NAMAZA GÖNLÜMÜZÜ NASIL VERİRİZ?
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
NAMAZA GÖNLÜMÜZÜ NASIL VERİRİZ?
ARKADAŞLAR NAMAZ DİNİMİZİN DİREĞİ GÖZÜMÜZÜN NURU.ANCAK DÜNYA HALİNDEN DOLAYI NAMAZLARIMIZI TAM MANASIYLA EDA EDEMEMEKTEYİZ.BUNUNLA İLGİLİ NELER YAPABİLİRİZ.NASIL NAMAZLARIMIZA GÖNÜL VEREBİLİRİZ?GELİN HEP BERABER ÇARE BULALIM...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Re: NAMAZA GÖNLÜMÜZÜ NASIL VERİRİZ?
Devamlılık çok önemli diye düşünüyorum.Bu namaza olan ciddiyetimizi arttırır.Birde himaye'nin de dediği gibi kimin huzuruna çıktığımızı bilmemiz gerek
inşaallah rabbim huşuu içerisnde namaz kılanlardan olmayıda bu ısrarımızdan dolayı nasibeyler... Amin!
inşaallah rabbim huşuu içerisnde namaz kılanlardan olmayıda bu ısrarımızdan dolayı nasibeyler... Amin!
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
namaz dinin direği namaz......!namaz durduğumuzda bu dünya düşüncelerini işlerini elimizin tersiyle itip namaza durabiliyomuyuz..ne kadar ihlaslıyız..üzülüyor ve korkuyorum akibetimden..namaza durduğum an dünye işleriyle birbirine giriyo bunun nasıl önüne geçebilirim???kılarkende kıldığım "en son namaz gibi kılmya çalışıyorum,kılmaya çalışalım inşallah..ihlas ve devamlılık önemli tabiki...çevremizde görürüz bi çorap çıkartmak zor geliyo,ya da abdest almak ya da onca zamanın içinde namaza ayıracak vaktimiz olmuyo deniliyo...vs...sizce hepsi bahaneden ibaret değilmi??tabiki bizde ilk başladığımızda devamlı kılan olmadık..ki aileler bu konuda cocuklarına baskıyla namaz kıldırmaya çalışıyolar..bu da doğru değil...yani ilk önce neden namaz kılması gerektiği anlatılmalı bence...namazın önemi konuşulmalı..neyse..RABBİM bizleri devamlı namz kılanlardan eylesin inşallah...namazın kadrini bilenlerden olalım inşallah....selam ve dua ile..
mademki ayrılığa hüküm giymiş bu yürek artık ölmek için yaşamak gerek...
dünya işlerine çokmu fazla takılıyoruz...ölümü hatırda tutmuyormuyuz..dünya işlerinin önemi ibadetlerimize verdiğimiz önemden daha mı önemli.....bu dünya işlerine öyle bi daldık ki namazda bile elimizin tersiyle itemiyoruz...üzülüyorum bu konuda....hep geliyo aklımıza dünya işleri bi vakit gelmiyosa diğer vakitte geliyo..RABBİM NAMAZLARIMIZA HUŞU VERSİN..
SAĞOLASIN TUANA KARDEŞİM..
SAĞOLASIN TUANA KARDEŞİM..
mademki ayrılığa hüküm giymiş bu yürek artık ölmek için yaşamak gerek...
Re:
Namazın bütün ibâdetleri içine alan bir ibâdet olduğunu bilmem biliyor musunuz?
Konuyla ilgili bâzı teknik rakamlar vermek istiyorum:
Günde 40 rekat namaz kılıyoruz. Bu 40 rekatın 17si farz, 3ü vâcib, 20si sünnettir.
Bir senede 14.600 rekat namaz kılıyoruz.
Ramazanda 600 rekat teravih namazı kılıyoruz.
Toplam bir yılda 15.200 rekat namaz kılmış oluyoruz.
Akşam namazından sonra kılınan evvabin namazı, kuşluk vaktinde kılınan duha namazı, gece kılınan teheccüt namazı gibi nâfile namazlar 15.200 rekat sayısı dışındadır.
*
Namaz kılan bir mümin bir günlük namazında neyi ne kadar zikrediyor; hiç düşündünüz mü? Gelin ortalama bir rakam çıkaralım:
Namaz kılan bir mümin bir günde en az
40 defa besmele çekiyor.
40 defa Fatiha sûresini okuyor.
80 defa Rabbimizin er-Rahman ismini söylüyor.
80 defa er-Rahim ismini söylüyor.
213 defa Allah-u Ekber diyor.
120 defa Süphane Rabbiyel-Azim, diyor.
240 defa Sübhane Rabbiyel-Âlâ, diyor.
15 defa Sübhaneke duâsını okuyor.
40 defa Semi Allahu limen hamideh diyor.
40 defa Rabbena ve lekel-hamd diyor.
40 defa Âmin (Ya Rabbî! Duâlarımı kabul buyur) diyor.
33 defa Zamm-ı Sûre okuyor.
21 defa Ettahiyyatüyü okuyarak Peygamberimize selâm gönderiyor.
21 defa Kelime-i Şehadeti söylüyor.
26 defa omuzundaki meleklere ve yanlarındaki Müslümanlara Selâm veriyor.
13 defa Allahümme entes-Selâmü ve Minkes-Selâmu Tebârekte ya Zelcelâli vel-ikrâm, diyor.
13 defa Rabbenâ Âtina, duâsını okuyor.
13 defa Rabbenâğfirli, duâsını okuyor.
15 defa Allahümme Salli selâvatını okuyor.
15 defa Allahümme bârik selavatını okuyor.
15 defa Euzübillâhimineşşeytânirrâcîym diyerek şeytanın şerrinden Allaha sığınıyor.
Bu zikrettiklerimiz sâdece namazın içinde okunanlardır. Namazdan önce ve sonra okunanlar ve tesbihatlar bu rakamların dışındadır.
60 yıl yaşayıp da kulluğunun gereklerini yerine getiren bir müminin yaptıklarını ve söylediklerini bu kadar yıl hesabıyla hesaplayın bakalım, ne çıkacak karşınıza.
Ya kulluk şuurundan uzak, ibâdetlerden mahrum ömrünü zilletle geçirmiş bedenini ibâdetsizlik illeti (hastalığı) istila etmiş olanlara ne diyeceksiniz. Gerçekten çok büyük kayıp içindeler değil mi? Allah şerlerinden korusun ve kurtarsın... MEVLÜT ÖZCAN MİLLİ GAZETE
Konuyla ilgili bâzı teknik rakamlar vermek istiyorum:
Günde 40 rekat namaz kılıyoruz. Bu 40 rekatın 17si farz, 3ü vâcib, 20si sünnettir.
Bir senede 14.600 rekat namaz kılıyoruz.
Ramazanda 600 rekat teravih namazı kılıyoruz.
Toplam bir yılda 15.200 rekat namaz kılmış oluyoruz.
Akşam namazından sonra kılınan evvabin namazı, kuşluk vaktinde kılınan duha namazı, gece kılınan teheccüt namazı gibi nâfile namazlar 15.200 rekat sayısı dışındadır.
*
Namaz kılan bir mümin bir günlük namazında neyi ne kadar zikrediyor; hiç düşündünüz mü? Gelin ortalama bir rakam çıkaralım:
Namaz kılan bir mümin bir günde en az
40 defa besmele çekiyor.
40 defa Fatiha sûresini okuyor.
80 defa Rabbimizin er-Rahman ismini söylüyor.
80 defa er-Rahim ismini söylüyor.
213 defa Allah-u Ekber diyor.
120 defa Süphane Rabbiyel-Azim, diyor.
240 defa Sübhane Rabbiyel-Âlâ, diyor.
15 defa Sübhaneke duâsını okuyor.
40 defa Semi Allahu limen hamideh diyor.
40 defa Rabbena ve lekel-hamd diyor.
40 defa Âmin (Ya Rabbî! Duâlarımı kabul buyur) diyor.
33 defa Zamm-ı Sûre okuyor.
21 defa Ettahiyyatüyü okuyarak Peygamberimize selâm gönderiyor.
21 defa Kelime-i Şehadeti söylüyor.
26 defa omuzundaki meleklere ve yanlarındaki Müslümanlara Selâm veriyor.
13 defa Allahümme entes-Selâmü ve Minkes-Selâmu Tebârekte ya Zelcelâli vel-ikrâm, diyor.
13 defa Rabbenâ Âtina, duâsını okuyor.
13 defa Rabbenâğfirli, duâsını okuyor.
15 defa Allahümme Salli selâvatını okuyor.
15 defa Allahümme bârik selavatını okuyor.
15 defa Euzübillâhimineşşeytânirrâcîym diyerek şeytanın şerrinden Allaha sığınıyor.
Bu zikrettiklerimiz sâdece namazın içinde okunanlardır. Namazdan önce ve sonra okunanlar ve tesbihatlar bu rakamların dışındadır.
60 yıl yaşayıp da kulluğunun gereklerini yerine getiren bir müminin yaptıklarını ve söylediklerini bu kadar yıl hesabıyla hesaplayın bakalım, ne çıkacak karşınıza.
Ya kulluk şuurundan uzak, ibâdetlerden mahrum ömrünü zilletle geçirmiş bedenini ibâdetsizlik illeti (hastalığı) istila etmiş olanlara ne diyeceksiniz. Gerçekten çok büyük kayıp içindeler değil mi? Allah şerlerinden korusun ve kurtarsın... MEVLÜT ÖZCAN MİLLİ GAZETE
Re:
ARKADAŞLARIM HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM.YALNIZ BENİM DEMEK İSTEDİĞİM NAMAZI HUŞU İÇİNDE NADIL KILABİLİRİZ BUNUN İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?AHSENNN DE DEDİĞİ GİBİ DÜNYA İŞLERİNİ DÜŞÜNMEKTEN EN AZINDAN NAMAZDAYKEN NASIL VAZGEÇEBİLİRİZ?
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Ebü Hüreyre radıyallahü anh anlatıyor,Rasülullah Sallallahü aleyhi ve Sellem Buyurdular ki Namaz için ezan okunduğu zaman şeytan oradan sesli sesli yellenerek uzaklaşır,ezanı duyamıyacağı yere kadar kaçar.ezan bitince geri gelir.İkamete başlanınca yine uzaklaşır,İkamet bitince geri dönüp kişi ile kalbinin arasına girer ve şunu hatırla,bunu düşün diye aklında daha önce hiç olmayan şeylerle vesvese verir.Öyleki buna kapılan kişi kaç rekat kıldığını bilmeyecek hale gelir.BUHARİ,MÜSLİM.....Hazreti ALLAH cümlemizi şeytanın vesvesesinden muhafaza buyursun.
Re:
arkadaşlar bu konuyu açan Tuana kardeşime teşekkür ederim.
ben bu konuyla ilgili çok güzel yaşanmış bir olay biliyorum.bunu sizinle paylaşmak istedim.
Mecnun Leylaya aşık çöllerde divane divane dolaşıyormuş.bir gün yine çölde dolaşırken namaz kılan bir adma çarpmış.adam namazını bozarak Mecnuna bağırmaya başlamış. "-ey sen beni görmüyor musun? nasıl çarparsın,utanmaz adam".
Mecnun şu cevabı verir adama:
"-ben Leylayı o kadar seviyorum ki! onun aşkından kimseyi görmüyorum.çiçek leyla,ağaç ,su baktığım herşey leyla. Sen Rabbinin huzuruna durmuşsun O'nun (cc) aşkından kendinden geçeceğin yerde nasıl beni görebiliyorsun"
ben bu konuyla ilgili çok güzel yaşanmış bir olay biliyorum.bunu sizinle paylaşmak istedim.
Mecnun Leylaya aşık çöllerde divane divane dolaşıyormuş.bir gün yine çölde dolaşırken namaz kılan bir adma çarpmış.adam namazını bozarak Mecnuna bağırmaya başlamış. "-ey sen beni görmüyor musun? nasıl çarparsın,utanmaz adam".
Mecnun şu cevabı verir adama:
"-ben Leylayı o kadar seviyorum ki! onun aşkından kimseyi görmüyorum.çiçek leyla,ağaç ,su baktığım herşey leyla. Sen Rabbinin huzuruna durmuşsun O'nun (cc) aşkından kendinden geçeceğin yerde nasıl beni görebiliyorsun"
Re:
Hz. Ali Ezanı duyduğu gibi tüm vucudunu bir titreme alımış. görenler onu sıtma geçirir sanarmış. birgün sorulmuş.O;
-Nasıl titremem Rabbim beni var eden beni huzuruna çağırıyor.Ya O'nun
(cc) huzurunda bir kusur edersem aklıma yalnış birşey gelirse."...
-Nasıl titremem Rabbim beni var eden beni huzuruna çağırıyor.Ya O'nun
(cc) huzurunda bir kusur edersem aklıma yalnış birşey gelirse."...
Re:
her namaz Son namaz gibi olmalı Efendimiz(sav) böyle buyurmuş.
ilk müslümanlara namaz kılarken yapılan işkenceler gelmeli akla.
Efendimiz'in başına işkembeler atmışlar. O'nlar hiç vazgeçmemiş,dudaklarından
ALLAH BİRDİR nidaları çıkmış sadece.
Namaz kılmak için kılmamalıyız Rabbim beni çağırıyor demaliyiz neşe içinde gitmeliyiz namaza BOĞAZDA KALMAMALI SURELER KALBA İNMELİ...
ilk müslümanlara namaz kılarken yapılan işkenceler gelmeli akla.
Efendimiz'in başına işkembeler atmışlar. O'nlar hiç vazgeçmemiş,dudaklarından
ALLAH BİRDİR nidaları çıkmış sadece.
Namaz kılmak için kılmamalıyız Rabbim beni çağırıyor demaliyiz neşe içinde gitmeliyiz namaza BOĞAZDA KALMAMALI SURELER KALBA İNMELİ...
Re:
çok güzel arkadaşlar yazdığınız herşey her biri de doğru ama namaz da aklımıza eğer şeytani şeler dünyevi şeyler gelirse hemen allaha yönelmeyi deneyin. en azından namaza bir heyecanla rabbimin huzuruna çıkacağımızı unutmadan kılalım.gerçekten gönülden namaz kılınca hiçbişi düşünemez oluyosun...eğer ki gönülden kılma şeytan seni ele geçiriyor ve düşün ne düşünürsen önemli olan şeytanı sevindirmemek rabbimide sevindirmek.