selamün aleyküm sevgili İslamiyaşam üyeleri,
benim babamdan kalma av tutkunluğum var. Ramazan ayında av yapılabilirmi. dinimiz ne emrediyor..?? bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşım varsa lütfen beni bilgilendirebilirmi. ilgi ve alakanız için şimdiden ALLAH razı olsun.
Ramazan ayında av yapılırmı..?
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Re: Ramazan ayında av yapılırmı..?
bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek bir arkadaşımız yokmu..??
Re:
sevgili kardeşim avcılıkta yazılı olan kurallar olunduğu gibi yazılı olmayan kurallarıda vardır. yazılı olmayan kurallara kendi vicdanınla uyarsın. yüce rabim vicdanlı insanlara avcılık nasip etsin. bizimde aramızda avcıyım diye geçinen vicdansız insanlar vardır ve o vicdansızların avlarına şahit oluyoruz. inanın onları gördükçe kendi avcılığımdan soğuyorum.hafizem yazdı:Evet ertuğrul bey e katılıyorum av yapılırken nelere dikkat edildiğini biliyorsunuzdur inşallah islam ilmihalini okumanızı tavsiye ederim.Dua ile...
bu yaşıma kadar ramazan ayında sadece köpeğimi gezdirmek için doğaya çıkmışımdır, ama bakıyorumda avdayken bile avı bırakıp namaza duran avcı arkadaşlarımızın ramazan ayında bile ava gittiklerini görüyorum, ertuğrul beyden de allah razı olsun kurmuş olduğu son cümle ( ramazan-ı şerif af ve merhamet ayıdır) zaten herşeyi özetlemiş, burada da avcının vicdanı meydana çıkıyor.
hepinizden allah razı olsun hayırlı cumalar.