cafer bin Muhammed)
Özü doğru olanın, sözü de doğru olur. (Hz. Ali (r.a))
Bütün kötülüklerin anahtarı, hiddettir. (Cafer bin Muhammed)
-
- İslamiYasam Genel Sorumlusu
- İletişim:
Hayatımızdaki müthiş anahtar noktalar, binlerce yıl önce bizlere öğüt , nasihat olarak söylenmiş.
Bu önemli zatların ve özellikle Peygamber efendimizin hayatını inceleyip örnek aldığımızca anahtar noktaların, öğütlerin yaşamamızdaki rolünü düşünelim birde ! ...
Bu önemli zatların ve özellikle Peygamber efendimizin hayatını inceleyip örnek aldığımızca anahtar noktaların, öğütlerin yaşamamızdaki rolünü düşünelim birde ! ...
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
İletişim: destek@islamiyasam.com
- kelebek_02
- Tecrübeli Üye
GURURA KARŞI İLAÇ
Halife Hz. Ömer bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine'nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu. Babasının sırtında kırba ile dolaştığı oğlu Abdullah'ın da gözüne ilişti ve kendisine yetişip sordu:
- Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın?
- Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim. Nefsime gurur gelir gibi oldu, kendimi beğenir gibi oldum, sırf onu küçültmek için bu yola başvurdum. ne kadar güzel allah böyle kullardan eylesin nefsimizi amin
Halife Hz. Ömer bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine'nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu. Babasının sırtında kırba ile dolaştığı oğlu Abdullah'ın da gözüne ilişti ve kendisine yetişip sordu:
- Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın?
- Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim. Nefsime gurur gelir gibi oldu, kendimi beğenir gibi oldum, sırf onu küçültmek için bu yola başvurdum. ne kadar güzel allah böyle kullardan eylesin nefsimizi amin
Çok güzeell. İnşaAllah maneviyatından faydalanırız abla, teşekkürler.
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..