TEK AZİZ EŞYA;BAŞÖRTÜSÜ
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
TEK AZİZ EŞYA;BAŞÖRTÜSÜ
BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE;
ACIRIM TÜKÜRÜĞE,BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE
MEYVELER,CEVHERİNİ GÖMER DE KABUĞUNA,
İNSAN KADINI SOYAR,BAŞINDAN TOPUĞUNA...
ACIRIM TÜKÜRÜĞE,BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE
MEYVELER,CEVHERİNİ GÖMER DE KABUĞUNA,
İNSAN KADINI SOYAR,BAŞINDAN TOPUĞUNA...
Dünyada her nimeti bıraksam ne çıkar ki;Orda O varken,burda bırakılmaz ne var ki...
Re:
Bende birçok arkadaşım gibi başörtümü sorun edenler yüzünden üniversite sınavına dahi giremedim.Ama inanın üzülmüyorum çünkü başörtüm benim için çok kıymetli ve ona bir üniversite değil canım feda.
ONU bulsan neyi kaybedersin,ONU kaybetsen neyi bulursun!!!!
Re:
Ben de size bir şey anlatmak istiyorum.Bir gün durakta otobüs beklerken yaşlıca bi teyze bana başörtüsü ile ilgili gördüğü bir rüyayı anlattı.başörtüsü üniversitelerde yasaklandığı zaman teyzem istiareye yatmış.Rüyasında gökten bir başörtüsü ile süpürge düşmüş.ve bir ses duymuş."EĞER ONLAR BAŞÖRTÜNÜN DEĞERİNİ BİLMEZLERSE,BİZ ONLARI YERYÜZÜNDEN BU SÜPÜRGE İLE SÜPÜRÜRÜZ."tabi ben bunu duyunca ne yapacağımı bilemedim.çok düşündürücü bir rüya .RABBİMİZ HAKKIMIZ DA HAYIRLISINI NASİP ETSİN.
Re:
neden hakettiğmizi düşünüyosun eymen kardeşim yada neyi hakettik anlayamadım..
başörtüsüne laf söyleyenler zaten haettikleri cevabı alacaklardır er yada geç..
başörtüsüne karşı duranlardan laf söyleyenlerden,başkalarını aleyhte dolduranlardan ne yalan söyliyim nefret ediyorum..
okul için yada memurluk için basını acanlarada sinir oluyorum kızıyorum elimde olmadan..
hakkımızda herşeyin hayırlısını versin RABBİM.
başörtüsüne laf söyleyenler zaten haettikleri cevabı alacaklardır er yada geç..
başörtüsüne karşı duranlardan laf söyleyenlerden,başkalarını aleyhte dolduranlardan ne yalan söyliyim nefret ediyorum..
okul için yada memurluk için basını acanlarada sinir oluyorum kızıyorum elimde olmadan..
hakkımızda herşeyin hayırlısını versin RABBİM.
Re:
Ben birazda olsun hakettiğimizi düşünüyorum. Çünkü başka ben olmak üzere örtümüzün hakkını vermiyoruz. Tabi verenler vardır. Ama çoğumuz değil. Böylelikle imtihan olunuyoruzz. Belki yanlış düşünüyorum ama............
Re:
Bak işte seninde dediğin gibi ablacım eğer biz hakkını vere vere davamızı yürütsek............... Elimde olmadan bazen acaba hak ediyomuyuz diye düşünüyorum... İnş. hakkını verenler hürmetine bu imtihan biter en yakın zamanda........
o başörtün bayrağındır bırakma bacım..sil artık gözyaşlarını dinsin bu acın..başındaki örtün senin zafer sancağın..atsalar kor ateşlere sen yılma bacım......
zalim güçlü olsa da örtüne dil uzatsada ZAFER BİZİMDİR BACIM...
nene hatunlar şütçü imamlar can verdi niçin???
bunca akan o al kanlar başörtün için...
başındaki örtün senin zafer sancağın atsalar kor ateşlere sen yılma bacım...
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞ...
zalim güçlü olsa da örtüne dil uzatsada ZAFER BİZİMDİR BACIM...
nene hatunlar şütçü imamlar can verdi niçin???
bunca akan o al kanlar başörtün için...
başındaki örtün senin zafer sancağın atsalar kor ateşlere sen yılma bacım...
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞ...
mademki ayrılığa hüküm giymiş bu yürek artık ölmek için yaşamak gerek...
Re:
ya arkadaşlar...
müslümana kuru kuruya yaşamak varmı..
bilmezmiyiz siyeri, unuttuysak tazelendirelim bilgileri...
henüz hicrete bile zorlanmadık, Rasul ve arkadaşları nice çile çekti bu yolda ve çektikleri çile değer kattı onlara...
değerin yolu çilelidir ve kazanan çileye karşı mızmızlanan değil, onuruyla kişiliğini ortaya koyandır...
oh yan gel yat, istediğini yap, aklına esenle amel et, bu mu teslimiyet ruhu...
nur-i eymene katılıyorum; ne ekersek onu biçeriz...
arının yuvasına çomak sokarsan, elbetteki çıkar saldırır...
her şeyin bir adabı vardır;
yöntem deriz...
uslup deriz...
nabza göre şerbet deriz...adını ne koyarsanız...
AMA BUNUN ADI ASLA TAVİZ DEĞİLDİR...
ben başörtüsü gibi bir sorunumuzun olduğuna seviniyorum...
bu oruç tutmak gibi bişey ye diyolar yemiyosun, ya müslümanız, bunun ispatlanmasına yardımcı oluyolar...
bu bana heyecan veriyor...
ve bunun bu kadar, değeri üzerinde taşıyanlar özellikle, konuşulmasından mahcubiyet duyuyorum; çünkü bu kadar dillendirerek riya karışmasından endişe ediyorum...
MÜSLÜMANIN YAŞANTISINA MÜDAHELE EDİLİR...
HER ŞEY YOLUNDA GİDİYORSA ENDİŞE ETMEK GEREKİR...
ne diyelim; iyiki hazmedilemeyecek kadar değer taşıyanlardanız, bu beni Rasul ve arkadaşlarına yaklaştırıyor gibi hissediyorum ve böyle bir sorun yaşayanlardan olduğum için mutluyum...
müslümana kuru kuruya yaşamak varmı..
bilmezmiyiz siyeri, unuttuysak tazelendirelim bilgileri...
henüz hicrete bile zorlanmadık, Rasul ve arkadaşları nice çile çekti bu yolda ve çektikleri çile değer kattı onlara...
değerin yolu çilelidir ve kazanan çileye karşı mızmızlanan değil, onuruyla kişiliğini ortaya koyandır...
oh yan gel yat, istediğini yap, aklına esenle amel et, bu mu teslimiyet ruhu...
nur-i eymene katılıyorum; ne ekersek onu biçeriz...
arının yuvasına çomak sokarsan, elbetteki çıkar saldırır...
her şeyin bir adabı vardır;
yöntem deriz...
uslup deriz...
nabza göre şerbet deriz...adını ne koyarsanız...
AMA BUNUN ADI ASLA TAVİZ DEĞİLDİR...
ben başörtüsü gibi bir sorunumuzun olduğuna seviniyorum...
bu oruç tutmak gibi bişey ye diyolar yemiyosun, ya müslümanız, bunun ispatlanmasına yardımcı oluyolar...
bu bana heyecan veriyor...
ve bunun bu kadar, değeri üzerinde taşıyanlar özellikle, konuşulmasından mahcubiyet duyuyorum; çünkü bu kadar dillendirerek riya karışmasından endişe ediyorum...
MÜSLÜMANIN YAŞANTISINA MÜDAHELE EDİLİR...
HER ŞEY YOLUNDA GİDİYORSA ENDİŞE ETMEK GEREKİR...
ne diyelim; iyiki hazmedilemeyecek kadar değer taşıyanlardanız, bu beni Rasul ve arkadaşlarına yaklaştırıyor gibi hissediyorum ve böyle bir sorun yaşayanlardan olduğum için mutluyum...