lailahe illallahü vahdehüla şerikeleh....

Peygamber Efendimize Selam Bölümümüz

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
hasannn
Yeni Üye
Yeni Üye

lailahe illallahü vahdehüla şerikeleh....

Mesaj gönderen hasannn »

--------------------------------------------------------------------------------

Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Duaların en faziletlisi arefe günü yapılan duadır. Ben ve benden önceki peygamberlerin söyledikleri en faziletli söz, la ilahe illallahu vahdehu la şerike leh lehü`l`mülkü ve lehü`l-hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir. (ALLAH`tan başka ilah yoktur, O tektir, O`nun ortağı yoktur, mülk O`nundur, hamd O`na aittir. O, herşeye kadirdir) sözüdür."
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim: "La ilahe İllallahu vahdehu la`şerike leh, lehul mülkü ve lehu`l-hamdü ve hum ala külli şey`in kadir" duasını bir günde yüz kere söylerse, kendisine on köle azad etmiş gibi sevab verilir, ayrıca lehine yüz sevab yazılır ve yüz günahı da silinir. Bu, ayrıca üç gün akşama kadar onu şeytana karşı muhafaza eder. Bundan daha fazlasını okumayan hiçbir kimse, o adamınkinden daha efdal bir amel de getiremez. Kim de bir günde yüz kere "Sübhanallahi ve bihamdihi" derse hataları dökülür, hatta denizin köpüğü kadar (çok) olsa bile."

Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

''Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim: "La ilahe İllallahu vahdehu la`şerike leh, lehul mülkü ve lehu`l-hamdü ve hum ala külli şey`in kadir" duasını bir günde yüz kere söylerse, kendisine on köle azad etmiş gibi sevab verilir, ayrıca lehine yüz sevab yazılır ve yüz günahı da silinir. Bu, ayrıca üç gün akşama kadar onu şeytana karşı muhafaza eder. Bundan daha fazlasını okumayan hiçbir kimse, o adamınkinden daha efdal bir amel de getiremez..''

Muhterem kardeşim,(ve hum ala külli şey`in kadir) yazan kısımda bir yanlışlık olsa gerek,(ve hüve) olması icab eder diye biliyorum zira (hüm) çoğul zamiridir,manası onlar her şeye kadirdir manası çıkar.Lakin mutlak olarak herşeye kudret (Kadir olmak) cenabı hakkın sıfatıdır.
Bâ husus Kıymetli malumata teşekkürler..
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
hasannn
Yeni Üye
Yeni Üye

düzeltme

Mesaj gönderen hasannn »

dostum türkçe kelimelerle arapça o kadar yazılıyor neresini düzelttin anlamadımki sen forumdaki duanın güzelligine bak tşk.
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re: düzeltme

Mesaj gönderen inci »

"La ilahe İllallahu vahdehu la`şerike leh, lehul mülkü ve lehu`l-hamdü ve hum ala külli şey`in kadir"

Buradaki "hum" "hüve" olarak değişti kardeşim. Yapılan düzeltme bundan ibaret.

Ayrıca faydalı bir paylaşımda bulunmuşsunuz, Allah razı olsun inşaAllah.
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

forumdaki duanın güzelliği zaten başım gözüm üstüne kıymetli hasannn dostum,fakat zamir hatası yapmışsınız mana tersine dönmüş forumdaki o güzelliği gölgelemiş.Allah herşeye kadir manası olması icab ederken,Onlar!! haşa Allahtan başka ilahlar varmışta onlarda herşeye kadirmiş manası çıkmış hasan dostum.Ayrıca ''ve hüve'' olması gereken kısmın ''hüm'' olarak yazılmasında ne gibi bir yazım zorluğu var anlayamadım.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com

“Güllerin Efendisine Selam Olsun” sayfasına dön