SEVMEK KENDİNİ BULMAKTIR.....
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
- siyahzambak
- Tecrübeli Üye
SEVMEK KENDİNİ BULMAKTIR.....
Aşk alemde yazılan en guzel sozdur.Kalemı ruh murekkebı candır askın.O kalemı tutan ıse en sevgılı olandır.Nice can verılmıstır aska,nıce canlar feda edılmıstır aşk yollarında.Ya gunumuzde yasananlar...ASK mı acaba...Ruhsuz kalplerın duydugu hezeyanlarına,dengesız duygu dalgalanıslarına Ask denılebılırmı acaba.Ne garıp?Sevmeyı sahıplenmenın dıger adı koymusuz.Bencıllıgımızı sevgının kıskanclıgı dıye goruyoruz.Sevmeyı ´´bu benım```demek ıcın yasıyoruz.Halbukı sevmek ´´ben onunum ``demektır..SEVMEK KENDINI BULMAKTIR.Baskasına sahıp olmak degıl.Sevmek kendı oz cevherını kesfetmektır.Baskasını bulıp sahıplenmek degıl...........
Re: SEVMEK KENDİNİ BULMAKTIR.....
Kelime olarak aşk, sarmaşık demektir. Bir nesnenin bir nesneyi sarmasıdır. Maşuk da âşıkını sarmaşık gibi saracaktır. Bu sarış, âşığın maşukta yok olmasıyla son bulacaktır. Sarmaşık nasıl sarıldığı yeri kaplarsa, aşk da girdiği kalbi, daha doğrusu kalpten başlayarak insanın bütün vücudunu sarar. Aşk, her durum ve hâliyle kişiyi hakikate erdirir. Sevmenin ne olduğunu öğretir. Mevlâna"ya göre aşk, öyle bir kimyadır ki o ancak can madeninde bulunur. Aşk, varlığın en esaslı, en sırlı sebebidir.
Kudsî hadis olarak da ifade edilen bir beyanda Allah Teala Hz. Peygamber salllallahu aleyhi ve selleme: Sen olmasan, sen olmasan; bu gökleri yaratmazdım. şeklinde hitap eder. Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem, Allah celle celâlühün en sevgili kuludur, habibullahtır. Bu sebeple kâinatın mayasının aşk olduğunu söyleyebiliriz. Yine, kudsî hadis olarak aktarılan bir başka beyanda yer alan Ben gizli bir hazineydim, bilinmek istedim ve halkı (âlemleri ve insanı) yarattım. ifadesi de insanın yaratılmasındaki yegâne maksadın Allah"ı tanımak, sevmek ve kulluk etmek olduğunu açıkça anlatır. Mademki kâinatın yaratılışı ve devamı sevginin neticesidir, öyleyse her insan bu sonsuz sevgiden nasibini almalıdır. Bu düşünceden hareketle Mevlâna, her insanın bu sevgi dairesine dâhil olmasını hedefler. Ancak bu sevgi; yaratıcıyla, kâinatla ve insanlıkla bütünleşen, hiçbir zaman azalmayan ve zedelenmeyen hakiki bir sevgi olmalıdır. Alah razı olsun kardeş...
Kudsî hadis olarak da ifade edilen bir beyanda Allah Teala Hz. Peygamber salllallahu aleyhi ve selleme: Sen olmasan, sen olmasan; bu gökleri yaratmazdım. şeklinde hitap eder. Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem, Allah celle celâlühün en sevgili kuludur, habibullahtır. Bu sebeple kâinatın mayasının aşk olduğunu söyleyebiliriz. Yine, kudsî hadis olarak aktarılan bir başka beyanda yer alan Ben gizli bir hazineydim, bilinmek istedim ve halkı (âlemleri ve insanı) yarattım. ifadesi de insanın yaratılmasındaki yegâne maksadın Allah"ı tanımak, sevmek ve kulluk etmek olduğunu açıkça anlatır. Mademki kâinatın yaratılışı ve devamı sevginin neticesidir, öyleyse her insan bu sonsuz sevgiden nasibini almalıdır. Bu düşünceden hareketle Mevlâna, her insanın bu sevgi dairesine dâhil olmasını hedefler. Ancak bu sevgi; yaratıcıyla, kâinatla ve insanlıkla bütünleşen, hiçbir zaman azalmayan ve zedelenmeyen hakiki bir sevgi olmalıdır. Alah razı olsun kardeş...
arkadaşlar maşallah ya sabah sabah çok güzel oldu bu yazılarınızı okumam allah razı olsun.. allahım hakiki sevgiyi bulanlardan eylesin amin
Derdin sendendir, fakat görmüyorsun Dermanın sendedir, fakat bilmiyorsun Koskoca alem içine yerleştirilmiş Sen kendini hâlâ küçük bir şey sanıyorsun
COK GUZEL BI ANLATIM......ama ask kesınlıkle tek tarflı da olmuyor be ya ..tek taraflı usandırıyor ve bıkkınlık gelıyor..
Aşkların en güzeli Rabbe ve Resule olandır.....
Tek taraflıda olsa "Onu sevmek Allah'ı bulmaktı"
Tek taraflıda olsa "Onu sevmek Allah'ı bulmaktı"
"Muhakkak ki, zâlim idârecilerin huzûrunda hakkı ve adâleti müdâfaa etmek, Allâh indinde cihâdın en yücesidir." (Tirmizî, Ebû Dâvud)
sevmek sevilmek çok güzel bi duygudur ama onu layıkıyla taşımaktır önemli olan sözde değil yürekte, canda onu bedende hissetmektir sevgi günümüzde olduğu gibi geçici değil geçmişte ki gibi kalıcı olandır bir iki günlük değil bi ömürlüktür sevgi sevgiyi tüm benliğin yaşamaktı önemli olan
yaradılanı sev yaradandan ötürü, önce de kendimizi ama zarar vermeyecek ve de zarar almayacak şekilde
Allahu Teâla Kur'anda ;
insanı bir alâkadan yarattığınıbeyan buyuruyor.
Mayasında sevgi olan insan fıtrattan uzaklaştıkça,sevmeyi de sevilmeyide unutup,Heva ve hevesleri sevginin yerine koyuverdi.
Sağolasın siyahzambak sevgiye dair hatırllattıkların için..
insanı bir alâkadan yarattığınıbeyan buyuruyor.
Mayasında sevgi olan insan fıtrattan uzaklaştıkça,sevmeyi de sevilmeyide unutup,Heva ve hevesleri sevginin yerine koyuverdi.
Sağolasın siyahzambak sevgiye dair hatırllattıkların için..
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
- nahnulillah_99
- Özel Üye
Dostluğuna eren sadık
Başka visali neylesin...
Başka visali neylesin...