...ne dersiniz...???
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
...ne dersiniz...???
[color=green][size=18][b] arkadaşlar, "benden sonra kim gelsin" bölümü bana bir ilham verdi;
hani herkes geliyo bişeyler yazıyo... diğeri ona cevap yazıyo... akışkan bi'başlık sizce de öyle değil mi...
ben bir öneriyle huzurlarınızdayım....
aynen ordaki gibi, hep beraber, bir konu tartışsak...
ve yorumlarımız, birbirimizin yorumlarıyla güç kazansa....
ben hemen bir konu öneriyorum mesela....
"SAYGI" ne anlıyoruz, ilişkilerdeki yeri nedir, ortadan kalktığı durumlar var mıdır????
her yönüyle bi ele alalım bakalım....
zaten yaptığımız yorumlarla, katkılarımız da şekil kazanacak...
böylece boşa vakit harcamamış, daha güzele ulaşmak yolunda da birbirimize katkıda bulunmuş oluruz...
içerikle ilgili fıkradır, alıntıdır, şiirdir... her yönüyle konuyu beslemeye çalışalım....
hadi buyrun...
sevgili medd-cezir, umarım yönetime "SAYGISIZLIK" dahilinde değildir.... istişaresiz oldu ama....[/b][/size][/color]
hani herkes geliyo bişeyler yazıyo... diğeri ona cevap yazıyo... akışkan bi'başlık sizce de öyle değil mi...
ben bir öneriyle huzurlarınızdayım....
aynen ordaki gibi, hep beraber, bir konu tartışsak...
ve yorumlarımız, birbirimizin yorumlarıyla güç kazansa....
ben hemen bir konu öneriyorum mesela....
"SAYGI" ne anlıyoruz, ilişkilerdeki yeri nedir, ortadan kalktığı durumlar var mıdır????
her yönüyle bi ele alalım bakalım....
zaten yaptığımız yorumlarla, katkılarımız da şekil kazanacak...
böylece boşa vakit harcamamış, daha güzele ulaşmak yolunda da birbirimize katkıda bulunmuş oluruz...
içerikle ilgili fıkradır, alıntıdır, şiirdir... her yönüyle konuyu beslemeye çalışalım....
hadi buyrun...
sevgili medd-cezir, umarım yönetime "SAYGISIZLIK" dahilinde değildir.... istişaresiz oldu ama....[/b][/size][/color]
basitler iftira eder,acizler şikayet eder,asiller de idare eder...
Re: ...ne dersiniz...???
Beria abla süper bi konu bence bu ilk katkıda benden olsun.Sevgi önemlidir bence ama saygı daha önemli her ne ilişki olursa olsun arkadaş,dost,evlilik hepsinde saygı büyük rol oynar saygı biterse sevgide biter ardından olaylar kötülükler birbirini kırmalar başlar.Ama saygı varsa sevgide olur paylaşımda olur benim düşüncem budur saygı ve sevgiyle Rahmana emanetsiniz...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
mesela ilişkilerde bir sınır varmıdır....
sınırların ortadan kalktığı haller olabilir mii....
iletişim_insanlar arası ilişkilerde, saygının, sınırın, hadi tuananın yorumuyla da devreye giren sevgiyi tartışalım....
dolayısıyla forumumuzda kimler varmış, neler düşünürmüş, bi'çeşit düşünce yoklaması olsun....
sınırların ortadan kalktığı haller olabilir mii....
iletişim_insanlar arası ilişkilerde, saygının, sınırın, hadi tuananın yorumuyla da devreye giren sevgiyi tartışalım....
dolayısıyla forumumuzda kimler varmış, neler düşünürmüş, bi'çeşit düşünce yoklaması olsun....
basitler iftira eder,acizler şikayet eder,asiller de idare eder...
SAYGI = insan oğlunun her zaman yanında bulundurması gereken hayatı bir ihtiyaçtır..saygı sadece dostlukta akraba arasında anne banaya karşı değil aşktada saygı gerek sevdiğin erkeğe yahut kadına saygın biterse aşka yer kalmaz cünkü ona karşı olan seviyesizce yada onun sana karşı olan destursuz tavırlar aşka son verir... saygı dille tavırla değil düşünce yolu ile de olmalı benim düşünceme saygı duyup ona binayen yorum yaparsanız ona uygun ve beni aşağılamayacak şekilde uyarıda bulursanız benden de o yönde saygı alırsınız benden bu kadar cok konuştum sanırım
-
- Özel Üye
SINIRSIZ İLİŞKİ OLURMU YAV
HERŞEYİN SINIRI VARDIR(YARATICI HARİÇ)
ANCAK ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİNDE BU SINIR BAZEN TUTTURULAMAYABİLİR
ÖZELLİKLE BİZİMGİBİ İNSANLARDA BERİA KARDEŞ
SEN ;BEN;İSLAM HABERCİSİ ;HEJA GİBİ DAHA SICAKKANLI VE ŞAKACI OLAN İÇİNDEKİNİ HEMEN DIŞA VURAN
KİŞİLER BAZEN BU ÖLÇÜYÜ TUTTURAMAYABİLİR BUNUN İÇİN BU SINIRI KARŞIMIZDAKİ KİŞİYE GÖRE BELİRLEMELİYİZ
HERŞEYİN SINIRI VARDIR(YARATICI HARİÇ)
ANCAK ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİNDE BU SINIR BAZEN TUTTURULAMAYABİLİR
ÖZELLİKLE BİZİMGİBİ İNSANLARDA BERİA KARDEŞ
SEN ;BEN;İSLAM HABERCİSİ ;HEJA GİBİ DAHA SICAKKANLI VE ŞAKACI OLAN İÇİNDEKİNİ HEMEN DIŞA VURAN
KİŞİLER BAZEN BU ÖLÇÜYÜ TUTTURAMAYABİLİR BUNUN İÇİN BU SINIRI KARŞIMIZDAKİ KİŞİYE GÖRE BELİRLEMELİYİZ
DENDİMİ BİR YERİN ADINA TÜRK BELDESİ GÖZÜM ALBAYRAK ARAR KULAĞIM EZAN SESİ
Re:
bence saygı insana verilen degerdir... ve saygı insan ilişkilerinde olmazsa olmazlardandır.saygının olmadığı yerde sevgi barınamaz diye düşünüyrm...saygı olmazsa ne arkadaslık ne akrabalık ne de evlilik yurur.
HER HAYIRDA BİR ŞER;HER ŞERDE DE BİR HAYIR VARDIR!!!
Re:
Saygı,en başta sevgi olmak üzere beraberinde birçok şeyi getirir..
Ama öncelikle saygı duymayı bilmeliyiz ki saygı görelim..
Bunu da ancak karşımızdaki insana değer vererek sağlayabiliriz.
Gerçek saygının ise yine sevgiden geldiğinin kanaatindeyim.
Oysa günümüzde saygı anlayışı farklı çıkarlar sebebiyle yanlış temeller üzerine kurulmuş
Önemli bir konuya değinmişsin..Saygılar ablacım
Ama öncelikle saygı duymayı bilmeliyiz ki saygı görelim..
Bunu da ancak karşımızdaki insana değer vererek sağlayabiliriz.
Gerçek saygının ise yine sevgiden geldiğinin kanaatindeyim.
Oysa günümüzde saygı anlayışı farklı çıkarlar sebebiyle yanlış temeller üzerine kurulmuş
Önemli bir konuya değinmişsin..Saygılar ablacım
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
büyüklerimiz hep derler öğretmen öğrenci ilişkisiyle ilgili...eskiden biz çok korkar ve çok saygı duyardık öğretmenlerimizden diye...mesela hep deriz ya sevgi olmazsa saygıda olmaz diye...şimdi anlam vermiyorum yani o zaman korku beraberinde saygıyı mı getiriyodu ya da sevgilerini korku olarak mı benimsiyolardı...
RABB HEPİMİZDEN RAZII OLSUN İNŞAALLAH...
RABB HEPİMİZDEN RAZII OLSUN İNŞAALLAH...
Re:
"Sevgi olmadan saygı olmaz,sevgi biterse saygıda biter..." Bu bana daha gerçekçi geliyor,sevmediğime niye saygı duyayım ki sebep ne?... Birini seviyorsam ancak o zaman saygı duyarım. sevmediğim hiç kimseye saygı duymadım..
"vronsky anna'ya (karenina) "sana özen gösteriyorum buna saygı duyamaz mısın" diye sorduğunda
anna karenina:
-saygı mı, sevginin bıraktığı boşluğu dolduran uydurulmuş bir şeydir" der...
"vronsky anna'ya (karenina) "sana özen gösteriyorum buna saygı duyamaz mısın" diye sorduğunda
anna karenina:
-saygı mı, sevginin bıraktığı boşluğu dolduran uydurulmuş bir şeydir" der...
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)