Ramazan ayında av yapılırmı..?

Aklınıza Takılan Soruları Yazabileceğiniz Alanımız.

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
Feyz
Yeni Üye
Yeni Üye

Ramazan ayında av yapılırmı..?

Mesaj gönderen Feyz »

selamün aleyküm sevgili İslamiyaşam üyeleri,

benim babamdan kalma av tutkunluğum var. Ramazan ayında av yapılabilirmi. dinimiz ne emrediyor..?? bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşım varsa lütfen beni bilgilendirebilirmi. ilgi ve alakanız için şimdiden ALLAH razı olsun.
Kullanıcı avatarı
Feyz
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Ramazan ayında av yapılırmı..?

Mesaj gönderen Feyz »

bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek bir arkadaşımız yokmu..??
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

Ramazân-ı şerifte av yapma yasağı dinen yoktur,sadece ihramlı iken av haramdır.Fakat Ramazan-ı şerif af ve merhamet ayıdır bunuda dikkate almak lazım.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
hafizem
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

Mesaj gönderen hafizem »

Evet ertuğrul bey e katılıyorum av yapılırken nelere dikkat edildiğini biliyorsunuzdur inşallah islam ilmihalini okumanızı tavsiye ederim.Dua ile...
Kullanıcı avatarı
hafizem
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

Mesaj gönderen hafizem »

sayın feyz ben size yanlış kitap ismi verdim kitabın ismi islam fıkhı ansiklopedisi kusura bakmayın dua ile...
Kullanıcı avatarı
Feyz
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen Feyz »

Ertugrul yazdı:Ramazân-ı şerifte av yapma yasağı dinen yoktur,sadece ihramlı iken av haramdır.Fakat Ramazan-ı şerif af ve merhamet ayıdır bunuda dikkate almak lazım.
yardımlarınız için allah razı olsun ertuğrul bey,
Kullanıcı avatarı
Feyz
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

Mesaj gönderen Feyz »

hafizem yazdı:Evet ertuğrul bey e katılıyorum av yapılırken nelere dikkat edildiğini biliyorsunuzdur inşallah islam ilmihalini okumanızı tavsiye ederim.Dua ile...
sevgili kardeşim avcılıkta yazılı olan kurallar olunduğu gibi yazılı olmayan kurallarıda vardır. yazılı olmayan kurallara kendi vicdanınla uyarsın. yüce rabim vicdanlı insanlara avcılık nasip etsin. bizimde aramızda avcıyım diye geçinen vicdansız insanlar vardır ve o vicdansızların avlarına şahit oluyoruz. inanın onları gördükçe kendi avcılığımdan soğuyorum.
bu yaşıma kadar ramazan ayında sadece köpeğimi gezdirmek için doğaya çıkmışımdır, ama bakıyorumda avdayken bile avı bırakıp namaza duran avcı arkadaşlarımızın ramazan ayında bile ava gittiklerini görüyorum, ertuğrul beyden de allah razı olsun kurmuş olduğu son cümle ( ramazan-ı şerif af ve merhamet ayıdır) zaten herşeyi özetlemiş, burada da avcının vicdanı meydana çıkıyor.
hepinizden allah razı olsun hayırlı cumalar.

“Soru-Cevap” sayfasına dön