İki Ekmek Eksik

Dini Hikayeler

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
dearest
Yeni Üye
Yeni Üye

İki Ekmek Eksik

Mesaj gönderen dearest »

Bir gün iki kişi, Râbia-tül Adeviyye'yi ziyârete geldiler. İkisi de açtı. "Yemeği helâldir" diye içlerinden yemek yemek geçti. O anda kapıya biri gelerek, Allah rızâsı için bir şeyler istedi. Râbia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi. Gelen sevinerek gitti. Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında bir yığın ekmekle geldi. Râbia hazretleri ekmekleri saydı. On sekiz ekmek vardı. Dedi ki:

-Ekmekler yirmi olsa gerektir.

Ekmeği getiren, ikisini saklamıştı. Çıkarıp iki ekmeği de verdi. Oradakiler hayretle sordular.

-Bu ne sırdır? Biz senin ekmeğini yemeye gelmiştik. Önümüze koyacağın ekmekleri kapıya gelene verdin. Ardından ekmek geldi. Eksik olduğunu söyledin.

Cevâbında şöyle buyurdu:

-Siz ikiniz gelince karnınızın aç olduğunu anladım. Önünüze koyacağım o iki ekmeği kapıya gelene verdim. Allahü teâlâdan bu ekmeklerin misâfirlerin karnını doyuramayacağını, bunun için bir yerine on vermesini istedim. Çünkü Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde (En'âm sûresi 160. ayet-i kerîmesinde) bire on vereceğini bildiriyor. Ben O'nun bu vâdine güvendim. İki ekmek yerine yirmi ekmek geleceğini bildiğim için de ekmeklerin noksan olduğunu söyledim.
Kullanıcı avatarı
mahmutsami
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
İletişim:

Re: [b]İki Ekmek Eksik[/b]

Mesaj gönderen mahmutsami »

Geçekten cok ibretlik bir kıssa tşk
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen inci »

Rabbimden istiyoruz birşeyler ama mutlaka içimize de bir kurt düşüyor değil mi??? Bİrşeyi önce isteriz sonra arkasına da "ya olmazsa" yı ekleriz, hep ikinci bir alternatifimiz vardır,maşaallah bağlanan ne güzel de bağlanmış ve tevekkül etmiş. Rabbim bizlerden razı olsun ve verdiklerine de bizi razı kılsın. Hakiki iman versin. Allah razı olsun senden kardeşim. Sende bize tevekkül ettirdin.
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Kullanıcı avatarı
sabiha
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen sabiha »

Allah razı olsun.
Kullanıcı avatarı
dearest
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen dearest »

Saloun Mümin kardeşlerim.İnşallah Rabbim hepimizden razı olur Ve hakkımızda hayırlısını nasip eder.Bazen böle Allah yolunda Salih kullara gıpta ediyorum.Hz Rabia gibi gönülden rabbine bağlı dünya işlerini bırakmış ne güzel Rabbim o mertebeyi bizede nasip eder inşaallah.
Kullanıcı avatarı
KafKef
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen KafKef »

İnşallah :roll:
Kuzular için ağlayan kurtlar da vardır hayatta(umarım)(Yunus Özyavuz)
Kullanıcı avatarı
faziletmend
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen faziletmend »

Rabbimin hikmeti ne büyük .... değil bu devirde gelen için doymaz diye düşünmek misafir gelmesinde eşyam batmasın yiyeceğim eksilmesin diye selamı sabahı kesenler var : bilmezlerki o malların yiyeceklerin bereketi misafirdir.... Rabbim doğru komşuluk edenlerden O'nun yolundan gidenlerden eylesin...Allah razı olsun ...
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen gulferi »

NE BÜYÜK ERDEM NE GÜZEL TEVEKKÜL.ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK.RABBİM BİZİDE ONLARIN AHLAKIYLA AHLAKLANDIRSIN..DUA İLE...
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...

“Dini Hikayeler” sayfasına dön