Leys b. Sad rivayet ediyor: Zeyd b. Hârise (ra) Taifte adamın birinden bir katır kiralamıştı. Kiraya veren adam sadece kendisinin karar vereceği noktalarda dinlenmek şartıyla ona kiraya verdi. Yolculuk esnasında katır sahibi adam katırı harabelerin olduğu bir yere götürdü. Harabelerin içine girince katırcı Zeyde,
- Aşağı in! dedi. Zeyd (ra) aşağı indi. Harabelerin içinde öldürülmüş pek çok insan cesedi gördü. Katırcı Zeydi öldürmeye yeltendiği sırada Zeyd(ra),
- Bana biraz müsaade et de iki rekat namaz kılayım, dedi. Zeyd (ra) namaz kılarken katırcı,
- Senin gibi kaç kişi namaz kıldı ancak hiçbirisinin namazı kendisine fayda vermedi, dedi.
Hadisenin devamını Zeyd (ra) şöyle anlatıyor:
Namaz kıldıktan sonra katırcı öldürmek üzere bana doğru yaklaştı. O sırada ben, Yâ erhamerrâhimîn ( Ey merhametlilerin en merhametlisi!) diye seslendim. Bunun üzerine katırcı ve ben,
- Onu öldürme! Diye bir ses işittik. Katırcı bu sesten korkmuştu; hemen harabenin dışında çıkıp kimsenin olup olmadığına baktı. Kimseyi göremeyince tekrar yanıma geldi. Ben tekrar, Yâ erhamerrâhimîn ( Ey merhametlilerin en merhametlisi!) diye seslendim. Bu hadise tam üç defa tekrar etti. Sonuncusunda harabenin içine bir atlı çıktı geldi. Elinde demirden bir mızrak, başında da ateşi yanan bir meşale vardı. Atlı elindeki mızrağı katırcıya vurduğu gibi yere serdi. Oracıkta öldü.
Ardından atlı bana,
- Sen birinci kez, Yâ erhamerrâhimîn ( Ey merhametlilerin en merhametlisi!) diye seslendiğin zaman ben yedinci kat semada idim. İkinci kez, Yâ erhamerrâhimîn ( Ey merhametlilerin en merhametlisi!) diye seslendiğinde dünya semasındaydım. Üçüncü kez seslendiğinde de yanına gelmiş bulundum, dedi.
Bir Meleğin Zeyd b. Harise Yardımı
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Bir Meleğin Zeyd b. Harise Yardımı
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
- islamicocuk
- Yeni Üye
Re: Bir Meleğin Zeyd b. Harise Yardımı
çok güzel ve etkileyici bir hikaye...
Re: Bir Meleğin Zeyd b. Harise Yardımı
İlginç ve bir o kadar da düşündürücü.
ATATURK ; O, yüce bir dağa benzer. Eteğinde yaşayanlar bu yüceliği fark edemezler. Bu dağın azametini kavrayabilmek için, Ona çok uzaklardan bakmak gerekir. Claude FARRER / Fransız Edibi