pardesü
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
pardesü
Selamün aleyküm arkadaşlar pardüse giyen biri pardüse giymemeye başlarsa bunun günahı nedir.yada bazen pardüse giyip bazende yarım tunik dediğimiz diz altı ceketler giyilirse ne olur biraz saçma oluyo ama siz beni bilgilendirin yinede şimdiden sağolun...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Ve aleyküm selâm..
Pardüse giymek kat'i emirle sabit olmadığı için terkinde günah yoktur.(Asr-ı saadette hanımlar uzunca bir örtü ile kapanırlardı)Ancak günah olabilme ihtimali olan kısım;hanımefendinin vucut hatlarının belli olması ile dikkat çekmesidir.Yarım tunik giyme kısmında ise,bayana takva cihetiyle aynı sebepten dolayı hoş görülmemiştir.
Pardüse giymek kat'i emirle sabit olmadığı için terkinde günah yoktur.(Asr-ı saadette hanımlar uzunca bir örtü ile kapanırlardı)Ancak günah olabilme ihtimali olan kısım;hanımefendinin vucut hatlarının belli olması ile dikkat çekmesidir.Yarım tunik giyme kısmında ise,bayana takva cihetiyle aynı sebepten dolayı hoş görülmemiştir.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
-
- Özel Üye
tuana KAREDŞİM ERTUĞRUL GÜZEL CEVAP VERMİŞ AMMA BENDERİM Kİ
BULUNDUĞUN YERDEN PEK TAVİZ VERMESEN ÇOK İYİ OLUR TAVİZ GENELDE BAŞKA BİR TAVİZİ GETİRMİŞTİR
YİNEDE BAZI ŞARTLARDAN DOLAYI BUNA MECBURSAN YAPACAK BİRŞEY YOK DEMEKTİR
NETİCEDE PARDESÜ GİYMEK FARZ DEĞİL
YAV ÖRTÜNDE GÜZELCE NEYLE ÖRTÜNÜRSEN ÖRTÜN İŞTE ALLAH ALLAH.......
BULUNDUĞUN YERDEN PEK TAVİZ VERMESEN ÇOK İYİ OLUR TAVİZ GENELDE BAŞKA BİR TAVİZİ GETİRMİŞTİR
DENDİMİ BİR YERİN ADINA TÜRK BELDESİ GÖZÜM ALBAYRAK ARAR KULAĞIM EZAN SESİ
Re:
hiç bişey davamdan vazgeçiremez beni pardüseyi aileme bile sormadan giydim kendi isteğimle ve hiç bişeyde onu üzerimden çıkaramaz.ben sadece merak ettim sordum sağolun merakımı giderdiğiniz için Allah'a emanet olun
-
- Özel Üye
BURSALIHOCA yazdı:tuana KAREDŞİM ERTUĞRUL GÜZEL CEVAP VERMİŞ AMMA BENDERİM Kİ
BENDE SENİNLE AYNI DÜŞÜNCEDEYİM HOCAM...ÖRTÜNDE GÜZELCE NEYLE ÖRTÜNÜRSEN ÖRTÜN...EMİR BU....!SELAMETLE..
HEEEE SAKIN TUANA BACIM BANADA KIZMASIN BEN ONU ANLIYORUM AYNEN BENDE MERAK EDİYODUM MERAKIMIZ GİDERİLDİ VESSELAM...
önemli olan sadece tesettürlü ol da nasil olursan ol olurmu hic...Gercekten cok üzüldüm bu duruma...
Rabbim CC Kurani Kerim Ahzab suresi 59.uncu ayeti kerimede söyle buyuruyor: Ey Peygamber, eslerine, kizlarina ve mü'minlerin kadinlarina dis elbiselerinden (cilbablarindan) üstlerine giymelerini söyle; onlarin (özgür ve iffetli) taninmasi ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah, çok baGislayandir, çok esirgeyendir.
Burada gecen cilbab insanin bedenini tepeden tirnaga tek parca halinde örten örtüdür...bu örtüde carsaftir...yani bu ayete dayanarak alimlerimiz carsafin farz oldugunu beyan ediyorlar...hal böyle iken...örtünde nasil örtünürsen örtün demek olmaz sanirim...carsaf giyemiyorsak eger....Allah cc den yardim istemeliyiz...icimizde hakkiyla örtünemiyorsak derin bir aci duymaliyiz...
BAKI muhabbetle...
Rabbim CC Kurani Kerim Ahzab suresi 59.uncu ayeti kerimede söyle buyuruyor: Ey Peygamber, eslerine, kizlarina ve mü'minlerin kadinlarina dis elbiselerinden (cilbablarindan) üstlerine giymelerini söyle; onlarin (özgür ve iffetli) taninmasi ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah, çok baGislayandir, çok esirgeyendir.
Burada gecen cilbab insanin bedenini tepeden tirnaga tek parca halinde örten örtüdür...bu örtüde carsaftir...yani bu ayete dayanarak alimlerimiz carsafin farz oldugunu beyan ediyorlar...hal böyle iken...örtünde nasil örtünürsen örtün demek olmaz sanirim...carsaf giyemiyorsak eger....Allah cc den yardim istemeliyiz...icimizde hakkiyla örtünemiyorsak derin bir aci duymaliyiz...
BAKI muhabbetle...
-
- Özel Üye
fatima 66
ÇARŞAF GİYMEK FARZDIR DİYEN ALİM VARSA HALT ETMİŞ
EHLİ SÜNNET ÖLÇÜYÜ KOYMUŞTUR KADININ VE ERKEĞİN AVRET MAHALLİNİ ÖRTMESİ
FARZDIR BUNUN RENGİ KOKUSU TEK PARŞASI 3 PARÇASI OLMAZ
SENİN O ALİMLERİN BAZILARI SİYAHTAN BAŞKA RENGİDE ÖRTÜDE KABUL ETMİYOR
YANİ SİYAH GİYMEZSEN MEKRUH MUŞ!!!!!!!!! İYİİMİ
BUNLAR KENDİ ÇIKARDIKLARI YORUMLARDAN İBARETTİR
MİLLET ÇIPLAK GEZİYOR SİZ NERELERDESİNİZ
Re:
arkadaşlarım çok sağolun bursalıhocam ve ertuğrul hocam ayrıyeten teşekkür ediyorum ben sizlere kızmadım kızdığım kişi çıkartmamaı söyleyen kişiydi üstünüze alınmayınız lütfen Rahmana emanetsiniz...
Ben alınmadım öyle bir durumda olmadı oldumu yoksa
Çarşaf olmasını kesin hükme bağlamak doğru olmaz,sarih bir ifade yok ayeti kerimede.Çarşaf giyen hanımlar kendi arzu ve istekleriyle giyerler,pardesü giyen kendi arzusu hizasında tesettüründedir.Tesettürü muhafaza ette nasıl olursa olsun diyen arkadaşlarda eminimki sadece avret mahallinin kapanmasını kasdetmemişlerdir.Tesettür Rasülüllahın en hassas olduğu konulardandır meşhur hadisedir; Efendimiz evdeyken hane-i saadete âmâ(kör) bir zat gelir,efendimiz hazreti aişe validemize perdenin arkasına geç ya aişe buyurmuş,aişe validemiz ama o kör beni göremez ey Allahın rasülü deyince ''sen onu görmüyormusun ya aişe'' buyurmuşlardır.
Çarşaf olmasını kesin hükme bağlamak doğru olmaz,sarih bir ifade yok ayeti kerimede.Çarşaf giyen hanımlar kendi arzu ve istekleriyle giyerler,pardesü giyen kendi arzusu hizasında tesettüründedir.Tesettürü muhafaza ette nasıl olursa olsun diyen arkadaşlarda eminimki sadece avret mahallinin kapanmasını kasdetmemişlerdir.Tesettür Rasülüllahın en hassas olduğu konulardandır meşhur hadisedir; Efendimiz evdeyken hane-i saadete âmâ(kör) bir zat gelir,efendimiz hazreti aişe validemize perdenin arkasına geç ya aişe buyurmuş,aişe validemiz ama o kör beni göremez ey Allahın rasülü deyince ''sen onu görmüyormusun ya aişe'' buyurmuşlardır.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
mıllet cıplak gezıyor ne demek hocam o cıplak gezenlerorada bız buradayız kardes sana yakıstıramadım .hoca efendı.o ne demek ortme yetıyormu sıkı bır elbıse ortmeye yetıyormu.allı pembelı morlu senın o sokaktakı cıplaktan daha fazla dıkkat ceken ortunenlere sen ortunme mı dıyorsun.hayır carsaf demıyorum benım esımde carsaf gıymıyor gıyde demedım.ama ortunmenın bır adabı var .yuhhhh be deırtecek ortunme ortunme degıldır .tesettur baslıklı yazıdada yazdım,gaye ALLAH rızası olursa adam gıbı ortunulur yoksa o pembelı morlu cırtlak abartılı tesettur tesettur degıldır allı pembelı bır pantolon gıyer alttakı ıc camasırı bellı olursa bu tesetturmudur .BURSALIHOCA yazdı:fatima 66
-
- Özel Üye
yüksel kardeş HERALDE YAZIYI İYİ OKUMADIN
BU YAZI ÇARŞAFIN FARZ OLDUĞU FİKRİNE KARŞI YAZILMIŞTIR
AVRET MAHALLİNİ BELLİ ETMEYECEK ŞEKİLDE ÖRTÜNMEK FARZDIR DEDİM
ALLAN PULLAN İÇİNDEKİNİ BELLİ ETMİ DEDİM BE KARDEŞİM
ÇARŞAF FARZSA SENİN HANIMDA BENİM HANIMDA ADABIYLA ÖRTÜNEN MİLYONLARCA İNSANDA
24 SAAT HEP GÜNAHA GİRİYOR DEMEKTİR
GÜNAHTA ISRAR FASIKLIKTIR AVRETİNİ BELLİ ETMECEK ŞEKİLDE ÖRTÜNEN BU KADAR İNSAN FASIKTIR ÖYLEMİ
FASIKLARI N NEREYE GİDECEĞİ BELLİDİR
BU MUDUR YANİ BUMUDUR MÜSLÜMANLIK İNSAN LARI FASIKLIKLA SUÇLAYANLAR BİDAHA DÜŞÜNSÜNLER
BU YAZI ÇARŞAFIN FARZ OLDUĞU FİKRİNE KARŞI YAZILMIŞTIR
AVRET MAHALLİNİ BELLİ ETMEYECEK ŞEKİLDE ÖRTÜNMEK FARZDIR DEDİM
ALLAN PULLAN İÇİNDEKİNİ BELLİ ETMİ DEDİM BE KARDEŞİM
ÇARŞAF FARZSA SENİN HANIMDA BENİM HANIMDA ADABIYLA ÖRTÜNEN MİLYONLARCA İNSANDA
24 SAAT HEP GÜNAHA GİRİYOR DEMEKTİR
GÜNAHTA ISRAR FASIKLIKTIR AVRETİNİ BELLİ ETMECEK ŞEKİLDE ÖRTÜNEN BU KADAR İNSAN FASIKTIR ÖYLEMİ
FASIKLARI N NEREYE GİDECEĞİ BELLİDİR
BU MUDUR YANİ BUMUDUR MÜSLÜMANLIK İNSAN LARI FASIKLIKLA SUÇLAYANLAR BİDAHA DÜŞÜNSÜNLER