Allah varmı diyenlere (Haşa)
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
-
- Forum Sorumlusu
- İletişim:
Allah varmı diyenlere (Haşa)
Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama
Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu? diye sordu.O
Ya Rabbi herşey Sana malum...Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, '' dedi. Bu sefer Hak Teala:
Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun? diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam)
Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):
Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:
Hayır hatırlamıyorum Ya Rab! deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu:
Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!... Vesselam (üçharbeşnokta)
Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu? diye sordu.O
Ya Rabbi herşey Sana malum...Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, '' dedi. Bu sefer Hak Teala:
Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun? diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam)
Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):
Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:
Hayır hatırlamıyorum Ya Rab! deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu:
Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!... Vesselam (üçharbeşnokta)
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Re: Allah varmı diyenlere (Haşa)
Rabbimin hikmetinden sual olmaz..
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Re:
Herşey Allah'ın ilminde, O herşeye Kadîr bunu çok iyi biliyoruz hamdolsun! Ancak herzaman sabredemiyoruz, içyüzünü bilmediğimiz şeyleri çok merak ediyoruz. Yanlış birşey istemekten, yanlış birşey için dua etmekten herşeyin en iyisini bilen Yüce Allah'a sığınırım.
Allah razı olsun paylaşımınız için kardeşim, oldukça etkileyici... Dua ile
Allah razı olsun paylaşımınız için kardeşim, oldukça etkileyici... Dua ile
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
-
- Forum Sorumlusu
- İletişim:
Re:
Amin kardeşim...inci yazdı:Yanlış birşey istemekten, yanlış birşey için dua etmekten herşeyin en iyisini bilen Yüce Allah'a sığınırım.
Güzel ve etkileyici bir paylaşımdı üçharfbeşnokta kardeşim.Allah(c.c) razı olsun inşallah...
Kuzular için ağlayan kurtlar da vardır hayatta(umarım)(Yunus Özyavuz)
- hakandidinir
- Özel Üye
Re:
Allah razı olsun kardeşim sağ olunuz var olunuz
Re:
çok etkileyici gerçekten düşündürücü
Allah razı olsun bu güzel paylaşım için
Allah razı olsun bu güzel paylaşım için
Derdin sendendir, fakat görmüyorsun Dermanın sendedir, fakat bilmiyorsun Koskoca alem içine yerleştirilmiş Sen kendini hâlâ küçük bir şey sanıyorsun