Evde Kedi Beslemek (Daha önceden verildiyse özür dilerim)

Aklınıza Takılan Soruları Yazabileceğiniz Alanımız.

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
faluk
Yeni Üye
Yeni Üye

Evde Kedi Beslemek (Daha önceden verildiyse özür dilerim)

Mesaj gönderen faluk »

Öncelikle Herkeze S.a ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler ben evimde kedi beslemek istiyorum fakat başkalarına sorduğumda kedi şeytan akşam şeytan olur kedi beslemek günah kediler nankördür gibi sözler söylüyorlar bu düşünceler doğrumu eğer evde kedi beslemek günahsa mecburen beslemicez hemde evimde kuş besliyorum konuyla ilgilenen arkdaşlara çok teşekkürler :)
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İletişim:

Re: Evde Kedi Beslemek (Daha önceden verildiyse özür dilerim

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Aleykum selam kardeşim.
Hoşgeldin aramıza. Yaptığım son araştırmalara göre evde kedi beslemek caizdir ve ulaştığım sahih diğer bilgilerde şöyledir ;
Üzerinizde kedinin kılının bulunması namaza mani değildir.

Eti yenmeyen hayvanların idrarları, ağız salyaları ve tersleri... Ancak eti yenmeyen hayvanlardan çaylak, kartal, atmaca gibi kuş cinsinden olanların pislikleri, hafif necâsetten sayılmaktadır. Eti yenmeyen hayvanlardan, sadece kedinin salyası ve artığı temiz kabul edilmiştir. Kedi, insanlarla çok düşüp kalktığından, ev eşyasına her zaman dokunduğundan ve insanın elini, v.s. yaladığından, insanlara güçlük olmaması için, Allah Teâlâ onun salyasını ve ağzını pis saymamıştır. Böylece biz kullarına büyük bir kolaylık kapısı açmıştır. Nitekim Resûlüllah Efendimiz, bir hadîs-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: "O (kedi) pis değildir. Ancak o sizin etrafınızda çok dolananlardandır."

Faydalı olmuştur inşallah

Saygılarımla
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
faluk
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen faluk »

Sayın Med_Cezir beni aydınlattığınız size çok çok teşekkürlerimi sunarım eğer gücüm yeter bi kedi alıp evimizde bir canlıya daha yer vermek istiyorum bizim evde kuşumuzun olduğunu belirtmiştim o kuş ilk geldiğinde çok korkaktı fakat annem onu çok şevkatla sevince artık annemin yanından ayrılmıyor. Gidip bi sokak kedisini sevsen bi tas süt versen oda ayrılmaz şunu anladımki hayvanları içten gelecek sevgiyle sevdiğimiz zaman sanırım bizi bi arkdaşı gibi görüyür tekrar çok teşekkürler umarım hayatınız sağlıklı ve huzurlu geçer :)
Kullanıcı avatarı
mutlufo
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen mutlufo »

bence evde ne kedi ne köpek beslemek günahtır .. onları sevmek kadar da beslemekde çok doğal kedi şeytan olurmuş geceleri bunlara inanmamak lazım şeytan olsa Allah neden yaratsın bunlar hurafe .. bende evimde köpek besliyorum ve dini görevlerimi de yerine getirmeye çalışıyorum Allah kabul ederse hayvan sevmekle dinin bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum sonuçta onlrla ilgilenmek için onlara bakıyoruz çok masum oluyorlar sevgiye ve bizlere ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.. bir yerde de bir arkadaşımız hayvanlardan bulaşan hastalıklardan söz etmişti onu da şöyle açıklayayım aşı periyodunda aşıları yapılan hayvanların bulaşıcı bir hastalığı yoktur..

teşekkürler..
Med_Cezir
İletişim:

Sayın mutlufo.

Yazınızdaki yorumunuzda neye dayanarak hurafe diyorsunuz bilmiyorum fakat aşağıda vericeğim konudaki bilgileri incelerseniz bazı bilgilerin hurafe,uydurma olmadığı kanısına varabilirsiniz diye düşünüyorum.

Unutmamalı ki en doğru olanı Rabbimiz bilir ve bizden Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin sünnetine uygun yaşamamızı ister....

http://www.islamiyasam.com/Forums-file- ... t-974.html

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
mutlufo
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen mutlufo »

bakın siz konuyu çarpıtmaya çalışıyorsunuz tabi ki en doğrusunu herşeyin en iyisini Rabbimiz bilir. Ben sadece kedinin şeytan olduğu konusu hakkında hurafe dedim konuları çarpıtmayalım.

bilgilendirmenizden dolayı teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mutlufo
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen mutlufo »

a) Köpek besleyecek kadar imkânı olanların bakım ve harcamalarına yoksul, kimsesiz insanlar daha lâyıktır.

şöyle ki hayvanlarda sokaklarda yaşıyorlar ve bakıma muhtaçlar onlar da bir canlı insanlara yaptığımız hayırın yanı sıra onlara da ilgi göstermemiz daha doğru olmaz mı?

b) Tıbbın kesin açıklamalarına göre köpeklerden insanlara geçen bir çok tehlikeli hastalıklar mevcuttur.

aşı periyodunda aşıları tam olarak yapılan hayvanların (kedi köpek vs.) hastalık taşıma riski yoktur. veteriner bilgisi..

c) Köpek yoldan gelip geçeni, misafiri ve bir şey istemek için geleni korkutur, rahatsız eder...

bakımlı ve eğitimli bir köpekte bunu asla yapmaz..

son olarak;
DİNİ İNANÇLARI KİŞİYİ HAYVANLARA KARŞI SEVGİ DUYMAYA VE MERHAMETLİ OLMAYA YÖNELTMİYORSA O KİŞİNİN DİNİ İNANÇLARINA SAYGIM YOKTUR ..
Kullanıcı avatarı
mutlufo
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen mutlufo »

ayrıca köpeğin salyası hakkında bir bilginiz yok sanıyorum eski insanlarımız köpeğin salyasından ilaç yapıyorlarmış yara iyleştirici bir özelliği var.
Med_Cezir
İletişim:

Bu konu hakkında attığım linkte sayfalarca yazı yazıldı. Ben ve diğer arkadaşlarım ayrı ayrı açıklamalarda bulunduk.
Dikkat ederseniz ilgili sayfada buraya yazdığınız şeyleri ve benzerlerinin bir çok yanıtı mevcut.

Oradaki konuyuda bu sayfada tartışmaya devam etmek, bu konudan faydalanıcak arkadaşlarımıza haksızlık olur.

Diğer sayfada belirttiğim gibi, sahih Hadis-i Şerifler ve alimlerin görüşleri mevcuttur. Bizim görevimiz bu kaynakları paylaşmak, bilmeyen insanların bilgilenmesine fayda sağlamak. İsteyen bunu olumlu karşılar isteyen ise karşılamaz biz saygı duyarız. Sizden de ricam en azından sahih Hadis-i Şeriflere saygılı olmanız.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

Eskilerden bir lâf vardır; Benim oğlum binâ okur,Döner döner yine okur.. Bina arapça alet derslerinden biridir,Kısa olmasına rağmen okumak istemeyen yahut isteyipte elde olmayan sebeplerden dolayı ilme mani hal zuhur eden durumdaki talebelere söylenir.Lafım meclisten dışarı bizim it meseleside buna döndü.
Evvela ilk konu açan kardeşime; Efendimiz (s.a.v) mescidde sohbet esnasında iken kucağında uyuyan kediyi rahatsız edip uyandırmamak için elbisesinden bir miktarını kesmiştir,med_cezir kardeşimin rivayetindede mezkür ki kedinin artığı,salyası necis sayılmamıştır.Kedinin köpeğe göre ev hayatında necis olup olmama konusunda ulama ihtilaf etmemiştir hükmen kedi necis değil,köpek ise necistir.Fıkhi araştırma yapmadan kafadan ''benim mantığıma ters'' diyen arkadaşlara lafım yok.Din akıl ve mantıkla idrak olunmaz,zira olunsaydı insanlığın hizmetine önemli katkılar sağlayan bir çok mucidin,dâhînin müslüman olması gerekirdi.
Köpek insana sadık bir hayvan olmakla insanoğlunun sevgisini kazanmıştır,fakat belirtilen çerçevede yakınlıkta beslenmesinde beis olmamakla beraber,sayılacak şartlar dışında ise köpek beslemek hoş görülmemiştir buna günah demekte doğru değildir!! Bekçilik ve sürü vs hizmetlerde,avda köpek beslemekte mahzur yoktur.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen hakandidinir »

YİNEMİ AT GÖZLÜĞÜ ARKADAŞLAR BU KADAR KAYNAK VEDE HADİS-İ ŞERİFTEN SONRA BAHANE KAYNAKLARA BAKARMISINIZ İNEKLER BİLE RUTİN İLAÇLAMA AŞILAMA VE TEDAVİ GÖRÜYOR ŞAŞARIM O VETERİNERİN AKLINAKİ HALEN ÇİFTLİK TEKİ İNEKTEN BİLE HASTALIK GEÇİYORKİ BIRAKIN EVİN İÇİNDEKİ KÖPEĞİ BESLEME DEMİYORUZ ARKADAŞ HADİS İLE SABİT EVİN İÇİNDE OLMASI CAİZ DEĞİL DİYORUZ DEĞİLMİ YA BENİM KÖPEĞİM BİLE GÜLÜYOR ARTIK SİZE
filozof
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen filozof »

hayvanı özgürlüğünden edecek misin? O zaman günahtır.

“Soru-Cevap” sayfasına dön