Anne-baba hakkı
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Anne-baba hakkı
carşambayı perşembeye baglayan geceiakşamla yatsı arasında 2 rekat namaz kılınır.He rekatte 7 fatihayı şerife 7 ayetel kürsi 5ihlası şerif 5 felak süresi 5 nas süresi okunur. bu namazın sevabı anna ve babaya gönderilir.
Re: anne baba hakkı
Güzel din kardesım bu soyledıgın seyin kaynagını ogrene bılırmıyım
kusura bakmayın kaynak yazmam gerektigini bilmiyodum namaz tagrifi dogru kaynagı fazilet neşriyat arkadaşlar biri girib söylemiş.
evet kardeşim dogru söylüyorsun.
karşılıksız sevgi
ne kadar çok nafıle ibadetler yapıp onlara sevabını hedıye etsek azdır.AMA günümüz şartlarında 5 vakıt namazını kılamayan pardon kılmayan o kadar çok insan varkı .inşallah bir gün bizde onlardan olmayız.O nun için şöyle düşünüyorum 5 vakit namaz kılmayan anne ve babası için nafile namaz kılarmı.Bu bilgileri okurken babamın benım için 10 km uzaklıktakı köyde tanıdık bir ahbabın verdiği tek bir elmayı cebinde 10 km taşıypta bana ve kardeşime getırmesi,hala çözemediğim bir olay ya babacığım sende nefis diye birşey yokmuydu.Onca yokluğun içinde düşünemiyorum dahi EY rabbim SEN ne nelere kadirsin.O merhameti anne ve babaların kalbine yerleştiren merhamet sahibi ALLAH ım sana sonsuz hamd edeiz.Ama şimdi onun bize gösterdiği ilgi ve alakayı onların bize gösterdiğinin yarısını bile yapamıyoruz.ALLAH affetsin inşallah.
Re: karşılıksız sevgi
yüksel kardeş dogru söylüyorsun inşllah biz rabbime secde etmekten vazgeçmeyiz okudugun için allal razı olsun.
yok öyle
yok öyle ERTUĞRUL KARDEŞİM biz ANNE BABAMIZ ın hakkını ödeyemeyızki bir insan ne yapsa ANNE nin çektiği doğum sancısının hakkını bile ödeyemez.ama onları memnun edipte gönüllerini alırsak.eh bi parça yararı olur yoksa onların hakları ödenmez.