PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN ŞEKLİ VE ŞEMÂİLİ

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) hakkında bilinmesi gerekenler, hadîs-i şerifler ve onun mübârek hayâtı, ahlâkı..

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN ŞEKLİ VE ŞEMÂİLİ

Mesaj gönderen gulyaprak »

Peygamberler ve bütün târihi şahsiyetler arasında, şekil ve şemâili, en ufak husûsiyetlerine varıncaya kadar bilinen ve nesilden nesile naklolunan bir peygamber ve târihî şahsiyet varsa, o da ancak bizim Peygamberimiz Muhammed'ül Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem'dir.

Peygamberimiz'in dâmâdı Hz.Ali ve üvey evlâdı Hz.Hind'e göre şekli ve şemâili şöyle idi:

Her ululuk, Rasûlüllah'da toplanmıştı.

Yüzü ayın ondördü gibi parlardı. Teni, kırmızı ile karışık, ak ve güzeldi.

Ne uzun ne de kısa boylu idi. O, herkesten ayrılan bir orta boylu idi.

Saçı, ne dümdüz, ne de kıvırcıktı. Hâreli idi. Saçı, kendiliğinden ikiye ayrılıp yanlarına dökülürse, onları birleştirmezdi. Birleştikleri zamanda da onları ayırmayıp, oldukları gibi bırakırdı. Saçını uzattığı zaman kulaklarının memesini aşardı.

Alnı, açık ve genişti. Kaşları, uzun ve kavisli idi. Kaşlarının uçları ince, araları çok yakındı, fakat, çatık değildi. İki kaşının arasında bir damar vardı ki, kızgınlık zamanında kabarır, görünürdü.

Burnunun iki kaş arasında başladığı yer, yüksekçe, burnunun ucu da ince idi. Bundaki denklilik ve ölçülülük, dikkat edenlerin gözünden kaçmazdı. Burnunda ayrı bir parlaklık da vardı.

Sakalı, sıktı. Yanakları düzdü, yumru ve tombul değildi. Ağzı, tabîi bir büyüklükte idi. Dişleri inci taneleri gibi idi. Göğsünden, göbeğine kadar, çizgi gibi inen ince tüyler vardı. Boynu uzunca idi. Gümüş gibi ak ve pâktı.

Bütün uzuvları düzgündü. Ne şişman, ne de zayıftı; İkisinin ortası, sıkı etli idi. Karnı ve göğsü bir seviyede idi. Çıkık değildi. Göğsü ve iki küreğinin arası genişti. İri yapılı, iri kemikli idi. Soyunduğu zaman vücudundan nur saçılırdı. Vücudu, kıllı değildi. Yalnız, omuz başlarında, pazularında biraz kıllar vardı.

Bilek kemikleri uzun, el ayaları genişti. El ve ayak parmakları kalınca ve uzunca idi. Ayaklarının altı düz değil, çukurca idi. Ayakları, hafif etli idi, üzerine su döküldüğü zaman etrafa yayılırdı.

Yürürken, ayaklarını yerden canlıca kaldırır, iki yanına salınmaz, adımlarını geniş atar, yüksek bir yerden iner gibi önüne doğru eğilir, vakar ve sükûnetle rahatça yürürdü. Bakmak istediği zaman, bakacağı tarafa bütün vücudu ile dönerek bakardı. Etrafına gelişigüzel bakınmazdı. Yeryüzüne bakışı, semâya bakışından çoktu. Yeryüzüne bakışı da göz ucu ile idi.

İki küreği arası enli, kendisinin Peygamberler hâtemi olduğu, omuz kürekleri arasındaki Peygamberlik Mührü'nden belli idi.

Kâvim ve kabîle yönünden de insanların en şereflisi idi.

O'nu birden bire görenler, mânevi bir vakar ve heybetinden sarsılırlar, kendisini yakından tanıyınca da O'na en derin sevgi ile bağlanırlardı. O'nun yüce haslet ve meziyetlerini anlatmak isteyen: "Ben, ne ondan önce, ne de sonra O'nun bir benzerini görmedim!" demekten kendisini alamazdı.
Testiyi doldurmak için çeşmeyi bulmak gerek. Hizmet nimettir, Rabbim (c.c.) hizmetlerinde muvaffak eylesin.!!
umutlu
Özel Üye
Özel Üye

Re: PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN ŞEKLİ VE ŞEMÂİLİ

Mesaj gönderen umutlu »

tşkkler böyle bir emeg için Allah senden razı olsun
Kullanıcı avatarı
gulden
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen gulden »

Keşke Allah bana o günlerde yaşamayı nasip etseydi de görseydim peygamberimizi inşaallah amellerimizin güzelliğiyle ahiret hayatında görürüz
Kullanıcı avatarı
utku
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Mesaj gönderen utku »

ALLAHIM BİZLERİ CENNETTE PEYGAMBERİMİZE KOMŞU OLMAYI NASİP EDER İNŞAALLAH
Kullanıcı avatarı
santor
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen santor »

arkadaşlarr buu öylee birr aşkkki? ben anlamakta okadar zorlukk çekiyorumm anlatamam sankii onu rüyalarımda görüyorumm ve onu herzaman yanımda hissediyorumm inanılması üçç biiişeyy buu benndekii allahımm inşallah eni ve benimm gibi büün kardeşlerimi;? böle birr insana kavuşmayıı nasbetsiinn allahımm bizlerii onun şefaatine naill eylesiin herkese burdann selamün aleykümm
Kullanıcı avatarı
zalim_er
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen zalim_er »

selamün aleyküm tüm islam kardeşlerim ve abilerim
Med_Cezir
İletişim:

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Aleykum selam zalim_er hoşgeldin kardeşim
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
melek_75
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen melek_75 »

Allahım bizleride peygamber efendimize komşu eyler inşallah
seninde yüreğine sağlık gülyaprak
okadar içten okudumki Allah razı olsun
Med_Cezir
İletişim:

Re:

Mesaj gönderen Med_Cezir »

İnşallah bizde Peygamber efendimizi , rüyalarımızda doya doya gören kullardan oluruz.
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com
s_cantimur06
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen s_cantimur06 »

ALLAH Senden razı olsun çok etkilendim kardeşim
s_cantimur06
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj gönderen s_cantimur06 »

Rüyamda ALLAH bana Peygamber efendimizin nur yüzünü ve Hz. Hamzayı görmemi nasip etti inşALLAH sizlere de görmeyi nasip eder. Onun için kardeşimizin yazdığı yazı beni çok etkiledi ALLAH kendisinden tekrar razı olsun yeterki çok içten görmeyi dileyin isteyin ALLAH gösteriyor.

“Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v )” sayfasına dön