Şam´da Arapça Eğitimi
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Şam´da Arapça Eğitimi
Merhabalar,
Şam´a gidip arapça eğitimi almayı planlıyorum. Bu konuda;
- bilgisi olan varsa
- oraları gidip gören varsa
- gitmeyi düşünen varsa
bana yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkürler.
Şam´a gidip arapça eğitimi almayı planlıyorum. Bu konuda;
- bilgisi olan varsa
- oraları gidip gören varsa
- gitmeyi düşünen varsa
bana yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkürler.
-
- Forum Sorumlusu
- İletişim:
Re: Şam´da Arapça Eğitimi
Şam'a niye gitme ihtiyacı duydunuz acba öğrenebilirmiyiz sakıncası yoksa...
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Şam´da bulunan Ebunur Üniversitesi, başta Türk´ler olmak üzere yabancı öğrencilere Arapça dili eğitimi veriyor. Bu eğitimin ücreti, kalma koşulları, Türkiye´ye yakın olması ve maddi hayatın ucuz olması sebebiyle Şam´da arapça eğitimi alma kararı aldım. Yaptığım araştırmalar sonucunda da orada verilen arapça eğitiminin kaliteli bir eğitim olduğu sonucuna vardım. Ayrıca bir dili en güzel öğrenmenin yolu, pratik yapmaktan geçiyor. Orada pratik yapma imkanı da olmuş olacak. İşte bütün bunlar Şam´a gitme kararımın sebeplerinin başlıklardır. Fakat oralara daha önceden gitmediğim için, daha fazla bilgiye, her türlü ayrıntıya ihtiyacım var. Bu noktada bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
-
- Forum Sorumlusu
- İletişim:
gulnida yazdı:Şam´da bulunan Ebunur Üniversitesi, başta Türk´ler olmak üzere yabancı öğrencilere Arapça dili eğitimi veriyor. Bu eğitimin ücreti, kalma koşulları, Türkiye´ye yakın olması ve maddi hayatın ucuz olması sebebiyle Şam´da arapça eğitimi alma kararı aldım. Yaptığım araştırmalar sonucunda da orada verilen arapça eğitiminin kaliteli bir eğitim olduğu sonucuna vardım. Ayrıca bir dili en güzel öğrenmenin yolu, pratik yapmaktan geçiyor. Orada pratik yapma imkanı da olmuş olacak. İşte bütün bunlar Şam´a gitme kararımın sebeplerinin başlıklardır. Fakat oralara daha önceden gitmediğim için, daha fazla bilgiye, her türlü ayrıntıya ihtiyacım var. Bu noktada bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Sizin Şam'a gitme kararınız kesin görünüyor.Kararınızı vermişsiniz zaten. Ama bunun Türkiye Alternatifi vardır diye düşünüyorum.Azda olsa öğrenmiştim...
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Re:
ARAPÇA EGİTİMİNİ ŞAMDA ALMAK SİZİN İÇİN DAHA FAYDALI OLUR TURKIYEYE GORE DAHA AZ ZAMANDA ÖGRENEBİLİRSİNİZ DAHA ÇOK PRATİK YAPMA İMKANI BULURSUNUZ BUDA DAHA ÇABUK ZAMANDA ÖGRENMEYE GÖTÜRÜR SİZİ BENİM ŞAHSİ FİKRİM BU SELAMETLE....
TESETTÜRLÜYÜM ÇÜNKÜ;TESETTÜRÜN ENBAŞ VASFI "BAŞÖRTÜSÜNÜ"İLK ÖNCE KALBİMDE SONRA KAFAMDA TAŞIYORUM..
ucharfbesnokta nickli arkadaşımızın şam konusunda bi çekincesi var heralde??? yani bir dilin öğrenilmesi o dilin yaşandığı yerde yaşamakta geçer aksi takdirde sadece o dil hakkında gramer bilginiz olur konuşma konusunda eksiklerinizi gideremezsiniz... ben bi bilgi elde edersem yardımcı olurum inşallah gitmek isteyen kardeşime...
Gülsüz bağda bülbül ötmez Sultanım...
-
- Forum Sorumlusu
- İletişim:
Aslında çekindiğim yok sevgili kardeşim. Evet haklısınız daha çabuk öğrenir, eksiklerini giderir vesaire vesaire ama farklı olur.emirhan yazdı:ucharfbesnokta nickli arkadaşımızın şam konusunda bi çekincesi var heralde??? yani bir dilin öğrenilmesi o dilin yaşandığı yerde yaşamakta geçer aksi takdirde sadece o dil hakkında gramer bilginiz olur konuşma konusunda eksiklerinizi gideremezsiniz... ben bi bilgi elde edersem yardımcı olurum inşallah gitmek isteyen kardeşime...
Meselen bizim türkçede lehçe değişikliği var bi Kütahya ile Mersin lehçesi arasında farklılıklar var ordada aynıdır. Diğer bir örnek de
Talebelik yıllarımda bir Sudan'lı ile karşılaşmıştık son harekeler hiç yok ve vermiyorlar. Konuşmamız esnasında Hatta öyle oldu ki (14) on dört
demesi icap etti. Biz ne deriz sebate aşara deriz o dedi ki sabotaş o zaman bayağı bi tuhafıma gitmişti. Kestirmeden söylüyorlar...
Neyse, mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler...
o noktada doğru söylüyorsun karısıklık çıkabilir ama o şekilde daha bi aşiyan olabilir dile, benim de giden 2-3 arkadaşım olmuştuda o yüzden dedim... tabi böyle bi olasılığı düşünüp ona göre karar verir artık gitmek isteyen arkadaşım... sana da teşekkür ederim kardeşim bende bi daha ki yaz gitmeyi istiyordum böyle şeyler aklıma gelmemişti... Allah'a emanet olun...
Gülsüz bağda bülbül ötmez Sultanım...
Re:
merhabalar
ben de senin gibi Sam a gitmek istiyorum.orada okuyan bir arkadasimin tavsiyelerini almistim daha once. onun tavsiye ettigi kursun ismi 'ecanib'. sebebi ise turk ogrenci sayisinin az olmasi. malum turk olan bir yerde arapca ogrenmek kolay olmaz hem ecanib e avrupa ve amerika dan geleen sayisi daha fazla. boylece ingilizce veya diger avrupa dillerinde de pratik yapma imkani bulursun. onun dedigine gore sokakta da bir suru turke rastlamak mumkun. onlardan uzak durmak dil ogrenme sihhai acisindan daha iyidir. hayat fazla pahali degil ama fazla da musrif olmamak gerekir. tavsiye ettigi baska bir nokta ise halkin icine karismaktan korkmamamiz gerektigi.arapca ogrenebilecegin her ortama (tabi dikkatli olarak) girip cik.camilere git. oralarda cok vazzlar hutbeler falan oluyor. hem bir tasla iki kus vurursun.hem dini ilmin artar hem de arapca ilmin.
diyeceklerim bu kadar.ise yarar bir bilgi verdiysem ne mutlu bana
selametle
ben de senin gibi Sam a gitmek istiyorum.orada okuyan bir arkadasimin tavsiyelerini almistim daha once. onun tavsiye ettigi kursun ismi 'ecanib'. sebebi ise turk ogrenci sayisinin az olmasi. malum turk olan bir yerde arapca ogrenmek kolay olmaz hem ecanib e avrupa ve amerika dan geleen sayisi daha fazla. boylece ingilizce veya diger avrupa dillerinde de pratik yapma imkani bulursun. onun dedigine gore sokakta da bir suru turke rastlamak mumkun. onlardan uzak durmak dil ogrenme sihhai acisindan daha iyidir. hayat fazla pahali degil ama fazla da musrif olmamak gerekir. tavsiye ettigi baska bir nokta ise halkin icine karismaktan korkmamamiz gerektigi.arapca ogrenebilecegin her ortama (tabi dikkatli olarak) girip cik.camilere git. oralarda cok vazzlar hutbeler falan oluyor. hem bir tasla iki kus vurursun.hem dini ilmin artar hem de arapca ilmin.
diyeceklerim bu kadar.ise yarar bir bilgi verdiysem ne mutlu bana
selametle