20 KURUŞ

Yaşanmış gerçek olayları burada paylaşabilirsiniz.

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Zulal
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

20 KURUŞ

Mesaj gönderen Zulal »

Londra’da bir camiiye yeni bir imam gönderilmiş. Adam şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş.

Bir gün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş. İmam yanlışlığı oturup parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine düşünüyormuş ”20 kuruşu geri versem mi şoföre?..”diye ama içinden bir ses diyormuş ki “Çok gülünç bir sayı ve şoförün umrunda değil. Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten… Sadece 20 kuruş onlara bir şey yapmaz.” Ve bu parayı saklayabilir diye düşünmüş Allahtan gelen bir hediye gibi…

İnecegi durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve: “Paranın üstünü fazla verdiniz.”demiş.

Şoför gülümsemiş ve demiş ki : “Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde, islamı öğrenmek için.Ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim.”

İmam inerken artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne bakmış ve demiş ki:

“Allahım az daha islamı 20 kuruşa satıyordum!..”

Unutmayın ki belki de bugün siz, müslüman olmayan insanlar için dinimizi tanıtan yegane kişisiniz.

Kullanıcı avatarı
salih
Özel Üye
Özel Üye

Re: 20 KURUŞ

Mesaj gönderen salih »

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için zülal..
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen gulferi »

Hayatı öle yaşayınız ki sizi öldürmeye gelen sizde dirilsin..
Süper bir paylaşım abla, işte bu kadar zor işimiz islamı gerçektende yaşayanlardan olalım inşALLAH...
Emeğine sağlık...
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
kristal
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen kristal »

güzel bir yazı gerçekten de..Allah razı olsun
Derdin sendendir, fakat görmüyorsun Dermanın sendedir, fakat bilmiyorsun Koskoca alem içine yerleştirilmiş Sen kendini hâlâ küçük bir şey sanıyorsun
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

Mesaj gönderen inci »

Allah razı olsun abla, manidar bir paylaşımdı.

"Unutmayın ki belki de bugün siz, müslüman olmayan insanlar için dinimizi tanıtan yegane kişisiniz. "

Benim çok duyduğum söz: bu mu müslümanlık? Bazı insanlar dini bilmiyorlar ama dini anlatmaya ya da yaşamaya çalışan insanların yaptığı bir yanlışlıkta bu sözü söylemeye de çekinmiyorlar. Her durumda dikkatli olup,dini hakkıyla yaşayıp, güzel örnek olmak duası ile...
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Kullanıcı avatarı
gulyuzlum
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen gulyuzlum »

Allah razı olsun, islami yaşayan ve yaşatanlardan oluruz inşeallah..
Yolun düşer, Medine’yi münevvereye uğrarsan  Var Yeşil Ravza’yı gör seher yeli.  Yüzüm, imkânım yok, beni sorarsan  Yakar ciğerimi, kor seher yeli..
Kullanıcı avatarı
antares
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

Mesaj gönderen antares »

mübarek dinimiz bu kadar ince ve hassas her an doğruluktan ayrılmamalıyız ve kul hakkına riayet etmeliyiz teşekkürler güzel bir paylaşım
herşeyin birşeyini birşeyin herşeyini bileceksin
Kullanıcı avatarı
zilli3455
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen zilli3455 »

çok güzelll :) :)

“Sırlar Dünyası” sayfasına dön