Es-Selamun Aleykum Din Kardeşlerim
İnce ve yardımsever insanların harman olduğu memleketimizde (eskiden) "Askıda Ekmek" isminde güzel bir adet vardı. Malesef birçok adetlerimiz gibi unutuldu gitti...
Sistem olduça kolay ve güzel, fırından ekmek alırken bir (yada gönlünden ne kadar geçerse) ekmek parası daha ödüyorsun o ekmeği sen almıyorsun askıya asılıyor daha sonra ihtiyaç sahibi birisi geliyor o ekmeği ücretsiz bir şekilde alıyor...
Ramazan-ı Şerif münasebetiyle iftar çadırları kuruldu, bir çok gariban bu sayede iftar yapıyor. Peki sahurdan ne yapıyorlar? Yada Ramazan bittikten sonra ne yapacaklar? Bir ekmek bulamayan çok kişi var. Sizin için bir ekmek parası birşey ifade etmez iken bir çok kişi için çok değerlidir...
Ramazan-ı Şerifte memleketimizde bu adeti tekrar başlatalım. Bir aileye ekmek gitmesine vesile olalım.
Az önce bu konuda kısa bir film gördüm izlemenizi tavsiye ederim.
Film
İletişim : Deep-Blues@W.Cn
Kampanya : Askıda Ekmek
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
- Deep-Blues
- Yeni Üye
- İletişim:
Re: Kampanya : Askıda Ekmek
Biz Türkler...
Ne kadar düşünceliymişiz.Siz yine şanslısınız hepsini görmeseniz de bir takım adetlerimizi görmüşsünüzdür.
Biz yeni gençlik...Geçmişimiz hakkında sadece birşeyleri duyabiliyoruz,GÖREMİYORUZ.
Keşke eski Anadolu İnsanı vasfımıza geri dönsek...
Çok kızıyorum şu özenti gençliğe. Sen bişey yap da sana özensinler dimi?
Ne kadar düşünceliymişiz.Siz yine şanslısınız hepsini görmeseniz de bir takım adetlerimizi görmüşsünüzdür.
Biz yeni gençlik...Geçmişimiz hakkında sadece birşeyleri duyabiliyoruz,GÖREMİYORUZ.
Keşke eski Anadolu İnsanı vasfımıza geri dönsek...
Çok kızıyorum şu özenti gençliğe. Sen bişey yap da sana özensinler dimi?
Kuzular için ağlayan kurtlar da vardır hayatta(umarım)(Yunus Özyavuz)
- caretta_caretta
- Yeni Üye
Re: Kampanya : Askıda Ekmek
Eline sağlık kardeş..çok haklısın bu konuda ama ne yazık bizim bu konuda hassasiyitemizi yitirdiğimizi veya çok az bir kesimin dikkat ettiğini düşünüyorum ve çok kısa birşey daha eklemek istiyorum; Bütün dünya müslümanlara zulum etmektedir su zamanda , birde bu yetmezmiş gibi bizim birbirimize yaptığımız zulum .....
AHİR ZAMAN.
AHİR ZAMAN.