erkek ısmı
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
erkek ısmı
ınsallah dogacak olan cocuguma ısım ıstıyorum.
hepınıze sımdıden tesekkurler...
hepınıze sımdıden tesekkurler...
Re: erkek ısmı
Öncelikle tebrik ediyorum, Allah eli ayağı düz, hayırlı evlat versin kardeşim inşaallah.Rabbim analı-babalı büyütsün.
Ben Salih ismini çok severim, nacizane önerim de budur. Salih bir kul olması niyetiyle tabii ki... Selametle
Ben Salih ismini çok severim, nacizane önerim de budur. Salih bir kul olması niyetiyle tabii ki... Selametle
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Ahmet Talha: ismide çok güzel , Talha ismi Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.
Köken : Arapça.
EYMEN :Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.
BERA: Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. el-Bera' b. Azib: Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti.
ENES: İnsan. 2. Enes b. Malik: (Basra 709). Rasûlullah (s.a.s)'den çok hadis nakleden sahabelerdendir. Hicretten sonra annesi onu, 10 yaşındayken Rasûlullah (s.a.s)'ın hizmetine vermiştir. Rasûlullah (s.a.s)'ın vefatına kadar yanında kalmıştır. 97-107 yaşına kadar yaşadığı rivayet edilmektedir.
YİNEDE SEN BİLİRSİN TABİKİ.RABBİM HAYIRLI EVLAT ETSİN. HAYIRLI OLSUN...
Köken : Arapça.
EYMEN :Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.
BERA: Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. el-Bera' b. Azib: Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti.
ENES: İnsan. 2. Enes b. Malik: (Basra 709). Rasûlullah (s.a.s)'den çok hadis nakleden sahabelerdendir. Hicretten sonra annesi onu, 10 yaşındayken Rasûlullah (s.a.s)'ın hizmetine vermiştir. Rasûlullah (s.a.s)'ın vefatına kadar yanında kalmıştır. 97-107 yaşına kadar yaşadığı rivayet edilmektedir.
YİNEDE SEN BİLİRSİN TABİKİ.RABBİM HAYIRLI EVLAT ETSİN. HAYIRLI OLSUN...
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Re:
Rabbim hayırlı evlat olmasını nasib eder inşallah...
Ben Erkek olursa HAMZA Kız olursa HAYME koymayı düşünüyorum inşallah.
Rabbim isimlerimizi taşımayı nasib etsin.
Ben Erkek olursa HAMZA Kız olursa HAYME koymayı düşünüyorum inşallah.
Rabbim isimlerimizi taşımayı nasib etsin.
"Muhakkak ki, zâlim idârecilerin huzûrunda hakkı ve adâleti müdâfaa etmek, Allâh indinde cihâdın en yücesidir." (Tirmizî, Ebû Dâvud)
-
- Forum Sorumlusu
- İletişim:
Bu yazıyı yazmanızın sebebini biliyoruz ama yinede hatırlayalım hadisi şerifi;
Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın...
Hadisi şerifine binaen isim arıyorsunuz. Diğer bir hadisi şerifte
Allah`ın en ziyade sevdiği isimler Abdullah ve Abdurrahman`dır.
Ve geçelim kendi fikirlerimize öncelikle RAbbim analı babalı büyütsün, Kendi yolunda hizmet edenlerden kılsın.
Vatana millete hayırlı bir evlat olması temennilerimizle çift ismi öneririz meselen: Ahmet Hilmi / Selman Faruk / Ahmet Serdar
Feriha Ferhan / Ferhan sena / Ceylin Beyza Vesaire....
İkinci dikkat etmemiz gereken şey ise nur ile başlayan bir isim vermememiz gerekiyor mesela: Nurullah nuray vesaire
Bi üçüncüsu var ama onu çoğumuz bilmeyiz arapça ile alakalıdır...Bu maddelere dikkat ettikmi üçüncüsü olur zaten....Selam ve dua ile
Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın...
Hadisi şerifine binaen isim arıyorsunuz. Diğer bir hadisi şerifte
Allah`ın en ziyade sevdiği isimler Abdullah ve Abdurrahman`dır.
Ve geçelim kendi fikirlerimize öncelikle RAbbim analı babalı büyütsün, Kendi yolunda hizmet edenlerden kılsın.
Vatana millete hayırlı bir evlat olması temennilerimizle çift ismi öneririz meselen: Ahmet Hilmi / Selman Faruk / Ahmet Serdar
Feriha Ferhan / Ferhan sena / Ceylin Beyza Vesaire....
İkinci dikkat etmemiz gereken şey ise nur ile başlayan bir isim vermememiz gerekiyor mesela: Nurullah nuray vesaire
Bi üçüncüsu var ama onu çoğumuz bilmeyiz arapça ile alakalıdır...Bu maddelere dikkat ettikmi üçüncüsü olur zaten....Selam ve dua ile
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
-
- Forum Sorumlusu
- İletişim:
- galemdaroglu
- Yeni Üye
Re:
Ertuğrul bayezid ismini öneririm büyük medeniyetin büyük isimleri.
Re:
s.a benim bir oğlum olursa ismi berzah olacak inş. çok seviyorum bu ismi.anlamı kabirde müminler için cennet bahcelerinden bir bahce,kafirler için cehennem cukurlarından bir cukur...Allah analı babalı büyüttsün inş. selametle
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR..GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATINDAN ZEVK ALIR!!!