HAMSİ FIRIN
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
HAMSİ FIRIN
Malzemeler
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz
Yemeğin Yapılışı
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.
180oC?a ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.
AFIYET OLSUN...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Re: HAMSİ FIRIN
2kg olsun seni mi kırcaz 1 kg yetiyo fazla kişi olan artırabilir bunu tabii
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Re: HAMSİ FIRIN
Hmm..hamsi mi? bana çok tanıdık
teşekkürler canım..
teşekkürler canım..
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
- omerhattab
- Özel Üye
- Mesajlar: 153
- Kayıt: 27 May 2008, 23:00
- Konum: balıkesir
- İletişim:
Re: HAMSİ FIRIN
Çok guzel ve faydalı bir paylasım olmus
Allah razı olsun
Yarın nasipse ilk defa balık pişiricem
Selam ve dua ile...
Allah razı olsun
Yarın nasipse ilk defa balık pişiricem
Selam ve dua ile...
Onlar yol kesecek ve sen yürüyeceksin. Davan için yürüyeceksinDavasını satanlara aldırmadan yürüyeceksinGerekirse öleceksin; ölsende şehadetinle yürüyeceksinÇünku Rabbine söz verdin
Re: HAMSİ FIRIN
gerçekten çok faydalı bir bilgi olmuş.ayrıca arkadaşlar ben trabzonlu bir kardeşiniz olarak size hamsiyi izgarada tavsiye ederim.