Tükeniyorum Rabbim!

Tasavvûf Bölümü

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
ipekyolu
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Tükeniyorum Rabbim!

Mesaj gönderen ipekyolu »

Tükeniyorum Rabbim!

Tükeniyorum Rabbim! Yalnız kaldığımı düşünüp, varlığının her an, her noktada tezâhür ettiğini, beni devamlı koruyup gözettiğini, gönlümden geçenlere dahî cevap verdiğini unuttuğum zaman, “Rabbim” demeyi unuttuğum an tükeniyorum!

Diriliyorum Rabbim! Sana yaslandığım, Sana güvendiğim, Sen’inle başlayıp, Sen’inle devam ettiğim, tüm işlerimi Sana havâle ettiğim an!

“Ne güzel Dost’sun” dediğim zaman diriliyorum.

Tükeniyorum Rabbim! Tüm sevdiklerimden; anne-babamdan, cânandan, ten kafesindeki cândan daha yakın olduğunu bilerek, ellerimi Sana açmayı, Sen’den netice, Sen’den çâre beklemeyi unuttuğum zaman!

“Bu dertler neden bana?” dediğim an tükeniyorum.

Diriliyorum Rabbim! Havayı soluyup Sen’inle dolduğum, gözümü açtığımda Sen’i bulduğum, en sağlıklı irtibatı Sen’inle kurduğum, tüm dünya bana küsse de Sen’in dostluğunu ümid ettiğim an! “Kahrın da hoş , lütfun da hoş” dediğim zaman diriliyorum.

Tükeniyorum Rabbim! Hayat enkâzı altında kaldığımda, çekiç misâli zaman beynime vurduğunda... Hayal, ideal diye, küçük hedefler peşinde koştuğumda... Dünya meşgalesine dalıp, bir cenneti, bir azabı, bir de ölümü unuttuğumda...

“Beni affet” demeyi azalttığımda tükeniyorum.

Diriliyorum Rabbim! Yandığımda Sen’inle söndüğüm, Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm, O sırlı gücünden kuvvet aldığım, Sen’inle yürüdüğüm, dua ederek Sen’inle konuştuğumda... İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda... Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda… “Ya Rab, bırakma ellerimi” dediğimde diriliyorum. Yeniden cânlanıyor, cânıma cân katıyorum! Cânımda Sen’i buluyorum! Sen’inle huzur doluyorum!

Dirilişlerim, dostluğunun tercümesidir. Sen’i yâr bilişimin, yoluna serdâr oluşumun, sözlerinle hemhâl oluşumun işâretidir. Dirilişlerim, sana açılan tüm kapıların anahtarıdır... O kapılar önünde gösterebileceğim en güzel beraattır. Dirilişlerim, tüm yangınlardan firar edişim, sonu olmayan bir tebessümdür! Ruhumun ebedî dosta, yegâne vuslata ilerleyişidir. “La ilâhe illallâh”, Sen’den başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir.

Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!..
"Ne beyanı hale cüret,ne figana takatim var/Ne reca-yı vasla gayret,ne firaka kudretim var...  (Fuzuli)
Kullanıcı avatarı
melek65
Özel Üye
Özel Üye

Re: Tükeniyorum Rabbim!

Mesaj gönderen melek65 »

ALLAH razı olsun...tükenmek istemiyorum...Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!..
...hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur......kalbi kırık olanın kalbine ALLAH dokunur...
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen gulferi »

İnsanın kendisini böylesine tanıması, hatalarını bilip af dilemesi karşılığı
RABBİMİN af kapılarını ona açması olacaktır inşALLAH..
Güzel bir yazıydı ipekyolu...ALLAH razı olsun...Emeğine sağlık...
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
yuksel
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen yuksel »

EMEĞİNE SAĞLIK rabbim razı olsun inşallah.
Kullanıcı avatarı
ipekyolu
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

Amin.Ecmain.
"Ne beyanı hale cüret,ne figana takatim var/Ne reca-yı vasla gayret,ne firaka kudretim var...  (Fuzuli)
Kullanıcı avatarı
sabiha
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen sabiha »

Diriliyorum Rabbim! Havayı soluyup Sen’inle dolduğum, gözümü açtığımda Sen’i bulduğum, en sağlıklı irtibatı Sen’inle kurduğum,tüm dünya bana küsse de Sen’in dostluğunu ümid ettiğim an! “Kahrın da hoş , lütfun da hoş” dediğim zaman diriliyorum.

Allah razı olsun;ne güzel sözler,yüreğine sağlık.
Kullanıcı avatarı
salih
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen salih »

Rahman razı olsun, güzel bir yazı..
Kullanıcı avatarı
ipekyolu
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Re:

Okuyan gözlerinize,razı olsun diyen dillerinize sağlık efenim.
Rabbim cümlemizden razı olsun inşaAllah.
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen hakandidinir »

Allah razı olsun kardeşim sağ olunuz var olunuz

“Tasavvûf” sayfasına dön