Nişan yüzüğü bir zaruret değildir.
Gümüş yüzüğü takınmk caizdir. Ancak 4,8 gramı aşmamalıdır.
Peygamberimiz gümüş yüzük takmıştır. Bu yüzden gümüş yüzük takmak sadece cevaz hükmü taşımamakta aynı zamanda sünnetde olmaktadır.
Fahri Kainat efendimiz vefat ettiği gün parmağında gümüş bir yüzük vardı ve üzerinde "Muhammedün Resulullah" yazılı bulunuyordu. Daha sonra bu yüzük Hz.Ebubekir r.a. ve Hz.Ömer'e intikal etti.Hz.Osman ise, Eris kuyusunun başında iken, yüzük kuyuya düştü ve bütün aramalara rağmen bulunamadı.
Demir, bakır ve tunç gibi madenlerden yapılan yüzüğü takmak gerek kadınlar gerekse erkekler için mekruhtur. Ancak üzerine tel dolanacak veya gümüş ile nikelaj yapılacaksa takmak caiz olur. İki taneden fazla yüzük takılması mekruhtur.
Her iki yüzüğün aynı parmağa takılmaması gerekir.
Yüzüğün sol ele takılmasında bir sakınca yoktur. Ancak sağ ele takmak daha evladır.
Peygamberimiz şahadet parmağı ile orta parmağa yüzük takılmasına müsaade etmemiştir. Yüzük küçük parmakla onun yanındaki parmağa takılmalıdır.
Kaynak:
Günümüz Meselelerine açıklamalı Fetvalar,Mehmed Emre
__________________
yüzük takmak ..
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
yüzük takmak ..
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Re: yüzük takmak ..
ALLAH C.C RAZI OLSUN
- hakandidinir
- Özel Üye
- Mesajlar: 2638
- Kayıt: 10 Oca 2007, 00:00
Re: yüzük takmak ..
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
- caretta_caretta
- Yeni Üye
- Mesajlar: 18
- Kayıt: 22 Ağu 2008, 23:00
Re: yüzük takmak ..
Eline sağlık Allah (cc) razı olsun. Sağ ele takılmasındaki bir diğer önemli unsur ise tuvalet ve taharet adabında temizlik için sol elin kullanılmasından dolayı bü yüzüğün bu parmakta olması temizlik sıhhati düşünülerek temizliğe aykırı olacağı için sağ ele takılması uygun görülmüştür..Esselamun Aleykum ve Rahmatullah.